ροή ειδήσεων

Η κίνηση και η απαράδεκτη τακτική της TUI...

- Η απαράδεκτη τακτική της TUI να εκμεταλλεύεται ένα χρόνο τα χρήματα των ξενοδόχων!!!
- Ανάγκη συντονισμένης αντίδρασης από τους τουριστικούς φορείς

Αφού ανοίξαμε χθες το θέμα της κίνησης... κατ' αποκλειστικότητα, άρχισε το θέμα να "περπατάει", οπότε να σας ενημερώσουμε ότι σημαντική αύξηση παρουσιάζει και η Κεφαλονιά της τάξης του 18,68%. Μάλιστα το εξαιρετικό kefaloniapress έχει μια πλήρη όχι μόνο ποσοτική, αλλά και ποιοτική, ανάλυση.
Όμως παρά το "μισογεμάτο ποτήρι" του Μαϊου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει ξεκινήσει η υπογραφή συμβολαίων με τους tour operators για το 2014. Σημειώνεται ότι ήδη οι μεγάλοι tour operators, πουλάνε και ειπράττουν για το 2014.
Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν τα γραφόμενα περί ρήτρας δραχμής, μπορεί να είναι ενοχλητικά και αντιδεοντολογικά, μπορούν να αντιμετωπιστούν όμως και ως γραφικά, αφού ουδεμία πρακτική επίπτωση έχουν.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, είναι ότι κάποιοι Tour operators με "μπροστάρισσα" την TUI UK και NORDIC αρνούνται για πρώτη φορά στα χρονικά να κάνουν πληρωμές στα ξενοδοχεία με τα οποία κάνουν συμβόλαια, πριν από τον Απρίλιο του 2014 !!!
Με απλά λόγια από τώρα πουλάνε τα δωμάτια των ξενοδόχων, εισπράτουν και θα δώσουν έναντι στους ξενοδόχους τον Απρίλιο του 2014. Μέχρι τώρα οι προκαταβολές ξεκινούσαν απ το Φθινόπωρο εκάστου έτους, τα τελευταία χρόνια γίνονταν Δεκέμβρη και Γενάρη και τώρα ζητάνε Απρίλη!!!
Η εξέλιξη αυτή, η οποία εκπορεύεται από την TUI PLC, αν περάσει, θα επιτείνει δραματικά την κατάσταση έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες ξενοδόχοι και θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Μάλιστα ο γερμανικός όμιλος εφαρμόζοντας την τακτική του "διαίρει και βασίλευε", εξαιρεί κάποιους ξενοδόχους, ώστε να αποφύγει την γενικευμένη αντίδραση και να μπορέσει να περάσει αυτά που θέλει.

Αυτό το θέμα πρέπει πλάον να αντιμετωπιστεί συνολικά, δεδομένου ότι η TUI ειδικά κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια δημιουργεί προβλήματα στα ελληνικά ξενοδοχεία.

Για να επανέλθουμε στην κίνηση στην Κεφαλονιά τον Μάϊο του 2012 αφίχθησαν 20.748

και το φετινό Μάη 24.738 άτομα.
Όπως επισημαίνει το kefaloniapress "Σαν γενική εικόνα οι αφίξεις κινήθηκαν αυξητικά στις επτά από τις δέκα χώρες προέλευσης . Χάσαμε δυο μικρές αλλά καλές αγορές : την Ελβετία και την Νορβηγία. Οι 470 τουρίστες της Πολωνίας δεν κάλυψαν το κενό από τις δυο αυτές αγορές.

Kαλωσορίζουμε τους Πολωνούς στο νησί μας. Είναι η πρώτη μας επαφή σαν νησί με τουρίστες αυτής της χώρας. Θα παρακολουθήσουμε συστηματικά αυτή την αγορά, μια καινούργια αγορά για το νησί μας καθώς δεν ξέρουμε ακόμα τις συνήθειες και το οικονομικό επίπεδο των τουριστών αυτής της χώρας.

Οι αφίξεις από τη Ρωσία παραμένουν χαμηλές αριθμητικά , ελπίζουμε ότι με τα μέτρα που πάρθηκαν για την απλοποίηση των διαδικασιών της visas στα Ελληνικά προξενεία , να έχουμε ευχάριστη έκπληξη στους επόμενους μήνες.

Ωστόσο παρά την αύξηση των τουριστών τόσο το Μάιο όσο και τον Απρίλιο αυτή δε φαίνεται στην πραγματική οικονομία.

Είναι γενική ομολογία ότι οι τζίροι των καταστημάτων παραμένουν σε αρκετά χαμηλά επίπεδα και επικρατεί στις τάξεις των επαγγελματιών μια δυσαρέσκεια καθώς η εικονα των άδειων καταστημάτων που επικρατεί διαψεύδει όλα εκείνα που τους είχαν παρουσιάσει και κυρίως τους είχαν υποσχεθεί με τον κλάδο της εστίασης να παρουσιάζει τα μεγαλύτερα αρνητικά αποτελέσματα σε κάτι που συμβάλει σε ένα μεγάλο βαθμό και τα all inclusive πακέτα των ξενοδοχείων!!!

Δεν είναι ωστόσο μόνο άδεια τα καταστήματα αλλά και οι περισσότερες παραλίες ενώ και το Αργοστόλι μετά τις 10 με 11 το βράδυ παρουσιάζει εικόνα νεκρής πόλης παρόλο που βρισκόμαστε και ημερολογιακά στις πρώτες ημέρες του καλοκαιριόύ!!!

Ας ελπίσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα όλα αυτά να αλλάξουν διότι διαφορετικά θα έχουμε να κάνουμε με μια αύξηση χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα!!!".
money-tourism.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *