ροή ειδήσεων

Ρόδος: για κάθε δύο καμαριέρες αντιστοιχούν μέχρι και 52 δωμάτια!

Ανακοίνωση - καταγγελία της Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ
Κινητοποίηση που εξελίχθηκε σε 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Πήγασος» στο Φαληράκι της Ρόδου... απαιτώντας ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, ενάντια στις ελαστικές μορφές απασχόλησης και την καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Στο χώρο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή ως τη λήξη της κινητοποίησης στελέχη του ΠΑΜΕ από τον κλάδο του τουρισμού.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ, «είναι ότι για κάθε δύο καμαριέρες αντιστοιχούν μέχρι και 52 δωμάτια (!!!) όπως και το ότι οι καμαριέρες, ορισμένες από τις οποίες είχαν προσληφθεί με ημιαπασχόληση (6ωρο) δούλευαν ως και δώδεκα ώρες, καθημερινά χωρίς ρεπό, χωρίς φυσικά να πληρώνονται υπερωρίες».

«Γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια -καταγγέλλει η Γραμματεία- την ίδια Συλλογική Σύμβαση που πέρσι οι ίδιοι οι μεγαλοξενοδόχοι εκθείαζαν αφού εξασφάλιζε, όπως έλεγαν, την εργασιακή ειρήνη (δηλαδή το φόρτωμα της κρίσης στις πλάτες των εργατών), πληρώνουν καμαριέρες με χρόνια προϋπηρεσία, 700 - 800 ευρώ για δουλειά χωρίς ρεπό».

Οι εργαζόμενοι με τη μαχητική τους στάση τσάκισαν την αδιαλλαξία της εργοδοσίας, η οποία αρχικά απειλούσε θεούς και δαίμονες και την ανάγκασαν σε αναδίπλωση. Δεσμεύθηκε ότι θα πληρώσει άμεσα τις διαφορές στη μισθοδοσία, ότι οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης θα μετατραπούν σε πλήρεις, ότι θα προσλάβει επιπλέον καμαριέρες και θα εφαρμόζεται κανονικά το διάλειμμα τους το οποίο είχε στην ουσία καταργηθεί.

Σχόλια

  1. Ανώνυμος27/7/13 10:39

    Και μετά επαναστατείτε για τα μέτρα του ΔΝΤ και της Τροϊκας????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος27/7/13 16:09

    Ελεος ρε παιδιά! που ζείτε στο τουμπάι? τα 700ε πια θεωρούνται καλά λεφτα δυστυχώς στην Ελλάδα...Κανεις δεν ειναι ευχαριστημενοσ αλλα΄αυτη είναι η πραγματικότητα. και ναι να διεκδηκήσουν αυτα που πρεπει αλλά δεν ειναι η κατάλληλη στιγμή ,στη μέση της τουριστικής περιόδου, ειτε σας αρέσει ειτε όχι οφείλουμε όλοι να το παραδεχτούμε. ο τουρίστας που θα πάει πίσω στην χώρα του θα πει ότι τις μέρες που ηταν στη ρόδο το δωμάτιο του ήταν ακάθαρτο, χωρις πετσετες κτλ. για ποιο λογο να ξαναρθει? Δεν είναι η κατάλληλη στιγμη, όπως δεν θα ηταν κ για τους καθηγητες να κανουν απεργία μεσα στις πανελλαδικές κτλ όλοι πρεπει να διεκδηκούμε αλλα τη σωστη στιγμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/7/13 17:39

      Σωστη στιγμη ποια θεωρεις εσυ δηλαδη, το χειμωνα που θα κλεισει;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος28/7/13 10:31

      na pas esy re blaka na doyleceis me 700 euro kamariera.. na katharizeis 52 domatia blaka e blaka

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος27/7/13 17:37

    Τα 700 ευρω ειναι καλα οταν δουλευεις 8ωρο 5μερο και ολο το χρονο οχι 12ωρο χωρις ρεπο και για 6 μηνες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/7/13 18:35

    Δε λεν παλι καλά που δουλεύουν...ξερετε ποσοι ανορωποι ψαχνουν δουλειά? Ας παρουν δρόμο να δουλεψει οποιος θελει να δουλεψει. Του χρόνου που θα παίρνουμε 500ε θα λεμε κ ευχαριστώ...Ξυπνήστε ρε! Ετσι καταντήσαν την Ελλάδα μας - του χρόνου τα μισα ξενοδοχεια θα εχουν φαλιρήσει κ θα τα εχουν παρει οι τραπεζες , το 1/4 των ξενοδοχουπαλλήλων θα ειναι ανεργοι κ οι υπόλλοιποι θα παίρνουν 500ε κ θα κανουν κ το σταυρό τους .
    η άλλη λύση είναι οι αλλοδαποι να γυρίσουν στα σπίτια τους κ εμεις να μεταναστεύσουμε...μην πιστευεται τους εργατοπατερες κ οσους σας πειθουν να ξεσηκωθειτε γιατι η κατηφόρα εχει ηδη ξεκινήσει κ θα πιασουμε πάτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος27/7/13 19:52

      Δεν πιστευω κανενα εργατοπατερα, πιστευω ομως στο οτι με 500 ευρω δε ΖΕΙ οικογενεια σημερα.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος27/7/13 23:36

    Ο γελοίος χρυσαυγίτης στο 6:35 δεν είναι φανερό ότι παίζει το παιχνίδι των ξενοδόχων; ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ-ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΣΤΕ-ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ-ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ!!! Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής!!!
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ, ΟΠΩΣ ΤΟΣΕΣ ΑΛΛΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος27/7/13 23:38

    ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ. ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΤΡΏΝΕ ΤΟ ΨΩΜΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ; ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΨΩΜΙ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΘΕΟΥΣ... ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΝ 30 ΚΙΛΩΝ ΚΥΝΗΓΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος28/7/13 00:54

    aφου κατηντησε ετσι και το' πηγασος' που ηταν σωστο στις πληρωμες του φανταστειτε τι αλλο εχουμε να ακουσουμε....ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΣΕΖΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ...ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *