ροή ειδήσεων

ΤΩΡΑ: Ελεύθερος ο Λάκης Γαβαλάς

Μετά από 14 μήνες στη φυλακή ο Λάκης Γαβαλάς αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ. ...
Ολες οι σπαρταριστές ατάκες που ειπώθηκαν στο Εφετείο από το διάσημο μόδιστρο που είχε συλληφθεί για φοροδιαφυγή. Φορώντας γκρι κοστούμι, λευκό πουκάμισο και με ηλιοκαμένη επιδερμίδα απολογήθηκε σήμερα στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Λάκης Γαβαλάς. Ο διάσημος μόδιστρος είχε συλληφθεί για φοροδιαφυγή και συγκεκριμένα για μη καταβολή ΦΠΑ ύψους περίπου 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το Εφετείο λοιπόν αποφάσισε ο Λάκης Γαβαλάς να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 2.000. Την ίδια απόφαση έλαβε για την αδελφή του Νοτα Γαβαλά αλλά και για τον οικονομικό διαχειριστή της εταιρείας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit o Λάκης Γαβαλάς είπε "πληρώνω το γεγονός ότι χάρη στο όνομά μου και την εργασία μου, πήρα μια αποθήκη και την έκανα κολοσσό. Δηλαδή τι θέλει το ελληνικό κράτος; Να σαπίσω στη φυλακή και να μην πάρει φράγκο; Αυτή τη στιγμή οι συνεργάτες μου Dolce και Gabbana είναι με το σκάφος τους στη Μήλο και εγώ είμαι εδώ κατηγορούμενος στο εδώλιο".

Στο σημείο αυτό τον ρώτησε η εισαγγελέας "δηλαδή τι θέλετε κύριε Γαβαλά; Να πάτε και εσείς στη Μήλο;"

Απαντώντας ο κύριος Γαβαλάς είπε "το μόνο που θέλω είναι να αφεθώ ελεύθερος πληρώνοντας τις υποχρεώσεις μου. Διαθέτω όλη μου την περιουσία στο ελληνικό Δημόσιο η οποία υπερκαλύπτει τα χρέη μου και δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο για τον οποίο παραμένω 14 μήνες στη φυλακή, χωρίς να μπορώ να ξεχάσω την πρώτη μου νύχτα στο κελί με κακοποιά στοιχεία ούτε το γεγονός πως έβαλαν την αδελφή μου στο κελί με 5 οροθετικές".
Η εισαγγελέας πρότεινε οι κατηγορούμενοι να κυρηχθούν ένοχοι για το αδίκημα της απάτης κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου και να απορριφθεί το αίτημά τους για προσφορά της περιουσίας τους ως δείγμα καλής θέλησης με το σκεπτικό οτι αυτό μπορούσαν να το κάνουν ανα πάσα στιγμή στο παρελθόν και δεν το έκαναν και με το σκεπτικό πως η περιουσία τους ειναι ήδη δημευμένη από το ελληνικό Δημόσιο.

Η ποινή που πρότεινε η εισαγγελέας είναι φυλάκιση από 5 εως 20 έτη με αναγνώριση του πρότερου έντιμου βίου.
ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΓΑΒΑΛΑ
Ο δικηγόρος του Λάκη Γαβαλά, Γιάννης Παγορόπουλος επιτέθηκε στην εισαγγελέα χαρακτηρίζοντας την εισήγησή της "μη νόμιμη", τονίζοντας πως δεν υπάρχει δόλος εκ μέρους του πελάτη του για απόκρυψη του ΦΠΑ. Ειπε επίσης οτι η προσφορά της περιουσίας του είναι μια πρόταση ειλικρινής από μέρους του κυρίου Γαβαλά.

Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κύριος Παγορόπουλος "δεν πρέπει να καταδικάσετε με επικοινωνιακή λογική. Γιατί ο Γαβαλάς είναι μέσα; Προκάλεσε με τον τρόπο ζωής του; Ο κύριος Γαβαλάς παραδέχθηκε πως είναι ένοχος και δέχεται να πληρώσει. Σας παρακαλώ κύριε πρόεδρε να βοηθήσετε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα".

Τελικά ο πρόεδρος του Εφετείου αποφάσισε ο Λάκης Γαβαλάς να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση. Αμέσως μετά το άκουσμα της αποφασης ο Λάκης Γαβαλάς ξέσπασε σε δάκρυα χαράς.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *