ροή ειδήσεων

Υποχρεωτική θητεία στα σύνορα

Κλείνουν τα «παράθυρα» μέσω των οποίων όσοι είχαν «μπάρμπα στην Κορώνη» απέφευγαν την παραμεθόριο και έκαναν όλη τη «θητεία» τους στα...
σπίτια τους. Η στρατιωτική ηγεσία εξέπεμψε SOS, υπογραμμίζοντας στον Δ. Αβραμόπουλο, νέο υπουργό Αμυνας, ότι έχει παραγίνει το κακό με τους «λουφαδόρους» που βάζουν πολιτικό μέσο και διανύουν ολόκληρη τη θητεία τους στην Αθήνα.
Το Πεντάγωνο έχει «φρακάρει» από στρατιώτες, οι περισσότεροι δεν πάνε ούτε για μία μέρα στην παραμεθόριο. Από το Κέντρο Νεοσυλλέκτων κατευθείαν τοποθετούνται στο Γενικό Επιτελείο ή σε άλλες μονάδες της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και τις «ρουσφετοαποθήκες», που παραμένουν διάσπαρτες στην ενδοχώρα χωρίς να έχουν καμία επιχειρησιακή αξία.
Σύμφωνα με το Εθνος, μπροστά στο οξύτατο αυτό πρόβλημα ο Δ. Αβραμόπουλος απευθυνόμενος στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων τούς προέτρεψε: «Επιτέλους! Κλείστε τα ρουσφετομάγαζα που επί δεκαετίες παραμένουν ανοιχτά στις «προβοσκίδες» των Γενικών Επιτελείων! Μην υποκύπτετε στις πιέσεις των βουλευτών! Ενισχύστε τις μάχιμες μονάδες».
«Κατ' εξαίρεση»
Ο νέος υπουργός Αμυνας διευκρίνισε στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων ότι οι «κατ' εξαίρεση» μεταθέσεις θα πρέπει να γίνονται με φειδώ και με άκρως αυστηρά κοινωνικά - οικογενειακά και οικονομικά κριτήρια και πάντα με την προσκόμιση επίσημων εγγράφων από κρατικούς φορείς.
Επί της ουσίας ο Δ. Αβραμόπουλος επανέρχεται στο «δόγμα» Αρσένη για υποχρεωτική θητεία στα σύνορα που επιχειρήθηκε να εφαρμοστεί ακριβώς πριν από είκοσι χρόνια, γεγονός που τότε είχε προκαλέσει ισχυρή κόντρα μεταξύ του τότε υπουργού Αμυνας και της Δήμητρας Λιάνη, η οποία ως σύζυγος και διευθύντρια του πρωθυπουργού απαιτούσε να μην υπηρετήσει σε μονάδα της παραμεθορίου ο ηθοποιός Κ. Σπυρόπουλος, τότε σύντροφος της Αλίκης Βουγιουκλάκη και μετέπειτα δικός της...
Χάρη στη σθεναρή στάση του Γ. Αρσένη, ο Κ. Σπυρόπουλος υπηρέτησε τότε σε μονάδα του Κιλκίς και ο Σάκης Ρουβάς στο Πολύκαστρο.
Εκτός ελέγχου
Το μέτρο της υποχρεωτικής θητείας στα σύνορα τηρήθηκε ικανοποιητικά επί μία δεκαετία. Αρχισε να χαλαρώνει το 2004 από τη ΝΔ, με αποτέλεσμα εν έτει 2013 η κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου και χιλιάδες οι νέοι που υπηρετούν ολόκληρη τη θητεία τους στα αστικά κέντρα, κυρίως της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.
Ηδη από χθες άρχισαν να ενημερώνονται για τα νέα δρακόντεια μέτρα Αβραμόπουλου οι συνεργάτες των βουλευτών που αναλάμβαναν τη διεκπεραίωση των κοινωνικών αιτημάτων στο υπουργείο Αμυνας. Κυρίως οι «γαλάζιοι» κομματάρχες εκφράζουν δυσφορία, καθότι με παράπονο επισημαίνουν ότι το «Πεντάγωνο» ήταν το τελευταίο απάγκιο του δημόσιου τομέα για την ικανοποίηση ορισμένων ρουσφετιών. Αλλο ένα οχυρό του παλαιοκομματισμού φαίνεται να υποχωρεί...
Πηγή: Εθνος


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/7/13 17:35

    Σκορπάτε τα! Μας δουλεύει ο Δημητράκης. Να μας πει από πότε θα το εφαρμόσει για να δούμε. Ένα καλοστημένο δημόσιο είναι ο Στρατός. Να ατισταθεί ο υφιστάμενος στρατιωτικός σε προιστάμενο πολιτικό; Καλό και αυτό. Ευθυμήσαμε πάλι. χαχα γατακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/7/13 20:00

    pousti min milas etsi polixere paliomalaka

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/7/13 16:30

      de mou les vre pisoglenti pou xalastikes? i mipos diafonis se kati apo ta parapano?

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *