ροή ειδήσεων

Επιτέλους... απογειώνεται ο τουρισμός

Εντυπωσιακή άνοδο παρουσιάζουν οι αφίξεις αλλοδαπών τουριστών προς όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με την Κρήτη, τη Ρόδο... αλλά και τα νησιά του Ιουνίου να σφύζουν από τουρίστες.

Από τα τέλη Απριλίου η κίνηση είναι έντονη και τον Μάιο οι αεροπορικές αφίξεις παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 18%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τις αφίξεις του Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, οι ταραχές που συνεχίζονται στην Τουρκία έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση της ζήτησης. Ειδικά στα ξενοδοχεία της Πόλης οι κρατήσεις έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 18% τις πρώτες δύο εβδομάδες του Ιουνίου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ενώ μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στην αγορά των εταιρικών συναντήσεων, καθώς αρκετές εταιρείες αποφάσισαν τελικά να αλλάξουν προορισμό για την πραγματοποίηση εκδηλώσεών τους.

Πρωτιά για τους Ρώσους

Στην Ελλάδα φέτος τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι αφίξεις από τη Ρωσία και την Ουκρανία, γεγονός που οφείλεται στις κορυφαίες επιδόσεις των υπαλλήλων των Προξενικών Αρχών στις θεωρήσεις Visa.

Από τις υπόλοιπες χώρες οι αφίξεις από Γερμανία κυμαίνονται σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι, ενώ αντίθετα αύξηση καταγράφεται στον αριθμό επισκεπτών από Βρετανία, Πολωνία και Τουρκία. Ανοδικά κινείται και η αγορά των ΗΠΑ, ωστόσο οι αφίξεις Αμερικανών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα και για το 2013.

Επίσης μικρή διείσδυση έχει η Ελλάδα και στην εξαιρετικά δυναμική αγορά της Κίνας. Οι αφίξεις Κινέζων διαμορφώνονται στα 30.000 άτομα, όταν 85 εκατ. κινέζοι κάνουν διακοπές εκτός των συνόρων τους κάθε χρόνο. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην έκδοση Visa που αποτελεί «αγκάθι» για τους τουρίστες.

Ωστόσο, μεγάλο «αγκάθι» αποτελεί ο εσωτερικός τουρισμός, καθώς οι Έλληνες αδυνατούν να κάνουν διακοπές, λόγω πως περιορισμένων οικονομικών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο εγχώριος τουρισμός βρίσκεται σε κατάρρευση. Τα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού αναμένεται να δώσουν μια «ανάσα» ειδικά στα μικρά ξενοδοχεία και τα καταλύματα μετά την 1η Σεπτεμβρίου.
e-volos.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/6/13 22:13

    xaxaxa..to allo me ton toto to ksereis???se allo nisi zw egw?simasia stin teliki exei h poiotita kai oxi h posotita..oso gia tous Rwsous -tous swtires-asto kalytera..stous 100 oi 10 an aksizoun..oi perissoteroi einai apo xwria pou erxontai me 300 eurw plirwmena ola gia 10 meres kai den milane gri agglika..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος24/6/13 23:55

    mathe rwsika..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/6/13 01:41

      γιατι εσυ οταν πας στο εξωτερικο σου μιλανε ελληνικα?ουτε καν αγγλικα δεν σου μιλανε..ελεος..αυτο μονο στην Ελλαδα γινεται..να μιλας 3 και γλωσσες για να πιασεις δουλεια σε τουριστικο για 500 ευρω!ωραια λογικη!!αυριο μεθαυριο θα πρεπει να μαθουμε κινεζικα,μετα κορεατικα μετα αραβικα κτλ.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος25/6/13 05:55

      Τι σχεση εχουν τα ρωσικα ρε ζομπι ωραια ξερω ρωσικα και τωρα τι εγινε ο ρωσος δηλαδη που ερχεται απο το χωριο με 300ευρω για μια βδομαδα και ολα πληρωμενα επειδη ξερω ρωσικα θα ΓΕΝΝΗΣΗ λεφτα ρε ΗΛΙΘΙΕ ε ΗΛΙΘΙΕ, αφραγκους φερνουν τα κονομανε τα πρακτορεια τα ξενοδοχεια και οι υπολοιποι τα @@ μου.
      Ταυλανδη STYLE τα ξενοδοχεια γεματα και ο κοσμος εξω δινει για βιζιτα τις αδερφες τους ΑΘΡΟΓΡΑΦΕ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ ΚΟΨΕ ΤΑ ΒΑΡΙΑ

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος25/6/13 00:13

    αμα ενα νησι σαν την ροδο εχει χιλιαδες εστιατορια-καφε κ.λ. ο κοσμος θα μοιραστει....οσο μεγαλος και να ειναι ο αριθμος δεν γεμιζουν ευκολα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/6/13 05:53

      Εισαι ηληθιος η νομιζεις πανεξυπνος μαλλον το 2ο , πανω απο 120000 κλινες αρα δεν επρεπε να χωρανε στο νησι αλλα αν ερχονται με 25-26 ευρω το κεφαλι για μια βδομαδα και ολα πληρωμενα τι περιμενεις , αρθρογραφε κοψε τα ναρκωτικα τα ξενοδοχεια γεματα ο κοσμος εξω τουριστα δεν βλεπει παρα μονο να κανει βολτες , και οι υπαλληλοι απληρωτοι Ε ΡΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος25/6/13 01:49

    θα πληρωθούν τώρα οι ξενοδοχουπάλληλοι; θα πάρουν Ελληνες για εργαζόμενους; Οι ξενοδόχοι θα φένονται ως ιδιοκτήτες και όχι ως υπάλληλοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *