ροή ειδήσεων

Στο συσσίτιο τρώνε και οι αξιωματικοί

Στοιχεία-σοκ για τη διαβίωση των Ελλήνων στρατιωτικών…
Το 35% των εν ενεργεία αξιωματικών και υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πια, αναγκάζεται και διατρέφεται από το συσσίτιο των φαντάρων. Οι αποδοχές τους έχουν «κουρευτεί» κατά 45% και κανείς δεν ξέρει αν τους περιμένει και άλλη μείωση.
Και επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Δημοκρατία”, τα συγκεκριμένα στελέχη του ελληνικού στρατού δεν σιτίζονται δωρεάν. Για το γεύμα που τους παρέχεται στη μονάδα όπου υπηρετούν πληρώνουν το ελληνικό δημόσιο. Δίνουν για το κάθε πιάτο φαΐ που τους σερβίρεται περίπου 2,5 ευρώ! Οσο, δηλαδή, έχει κοστολογηθεί από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ότι είναι η δαπάνη για την ατομική μερίδα φαγητού.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Πενταγώνου, ολοένα και αυξάνονται οι υπαξιωματικοί και αξιωματικοί που δηλώνουν ότι επιθυμούν και αυτοί μερίδα στο συσσίτιο της μονάδας τους, είτε είναι φασολάδα, είτε είναι κατεψυγμένο ψάρι και κρέας.
Κύκλοι του ΓΕΣ υποστηρίζουν ότι η πλειονότητα των στελεχών τους που σιτίζονται στις μονάδες είναι υπαξιωματικοί και επαγγελματίες οπλίτες. Πάντως, αν υπολογίσει κανείς με τι αριθμό αντιστοιχεί το 35% στους 50.000 υπαξιωματικούς και αξιωματικούς που υπηρετούν σήμερα στον ελληνικό στρατό, είμαστε αντιμέτωποι με ένα ανησυχητικό φαινόμενο.
ΠΗΓΗ: Δημοκρατία


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *