ροή ειδήσεων

ΠΗΓΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ... ΚΟΥΡΕΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - Περίμενε 8,1 δις, πήρε υπόσχεση για 6,8 με δόσεις και κατόπιν απολύσεων

Η κυβέρνηση πήγε στο Eurogroup για «μαλλί» και βγήκε «κουρεμένη». Ενώ ανέμενε πολιτική δέσμευση για την εκταμίευση 8,1 δις ευρώ τελικώς έλαβε το «πράσινο φώς» για 6,8 δις ευρώ και αυτά θα δοθούν τμηματικά....
Δεν πρόκειται δε να λάβει ούτε ένα ευρώ αν πρώτα δεν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που θέλει 4.200 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων και σειρά νέων φόρων.
Αν λοιπόν η κυβέρνηση φανεί «καλό παίδι» και κάνει αυτά που της είπαν, τον Ιούλιο θα καταβληθούν στην Ελλάδα 4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 2,5 δισ. θα προέλθουν από τον EFSF και 1,5 δισ. ευρώ από τις επιστροφές των κερδών από τα χαρτοφυλάκια των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης (πρόγραμμα SMP).
Επιπλέον, τον Οκτώβριο αναμένεται η εκταμίευση ενός δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από τον EFSF και τα υπόλοιπα 500 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα SMP.
Από τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ υπολείπονται 1,3 δισ. ευρώ για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να τα περάσει τώρα από τη γερμανική βουλή και δεσμεύτηκε για το μέλλον.
Είναι προφανές πώς πρόκειται για εκβιασμό προκειμένου να συνεχιστούν οι απολύσεις και η φορομπηχτική πολιτική σε βάρος των Ελλήνων. Το λέει άλλωστε και στην ανακοίνωση του το Eurogroup. «Χρειάζεται επιπλέον δουλειά τις επόμενες εβδομάδες ώστε να εφαρμοστούν όλες εκείνες οι ενέργειες που απαιτούνται για την επόμενη εκταμίευση».
Το Eurogroup αναφέρεται στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης έτσι ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότατα του δημόσιου τομέα και παράλληλα να συρρικνωθεί. Έτσι, κατά μερικές χιλιάδες.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *