ροή ειδήσεων

Ιγνατίου: Ο Καραμανλής είπε την αλήθεια στον λαό, αλλά...

Με άρθρο του στο "Έθνος της Κυριακής", ο Μιχάλης Ιγνατίου εξαπολύει επίθεση κατά του Γιώργου Παπανδρέου, αποδίδοντας στον πρώην πρωθυπουργό... προσπάθεια να. προσπεράσει τις ευθύνες του για το σημερινό κατάντημα του τόπου, με αφορμή την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης της τρόικας.
Παράλληλα, ο γνωστός δημοσιογράφος αναφέρεται και στον Κώστα Καραμανλή, για τον οποίο παραδέχεται ότι είπε την αλήθεια στον ελληνικό λαό προεκλογικά, το 2009, κάτι ωστόσο που δεν σβήνει τις ευθύνες του, όπως σημειώνει με νόημα.
"Στη διάρκεια της δικής του πενταετίας, ο Κώστας Καραμανλής έδειξε μεγάλη, τυφλή θα έλεγα, εμπιστοσύνη στο οικονομικό επιτελείο που ο ίδιος επέλεξε και διόρισε.
Άρα, ως πρωθυπουργός έχει και την ευθύνη των πράξεών τους. Το ελάχιστο θετικό για τον κ. Καραμανλή είναι ότι αντιλήφθηκε, έστω και αργά, τον κίνδυνο, προσπάθησε να επιβάλει μέτρα και είπε την αλήθεια στον λαό.
Η παραδοχή του δεν σβήνει τις ευθύνες του", τονίζει ο Μιχάλης Ιγνατίου για τον Κώστα Καραμανλή.
Για τον Γιώργο Παπανδρέου απ΄την άλλη, είναι πολύ πιο σκληρός, αναφορικά με τις ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού.
"Προσπαθεί να αποσείσει τις ευθύνες του για την άνευ προηγουμένου οικονομική τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός. Αγωνιά για την περίπτωση κατά την οποία αποδειχθεί ότι ο ίδιος βάσει σχεδίου, αποφάσισε να οδηγήσει τα πράγματα προς το ΔΝΤ, προκειμένου να μην λάβει ο ίδιος τα πικρά μέτρα που απαιτούνταν αμέσως μετά την εκλογή του, για να σταματήσει ο κατήφορος της Ελλάδας.
Από τους έξι πρωθυπουργούς που κυβέρνησαν την Ελλάδα από το 1974, ο κ. Παπανδρέου έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης", αναφέρει στο άρθρο του στο "Έθνος της Κυριακής" ο Μιχάλης Ιγνατίου.
ysterografa.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/7/13 10:54

    Βλαχο γιαυτο το δημοσιευμα δεν λες τιποτα. Ο Ιγνατιου λεει την αληθεια οπως ειναι, και λιγα λεει. Μην μας πεις οτι ειναι ψεματα γιατι θα απαιτησω απο τον διαχειριστη του μπλογκ να σε αποκλειση δια παντος σαν μεγα λασπολογο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15/7/13 12:10

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ !...

    "Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι, το έλλειμμα του 2009, ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.
    Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
    Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.
    Η αλήθεια είναι ότι, την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.

    Όσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι, κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

    Όλοι γνωρίζουν ότι, ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.

    Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους;

    Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.

    Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.

    Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα.

    Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα - για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.

    Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου.

    Ό,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση...".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/7/13 12:18

    Επειδή η δεξιά Μπουρδολογία μας Κούρασε: 865.000 γαλάζιες προσλήψεις στη "χρυσή " πενταετία Καράμανλή.
    (Παρουσιάζει ο Βράχος)

    Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» την περίοδο 2004-2009 προσελήφθησαν:
    • Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
    • Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
    • Συμβασιούχοι έργου 161.383
    • Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
    • Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
    • Θητεία 1.542
    • Σύνολο 865.132
    • Σοκ: 865.000 γαλάζιες προσλήψεις στο Δημόσιο έκανε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος |

    Στα «γαλάζια παιδιά», που πήραν εισιτήριο διορισμού σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες κατά την πενταετία διακυβέρνησης Καραμανλή, αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στελέχη του Δημοσίου τις τωρινές απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις και περιορισμό υπηρεσιών και προσωπικού. Κατά το διάστημα 2004-2009 και με τη βούλα του τότε υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Προκόπη Παυλόπουλου, που ενέκρινε τις σχετικές αποφάσεις, έγιναν περισσότερες από 865.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται για αριθμό που αντιστοιχεί στο 129% του σημερινού υπηρετούντος προσωπικού, με δεδομένο ότι σε όλο τον δημόσιο τομέα απασχολούνται τώρα περίπου 670.000 υπάλληλοι.

    Στην πλειονότητά τους, μάλιστα, οι προσλήψεις που έγιναν την περίοδο εκείνη δεν πέρασαν από τις αντικειμενικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ενδεικτικό είναι πως έξι στις δέκα προσλήψεις ήταν για υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες δεν υπάγονταν τότε στον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής. Αποτέλεσμα ήταν - όπως είχε καταγγελθεί - στις προκηρύξεις να περιλαμβάνονται φωτογραφικά κριτήρια που οδηγούσαν στην επιλογή ημετέρων. Αντιθέτως, μόνο δύο στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, για το οποίο οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση καθιερώθηκε η προφορική συνέντευξη. Η απουσία συγκεκριμένου αντικειμενικού πλαισίου για τη διενέργειά της είχε ως κατάληξη να λειτουργήσει απλώς ως μέσο πριμοδότησης των «γαλάζιων παιδιών».

    Παράλληλα, με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου κατέστη δυνατή η μονιμοποίηση 35.240 συμβασιούχων που απασχολούνταν στο Δημόσιο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδιζε τους τότε κυβερνώντες να δημιουργήσουν νέες γενιές συμβασιούχων.
    Είναι χαρακτηριστικό πως την πενταετία Καραμανλή προσλαμβάνονταν κατά μέσο όρο ετησίως περίπου 98.400 συμβασιούχοι, αριθμός υπερδιπλάσιος των σημερινών 45.600 απασχολουμένων ως συμβασιούχων... - tanea.gr

    - Και δεν ασχοληθηκαμε - ακόμα - με τα άλλα μεγάλα σκάνδαλα της εποχής διακυβερνησης του Πανεμέγιστου Εθνοπατέρα Κώστα Καραμανλή που περιμένουμε πως και πως να επιστρέψει για να ξαναβασιλέψει.

    - Μας κουράσατε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος15/7/13 12:21

    Τελικά το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου

    Επί Γιώργου Παπανδρέου πάρθηκαν μέτρα ύψους 4 δις ευρώ από μισθούς και συντάξεις..... Τότε γέμισαν οι πλατείες, τότε τον κατηγορήσανε δοσίλογο, προδότη κ.α.
    Τότε η ΝΔ, ο Σύριζα και κάποια λαμόγια στελέχη του ΠΑΣΟΚ έριξαν τον Γιώργο Παπανδρέου.

    Τότε εμφανίστηκε το Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3, εμφανίστηκαν τα 18 δις αντισταθμιστικά του Σαμαρά, κ.α. πολλά.
    Από τότε έπεσε ο Γιώργος, βγήκε ο Παπαδήμος, βγήκε ο Σαμαράς με τη κομπανία του και από τότε έχουν παρθεί 14 δις επιπλέον μέτρα.
    Δεν έχει σκάσει μύτη..Δεν έχει συμβεί τίποτα. Ούτε "πλατείες", ούτε προδότες, ούτε δοσίλογοι.

    Από τότε οι τράπεζες συνεχίζουν να κάνουν πάρτι εκατομμυρίων ευρώ, τα μεγάλα κανάλια ξανάρχισαν να παίρνουν τα δάνεια που δεν έδινε ο Παπανδρέου (Φυσικά...αφού ο γιος μεγαλοεκδότη είναι Βουλευτής με τη ΝΔ) και όλα μελί γάλα.

    Τελικά το πρόβλημα όλων ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου.. Ήταν το πρόβλημα που αντιμετώπιζαν τα λαμόγια,,, Βουλευτές, δημοσιογράφοι και τα λοιπά κατεστημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/7/13 12:23

    Η επιστροφή του Παπανδρέου ξεφουσκώνει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ!

    Ο Λευκός Οίκος το μόνο που δεν μπορούσε να φαντασθεί είναι ότι θα έφτανε η στιγμή που δεν θα υπήρχε στην Ελλάδα φιλοαμερικανικό κόμμα. Κι αυτή η στιγμή είναι τώρα! Κι όχι μόνο αυτό: Yπάρχουν εντός του κοινοβουλίου 4 φιλογερμανικά κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Χρυσή Αυγή), ένα παραδοσιακά φιλορωσικό (το ΚΚΕ), και δύο που αναζητούν προσανατολισμό: Oι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Είναι αλήθεια ότι για ένα διάστημα οι Αμερικανοί πόνταραν στο ΣΥΡΙΖΑ και στην δυναμική του Τσίπρα ώσπου σοκαρισμένοι διαπίστωσαν ότι δεν έχουν να κάνουν παρά με μια μεγάλη συνιστώσα. Αυτό δε που τους τρόμαξε περισσότερο ήταν η συνέντευξη του Τσίπρα στον Αλέξη Παπαχελά η οποία εξελίχθηκε σε ένα βατερλώ για τον ηγέτη του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευης. Όταν οι Αμερικάνοι είδαν την μετάφραση των όσων έλεγε ο Αλέξης έχασαν πάσα ιδέα για τις δυνατότητές του και σήμανε συναγερμός. Τότε ήταν που ο Λευκός Οίκος ζήτησε την βοήθεια του Μπιλ Κλίντον. Στο τηλεφώνημα που του έκανε ο Ομπάμα ο Κλίντον του είπε ότι ο πιο αξιόπιστος συνομιλητής των Αμερικανών ανάμεσα στους Έλληνες πολιτικούς είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο Ομπάμα έδειξε να αιφνιδιάζεται στην αρχή αλλά όταν ο Κλίντον του εξήγησε το σκεπτικό του εκείνος συμφώνησε για την σημασία και την δυναμική του ονόματος Παπανδρέου.

    Στο κάτω κάτω τώρα πλέον η Αμερική απολαμβάνει τους καρπούς της καταστροφικής πολιτικής της Μέρκελ και ιδιαίτερα την αυτοχειρία με το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

    Το χρήμα εγκαταλείπει την Ευρώπη με προορισμό τις αμερικανικές τράπεζες και τα αμερικανικά χρηματιστήρια, καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

    Είναι πλέον η κατάλληλη ώρα να επιστρέψει και στην ελληνική πολιτική σκηνή ο πρωταγωνιστής του δράματος και οι πασόκοι, που στο μεταξύ στριμώχθηκαν στην Κουμουνδούρου, σπίτια τους- δηλαδή στο νέο κόμμα του ΓΑΠ!

    Όπως όλα δείχνουν οι προετοιμασίες για την επιστροφή του βρίσκονται λίγο πριν την ολοκλήρωσή τους. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και την σύντομη πολιτική του ιστορία το γεγονός ότι υπήρξε αξιωματική αντιπολίτευση, δεν είναι και λίγο.

    Έχουν άλλωστε όλο το χρόνο μπροστά τους να παρουσιάσουν μια σοβαρή πρόταση εξουσίας-μέσα στην επόμενη εικοσαετία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος15/7/13 12:50

    Λοιπον οπως ειδατε το ατομο δεν παιζεται, και επειδη εχουμε δημοκρατια στα μπλογκ πιστευω ακομα, ψηφιζω να διαγραφονται τα ποστ του συγκεκριμενου ατομου μεχρι να βαρεθει να φυγει. Οποιος νομιζει το ιδιο να το γραψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/7/13 16:51

      Συμφωνώ και επαυξάνω

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/7/13 18:58

      stratologimeno komatoskylo einai..........

      plironete gia na grafei gia to PASOK !!!!

      OKSO RE ALHTES SAS S I X A 8 H K A M E ...

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος15/7/13 17:47

    Και ο Παπαδόπουλος το ίδιο έκανε.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *