ροή ειδήσεων

Έκλεβαν φωτοβολταϊκά και τα πουλούσαν για... καινούρια

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, εξιχνιάστηκε κλοπή σε...
φωτοβολταϊκό πάρκο που βρίσκεται στο Στρυμονοχώρι Σερρών και διαπράχθηκε στις 10 και 11 Ιουνίου του 2012.

Ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, ταυτοποιήθηκε ως δράστης της κλοπής ένας 30χρονος και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.

Επιπλέον, για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 33χρονου, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και για απάτη.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, προέκυψε ότι ο 30χρονος, το βράδυ της 10/11.06.2012 αφαίρεσε από φωτοβολταϊκό πάρκο ενός 37χρονου που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή στο Στρυμονοχώρι Σερρών 176 ηλιακούς συλλέκτες ισχύος 50 kW και 3 μετατροπείς-inverter, συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, ο 33χρονος αγόρασε από τον 30χρονο τον Ιούλιο του 2012 το σύνολο των αφαιρεθέντων αντικειμένων και στη συνέχεια κατά το τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2012 τα χρησιμοποίησε για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στις στέγες συστημάτων τεσσάρων ανυποψίαστων πολιτών. Ο 33χρονος αγόρασε τα αφαιρεθέντα έναντι του χρηματικού ποσού των 16.000 ευρώ και στη συνέχεια αποκόμισε το χρηματικό ποσό των 66.000, εγγυώμενος ψευδώς την τοποθέτηση τους ως νόμιμων και καινούργιων υλικών.

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών με τοποθέτηση των αφαιρεθέντων αντικειμένων στις στέγες τους:

στο σπίτι 28χρονου στο Ποντισμένο Σερρών όπου τοποθετήθηκαν 43 ηλιακοί συλλέκτες και 1 μετατροπέας, συνολικής αξίας 11.000 ευρώ.

στο σπίτι 68χρονου στο Νέο Πετρίτσι Σερρών όπου τοποθετήθηκαν 43 ηλιακοί συλλέκτες, συνολικής αξίας 17.000 ευρώ.

στην κτηνοτροφική μονάδα 51χρονου στο Χαρωπό Σερρών όπου τοποθετήθηκαν 43 ηλιακοί συλλέκτες, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.

στο σπίτι 53χρονου στο Νέο Πετρίτσι Σερρών όπου τοποθετήθηκαν 41 ηλιακοί συλλέκτες, συνολικής αξίας 13.000 ευρώ.

Σε αστυνομική έρευνα των σπιτιών και της κτηνοτροφικής μονάδας των προαναφερομένων και στην κατοχή του 30χρονου δράστη εντοπίστηκαν κατόπιν αξιοποίησης ιχνών και πειστηρίων και κατασχέθηκαν:

172 ηλιακοί συλλέκτες, εκ των οποίων οι 170 τους αποδόθηκαν υπό μεσεγγύηση στους ανωτέρω παθόντες και 1 μετατροπέας-inverter.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή των δύο ημεδαπών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, οι οποίοι δε συνελήφθησαν, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *