ροή ειδήσεων

Τι είναι η EBU που έδωσε συχνότητα στην ΕΡΤ να εκπέμψει μετά το «μαύρο»

Είναι ο φορέας ο οποίος έδωσε και πάλι «φωνή» και «εικόνα» στην ΕΡΤ, η οποία είχε σιγήσει μετά το «λουκέτο» που έβαλε η κυβέρνηση...
Η ΕBU, ή αλλιώς Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ενωση, είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός από ραδιοτηλεοπτικές εταιρείες οι περισσότερες από τις οποίες είναι κρατικές, ή ιδιωτικοί σταθμοί οι οποίοι επιτελούν δημόσιο έργο.
Η EBU, η οποία ιδρύθηκε το 1953, είναι η Επαγγελματική ένωση των εθνικών ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών που διαπραγματεύεται και συνηγορεί υπέρ των συμφερόντων των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων στην Ευρώπη, αν και έχει μέλη σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.
Ως ο κεντρικός φορέας των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, η EBU κράτησε εν ζωή την ΕΡΤ στην οποία είχε πέσει «μαύρο», αναμεταδίδοντας το πρόγραμμα της κρατικής τηλεόρασης μέσω δορυφόρου, καθώς διατηρεί την πρόσβασή της στο πρόγραμμα της ΕΡΤ.
Τέλος, η EBU έχει και άλλον ρόλο, καθώς έχει την ευθύνη για προγράμματα όπως η Eurovision, ενώ όπως αναφέρει το wikipedia, πολλοί παρουσιαστές- μέλη της EBU, έχουν κάνει συμφωνία για την μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου, κυρίως για τους αγώνες της χώρας τους.
iefimerida.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *