ροή ειδήσεων

MSCI: Εκτός των ανεπτυγμένων χωρών η Ελλάδα

«Με μια απροσδόκητη κίνηση», όπως σχολιάζει η Wall Street Journal, η MSCI άνοιξε ξανά την πληγή για την υπερχρεωμένη ευρωζώνη και την Ελλάδα υποβαθμίζοντας την χώρα στους καταλόγους της από ανεπτυγμένη σε αναπτυσσόμενη οικονομία...
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MSCI που έγινε την Τρίτη, η Ελλάδα δεν κατάφερε να ενταχθεί στον κατάλογο των ανεπτυγμένων χωρών καθώς υστερούσε κριτηρίων. Επίσης αναφέρθηκε στις ανησυχίες των επενδυτών για τις απαγορευτικές ρυθμίσεις που έγιναν το 2008 από την κυβέρνηση.

«Τα μίνιμουμ στάνταρ που εμφανίζουν οι Ανεπτυγμένες Οικονομίες δείχνουν διαρκείς βελτιώσεις από τις αρχές των χωρών στην πορεία των ετών. Παρόλα αυτά, πολύ λίγες βελτιώσεις στην οικονομία φαίνεται να έχουν γίνει στην Ελλάδα», σημειώνει η ανακοίνωση.

«Τα πολλαπλά πακέτα βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, η δραματική μείωση του ΑΕΠ και το τεράστιο δημόσιο χρέος σημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει περισσότερα κοινά με την Ουγγαρία παρά με την Γαλλία», γράφει σχολιαστικά η Wall Street Journal.

Είναι η πρώτη φορά που η MSCI υποβαθμίζει μια χώρα από «ανεπτυγμένη» σε «αναπτυσσόμενη» από το 1987 που δημιούργησε τον κατάλογο των χωρών.

«Η Ελλάδα ακόμη παλεύει με την αποπληρωμή του χρέους και οι επενδυτές δεν δείχνουν ενδιαφέρον παρά τα μέτρα λιτότητας που έχει λάβει η Αθήνα με αντάλλαγμα διεθνή δάνεια για να παραμείνει εντός της ευρωζώνης», αναφέρει το RT.

Η MSCI στον κατάλογό της παρακολουθεί 79 οικονομίες και τις κατατάσσει ανάλογα με το μέγεθος, την ρευστότητα, τις διευκολύνσεις της αγοράς και του κεφαλαίου, όπως και τις ανέσεις που παρέχει το νομικό καθεστώς. Οικονομίες με μεγάλες αγορές και χαλαρή νομοθεσία για την κίνηση του κεφαλαίου χαρακτηρίζονται συνήθως ως ανεπτυγμένες. Τον κατάλογο αυτό παρακολουθούν κατ’ εκτίμηση επενδυτές με συνολικό κεφάλαιο 7 τις δολάρια.

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/6/13 22:59

    ..."Είναι η πρώτη φορά που η MSCI υποβαθμίζει μια χώρα από «ανεπτυγμένη» σε «αναπτυσσόμενη» από το 1987 που δημιούργησε τον κατάλογο των χωρών".... άντε πήραμε πάλι μια πρωτιά, συγχαρητήρια μας και εις ανώτερα, μετά το πιό διεφθαρμένο κράτος στην ΕΕ έχουμε τώρα και αυτό το "προσόν". Δεν έχουν και άδικο αν αναλογιστεί κανείς την εκμετάλλευση των λαθρομεταναστών στις πανταχού Μανωλάδες στην Ελλάδα, το όργιο κερδοσκοπίας και εκμετάλλευσης εργαζομένων, την διαφθορά και το κατρακύλισμα σε κάθε δομή και δραστηριότητα του κράτους αυτού. Και πάλι συγχαρητήριά μας. Καταφέραμε το ακατόρθωτο, παγκόσμια πρωτιά.... άντε και εις κατώτερα (υποανάπτυκτο κράτος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *