επικαιρότητα

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΤΕΛΟΣ - Kατάσχεσεις χρημάτων απο λογαριασμούς με διαδικασίες εξπρές για χρέη στο Δημόσιο

Τέλος στο τραπεζικό απόρρητο βάζει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών...
Όλα τα στοιχεία για τους λογαριασμούς, τα δάνεια και πάσης φύσεως τραπεζικά στοιχεία «ανοίγονται» στις εφορίες προκειμένου αυτές να προχωρούν σε κατάσχεση χρημάτων των οφειλετών του Δημοσίου.
Όποιος δηλαδή χρωστάει στο Δημόσιο, ανεξάρτητα αν είναι συνταξιούχος που έχει ανάγκη να πάρει τα φάρμακα του ή άνεργος που θέλει να ζήσει με τον εξωφρενικό επίδομα, θα μπορεί η εφορία να «μπαίνει» στο λογαριασμό του και να του δεσμεύει τη σύνταξη ή το επίδομα ανεργίας προς εξόφληση των οφειλών. Τόσο απλά και γρήγορα για τους φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης.
Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που επί της ουσίας συστήνει ένα «Μεγάλο Αδελφό» για τις παρακολουθήσεις των τραπεζικών κινήσεων όλων των πολιτών, με την επωνυμία «Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών», δίνει ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου (Εφορίες, ΣΔΟΕ, Οικονομική Αστυνομία κλπ). Αυτή θα επιτυγχάνεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.
Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου θα βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με τις τράπεζες προκειμένου να επιβάλλονται με ταχύτατες διαδικασίες κατασχέσεις ποσών από τραπεζικές καταθέσεις οφειλετών προς το Δημόσιο.
Οι κοινοποιήσεις των κατασχετηρίων προς τις τράπεζες θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα σημαίνουν αυτόματα alert όταν μπαίνουν χρήματα στους λογαριασμούς των οφειλετών.
Πιστώθηκαν στο λογαριασμό του οφειλέτη χρήματα από τη μισθοδοσία, τη σύνταξη, το επίδομα ανεργίας ή από κάποια μεταβίβαση ακινήτου; Το Δημόσιο θα λειτουργεί ως «οικονομικός τραμπούκος» και πριν καν τα χρήματα φθάσουν στα ΑΤΜ για να τα πάρει ο δικαιούχος θα έχουν καταλήξει στο Δημόσιο.
Ο κ. Στουρνάρας δηλαδή μας στέλνει την εφορία στο σπίτι κανονικά. Βιάζεται δε να προχωρήσει στις κατασχέσεις μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και προβλέπει στο νομοσχέδιο ότι εντός 60 ημερών οι φορείς του Δημοσίου και τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να έχουν προσαρμόσει τα συστήματα και τις διαδικασίες τους ώστε η μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης και επικοινωνίας κατάσχεση να είναι υποχρεωτική.
Απολύτως νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες! Μας έχει συνηθίσει άλλωστε σε τέτοιες και αυτή η κυβέρνηση.
Σε τέτοιο βαθμό δε που οι άνθρωποι πρόβλεψαν στο νομοσχέδιο διάταξη πώς η παραβίαση των απορρήτων από οποιδήποτε πρόσωπο συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος και δύναται να επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης ή απόλυσης.
Υπάρχουν βέβαια και οι τροπολογίες απαλλαγής. Έτσι δεν απάλλαξαν τους τραπεζίτες και τους ίδιους τους τους εαυτούς (για του πολιτικού μιλάμε) από το έγκλημα του PSI;


Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: καντε κατι με τις αδεσποτες γατες στον αρχαολογικο της Ατταβυρου και στις καλαμιες πιο πανω
2-3 τρελες εχουν κανει την γειτονια εκτροφειο γατων 30 40 ισως 50
ο σταφυλοκοκος θα γινει κορονοιος

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά