ροή ειδήσεων

«Αφιερωμένο στα δύο αδικοχαμένα παιδιά!» (photos, videos)

Ο αρχισκόρερ του Φοίβου Κρεμαστής, Παναγιώτης Μαθιός μιλάει...
στο woop.gr για όσα συνέβησαν τη φετινή χρονιά

Κατάκτηση πρωταθλήματος, Κυπέλλου Δωδεκανήσων και Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες και στιγμές… λουσμένες από δόξα και δάφνες επιτυχίας.

Μπορεί κάτι να γεμίζει αυτό το χαρούμενο τοπίο με γκρίζα σύννεφα;

Δυστυχώς, όταν παίρνει το μολύβι η μοίρα στα χέρια της, δεν μπορεί να υπερτερήσει η ανθρώπινη γόμα.

Στον Φοίβο Κρεμαστής, μέσα σε λίγες μέρες πέρασαν από την όχθη του πόνου και της ανείπωτης τραγωδίας, στην όχθη των χαμόγελων.

Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να εκφραστούμε όταν γίνεται λόγος για τον χαμό δύο νέων ανθρώπων;

Ο λόγος για τον θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα του ποδοσφαιριστή της ομάδας της Ρόδου, Φίλιππου Δελαπόρτα και του αδερφού ενός άλλου παίκτη του συλλόγου, του Γιάννη Τζιβίλογλου (αδερφό του ποδοσφαιριστή Ευτύχη Τζιβίλογλου, ο οποίος ήταν επίσης στο αμάξι και ο μοναδικός που επέζησε).

Το woop.gr σας παρουσιάζει τη φετινή χρονιά του Φοίβου Κρεμαστή, μέσα από τα λόγια του αρχισκόρερ της ομάδας (ο οποίος πέτυχε και το πρώτο γκολ του συλλόγου στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών το περασμένο Σάββατο κόντρα στον Παναρκαδικό, ο οποίος έληξε 2-1), Παναγιώτη Μαθιού.



Για τους πιστούς μας αναγνώστες, με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας της Ρόδου, αλλά και όλων των διοργανώσεων που συμμετείχε (40 γκολ σε 44 συμμετοχές!), είχαμε μιλήσει και παλαιότερα, όταν μετά από ένα από τα γκολ που είχε πετύχει, πανηγύρισε σηκώνοντας τη μπλούζα και δείχνοντας ένα φανελάκι που έγραφε «Δεν ταιριάζετε σου λέω»!

-Αρχικά να μιλήσουμε για το τελευταίο χρονικά γεγονός, που είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών. Ήταν ένα δύσκολο ματς, μείνατε νωρίς πίσω στο σκορ αλλά κάνατε στο τέλος την ανατροπή και το κατακτήσατε. Αυτό δείχνει και ψυχικά αποθέματα, αλλά και πολύ καλή ομάδα. Συμφωνείς με αυτό;

«Καλησπέρα! Καταρχήν εύχομαι καλό καλοκαίρι να έχουμε. Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, ένας τελικός που δεν υπάρχουν φαβορί. Βρεθήκαμε πίσω με 1-0, αλλά προσωπικά εγώ πίστευα ότι θα το ανατρέψουμε το εις βάρος μας σκορ και έτσι έγινε. Αυτή η ομάδα εκτός από πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, έχει και ψυχή και θέληση».



Τα στιγμιότυπα του τελικού

-Η χρονιά έκλεισε ιδανικά, αφού κατακτήσατε πρωτάθλημα, κύπελλο Δωδεκανήσου, αλλά και Κύπελλο Ερασιτεχνών. Σε προηγούμενη συνέντευξή μας στην αρχή της χρονιάς, είχες πει ότι τα θέλετε όλα και τήρησες την υπόσχεσή σου!

«Το πίστευα από την αρχή διότι έβλεπα τι ομάδα έχουμε με παίκτες προσωπικότητες. Μια ομάδα που είχε… χημεία από το ξεκίνημα της προετοιμασίας και βγήκα αληθινός κατακτώντας τους τίτλους αυτούς».



Η απονομή και οι... πανηγυρισμοί

-Η σεζόν βέβαια είχε και ένα τραγικό γεγονός με τον θάνατο δύο παιδιών, τα οποία ήταν άμεσα συνδεδεμένα με εσάς. Θέλατε να αφιερώσετε την επιτυχία σε εκείνους και είδαμε ότι το κάνατε και με τα μπλουζάκια, αλλά και με τους πανηγυρισμούς σας.

«Ήταν η χειρότερη στιγμή της ζωής μου! Αυτό το γεγονός έγινε τόσο ξαφνικά. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει! Μέσα μου λέω ότι είναι κάπου σε μια άλλη χώρα και αγωνίζονται εκεί και κάποια μέρα θα πάμε να τους δούμε και εμείς! Είναι αφιερωμένα όλα αυτά που κάναμε φέτος σε εκείνους!

Μακάρι να μην είχαμε πάρει τίποτα και να τους είχαμε κοντά μας, αλλά μέσα από αυτή την ερώτηση θέλω να δηλώσω τον θαυμασμό μου για τον Γιώργο Δελαπόρτα τον αρχηγό μας και τον Ευτυχή Τζιβίλογλου, για την δύναμη που έχουν μέσα τους. Μας έκαναν πιο δυνατούς σαν ανθρώπους, μας έδωσαν δύναμη και μας έκαναν οικογένεια.

Ειδικά για τον Ευτυχή, που το έζησε όλο αυτό μπροστά στα ματιά του, είναι μεγάλο παλικάρι και πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από αυτόν».





-Νέα χρονιά; Αρχικά, για την ομάδα του Φοίβου και μετά για εσένα προσωπικά που έκανες μία πάρα πολύ καλή χρονιά, πέτυχες γκολ στον τελικό, βγήκες πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και η παρουσία σου ήταν εκπληκτική.

«Για την νέα χρόνια πιστεύω ότι η ομάδα θα μείνει η ίδια και αν μείνει θα πάει πάλι για πρωτάθλημα και για άνοδο στην επόμενη κατηγορία που φέτος δεν έγινε λόγο κόπωσης και λόγο που μας έβαλαν σε έναν όμιλο που δεν έπρεπε να ήμαστε εμείς σε αυτόν.

Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία! Κάναμε κοιλιά στα μπαράζ και μας κόστισε. Όσο για μένα ήταν μια καταπληκτική χρόνια διότι βγήκα πρώτος σκόρερ σε πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά όλα αυτά δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τους συμπαίκτες μου, τους οποίους ευχαριστώ.

Όσο για του χρόνου έχω πει ότι θα μείνω ακόμα μια χρόνια για τον Φίλιππα μας. Νιώθω έτσι μέσα μου εκτός αν έρθει πρόταση από μεγαλύτερη κατηγορία εκεί σίγουρα θα το σκεφτώ και το πιο πιθανό να φύγω.

Στην Ρόδο, όμως, θα παίξω μόνο για τον Φοίβο.

Όσο για τον τελικό που έβαλα το γκολ το ήθελα παρά πολύ για να το αφιερώσω στα παλικάρια που μας βλέπουν από ψηλά».



Η υποδοχή στην Ρόδο

-Είδαμε στον τελικό αν και η έδρα σας είναι χιλιόμετρα μακριά, είχατε εξαιρετική συμπαράσταση από τον κόσμο σας, ενώ και στην Ρόδο σας επιφύλασσαν θερμή υποδοχή. Τι έχεις να πεις για τους φιλάθλους σας και την παρουσία τους;

«Η ομάδα έχει καταφέρει να ξαναπάρει το κύπελλο το 1972. Πλέον το έχουν κατάκτηση 2 ομάδες 2 φορές ο Αιολικός και ο Φοίβος.

Ο κόσμος μας ήταν καταπληκτικός, ήρθαν και μας στήριξαν και το σήκωσαν μαζί μας. Κάναμε ολόκληρη την Δωδεκάνησο χαρούμενη. Πραγματικά ήταν τόσα πολλά μηνύματα που πήραμε και απ’ όλα τα νησιά, σίγουρα έπαιξε ρόλο όμως και αυτό το τραγικό συμβάν που έγινε.

Μας αγάπησε ο κόσμος, μας παραδέχτηκε, μας είπαν ήρωες!

Εγώ δεν το βλέπω έτσι. Ήταν το καθήκον μας να πάμε, να παίξουμε γι αυτούς και να τους κάνουμε ευτυχισμένους και πιστεύω τι τους κάναμε.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν. Επίσης ευχαριστώ τον πρόεδρο Άκη Δελαπόρτα, τον Γιάννη Κλαδάκη, όλο το συμβούλιο της ομάδα και όλη την Δωδεκάνησο και όχι μόνο, που ήταν κοντά μας.

Καλό καλοκαίρι εύχομαι και πάλι με υγεία πάνω απ όλα!»



Η υποδοχή στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Γιάννης Χίνης
woop.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *