ροή ειδήσεων

Ο Φοίβος Κρεμαστής κατέκτησε το Κύπελλο Ερασιτεχνών!

Ο Φοίβος Κρεμαστής νίκησε 2-1 τον Παναρκαδικό στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, που διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο Ψαχνών...

Η ομάδα της Ρόδου κατέκτησε τον τίτλο, φτάνοντας μάλιστα στο νταμπλ, αφού φέτος στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Α' κατηγορία Δωδεκανήσου.

Η αναμέτρηση, πάντως, ξεκίνησε με τις καλύτερες των προϋποθέσεων για την ομάδα της Τρίπολης, αφού μόλις στο 11ο λεπτό ο Κολολιόπουλος άνοιξε το σκορ για τον Παναρκαδικό.

Στο 24' ήρθε η απάντηση για τον Φοίβο με τον Μαθιό να στέλνει τηην μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα με κοντινή κεφαλιά. Η ανατρποπή ήρθε στο 47' , όταν ο Τζιβίλογλου με μακρινό σουτ έγραψε το 2-1.

Ο Παναρκαδικός "φωνάζει" για περίπτωση πέναλτι στο 94', όταν ο Μπακογιάννης πέρασε τον τερματοφύλακα του Φοίβου Λουτριώτη, στη συνέχεια βρέθηκε στο έδαφος, ωστόσο ο διαιτητής Καμπαξής από την Εύβοια διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.




Κυπελλούχος Ερασιτεχνών Ελλάδας αναδείχτηκε ο Φοίβος Κρεμαστής, καθώς νίκησε 2-1 τον Παναρκαδικό στον τελικό που διεξήχθη στο γήπεδο Ψαχνών.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η ομάδα της Ρόδου κατακτά το τρόπαιο, καθώς το είχε κάνει και το μακρινό 1972. Ο Παναρκαδικός άνοιξε το σκορ στο 12ʼ με τον Κολλιόπουλο, αλλά ο Φοίβος με γκολ των Μαθιού στο 25ʼ και Τζιβίλογλου στο 47ʼ να ανατρέπει την κατάσταση και να φτάνει στην κατάκτηση του Κυπέλλου.

Στο γήπεδο των Ψαχνών ήταν παρών ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, όπως και ο υπεύθυνος Κυπέλλου της Ομοσπονδίας και πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας, Νίκος Προύντζος. Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο δήμαρχος της Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης. Από την Τρίπολη είχαν ταξιδέψει περίπου 150 φίλοι του Παναρκαδικού, ενώ από τη Ρόδο βρέθηκαν περίπου 150 φίλοι του Φοίβου, οι οποίοι κέρδισαν και τη μάχη της εξέδρας.

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο, μιας και οι δύο ομάδες δεν είχαν παίξει ποτέ ξανά. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για τον Φοίβο στο 11ʼ, όταν ο Φωτεινής μετά από κόρνερ δεν έπιασε όπως ήθελε το πλασέ και η μπάλα από τη μικρή περιοχή πέρασε άουτ. Η απάντηση του Παναρκαδικού ήταν άμεση, καθώς στο επόμενο λεπτό ο Γούτος έκανε τη σέντρα και ο Κολλιόπουλος με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Μετά από ένα πεντάλεπτο οι Ροδίτες άρχισαν να γίνονται απειλητικός και στο 20ʼ ο Θεοδοσίου εκτέλεσε το φάουλ, με τον Δημήτρη Κυριακόπουλο να πιάνει την κεφαλιά και παραλίγο η μπάλα να μπει στα δίχτυα της ομάδας του, αλλά πέρασε άουτ.

Η πίεση των νταμπλούχων Δωδεκανήσου απέδωσε καρπούς στο 25ʼ, όταν ο Δελαπόρτας εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαθιός με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία του Φοίβου και στο 32ʼ κεφαλιά του Λαμάι πέρασε άουτ, ενώ στο 41ʼ σουτ του Θεοδοσίου ανάγκασε τον Μανέλη να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Μετά το γκολ ο Παναρκαδικός δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Λουτριώτη.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα της Ρόδου, καθώς στο 47ʼ μετά από φάση διαρκείας, ο Τζιβίλογλου με σουτ έξω από την περιοχή σημείωσε το 2-1. Ο Παναρκαδικός επιχείρησε να απαντήσει κυρίως με τον Μέλλο, όμως δεν μπόρεσε να βρει τον στόχο. Ο Φοίβος εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των Αρκάδων και με τους Μαθιό και Νίκο Ορφανίδη, να απειλούν την εστία του Μανέλη. Στο 65ʼ μάλιστα ο Γκινής με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, μετά από σέντρα του Μπιλιά.

Στο 76ʼ η ομάδα της Τρίπολης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν ο Μέλλος έκανε από δεξιά την παράλληλη σέντρα, αλλά ο Λαγός δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Στα τελευταία λεπτά επικράτησε και ένταση εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με τον διαιτητή Κάμπαξη να δείχνει έξι λεπτά καθυστερήσεων. Ο Παναρκαδικός προσπάθησε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης με τον Τζιάνη στο 90+3ʼ να κάνει το σουτ και ο Λουτριώτης να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Στο 90+5ʼ ο Μπακογιαννάκης ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή από τον Λουτριωτη, με τον διαιτητή να δείχνει να συνεχιστεί το ματς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των Αρκάδων. Όμως το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες του Φοίβου να πανηγυρίζουν έξαλλα, αφιερώνοντας το τρόπαιο στους αδικοχαμένους Φίλιππο Δελαπόρτα και Γιάννη Τζιβίλογλου.

Φοίβος Κρεμαστής (Σάββας Ορφανίδης): Λουτριώτης, Μπιλιάς, Αξιώτης, Φωτεινής, Λαμάι, Τζιβίλογλου, Θεοδοσίου (87ʼ Ορφανίδης Σωκρ.), Γκινής (63ʼ Τζαφέρης), Δελαπόρτας, Μαθιός (90+7ʼ Καρίκης), Ορφανίδης Ν.

Παναρκαδικός (Γιώργος Τζήλος): Μανέλης, Κυριακόπουλος Γ., Μπόχτας, Κυριακόπουλος Δ., Μπεντεβής (77ʼ Μπακογιαννάκης), Αρδάμης, Μέλλος, Δήμος, Κολλιόπουλος (68ʼ Λαγός), Καδάς, Γούτος (59ʼ Τζιάνης)


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος16/6/13 12:02

    Τεράστια επιτυχία, αυτό είναι το αγνό ροδιακό ποδόσφαιρο. Φοίβος κυπελούχος και πρωταθλητής Δωδεκανήσων και κυπελούχος Ελλάδος. Η μεγαλύτερη ομάδα στο νησί που τιμάει την Ρόδο ,παίζοντας καθαρό ποδόσφαιρο για την φανέλα ,την πατρίδα και τους φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/6/13 21:15

    Έφυγε η πράσινη χολέρα από το προσκήνιο του ροδιακού ποδοσφαίρου και ανάσανε το ποδόσφαιρο. Βγήκαν μπροστά οι υγειής δυνάμεις, οι πρωταγωνιστές, οι ροδίτες παίχτες και οι αγνοί φίλαθλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/6/13 23:17

    ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΛΕΡΑ??????? ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙΣΕ Η ΡΟΔΟΣ ΦΕΤΟΣ???? ΜΟΝΟ ΡΟΔΙΤΕΣ ΕΙΧΕ ΦΕΤΟΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΚΑΦΡΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ,
    ΜΠΡΑΒΩ ΣΤΟ ΦΟΙΒΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΙΦΑΝΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ Γ ΕΘΝΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *