ροή ειδήσεων

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ, ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΝΟΥΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ΦΠΑ στην παραμεθόριο είναι μειωμένος για ευνόητους λόγους. Κυρίως όμως είναι μία “παροχή” του άθλιου κρατιδίου στους ακρίτες ώστε να υπάρχει μία ανταγωνιστικότητα στις τιμές....

Όλοι επίσης γνωρίζουμε τι ακριβώς σημαίνει ΦΠΑ. Αυτό βεβαίως ισχύει για τους τυροπιτάδες, τους μεροκαματιάρηδες, το πόπολο. Όχι για τα γερμανά με την αστείρευτη χρηματοδότηση που μεταχειρίζονται κάθε πιθανή μορφή φοροαποφυγής, όπως τα “μαγαζάκια Lidl” που ιδρύονται ως ΟΕ. Έτσι, για να κοροϊδέψουμε στα μούτρα τους ιθαγενείς. Δείτε λοιπόν τι κάνει η Lidl με τον ΦΠΑ:
Απόδειξη πώλησης από την Καλλιθέα (κέντρο, με κανονικό ΦΠΑ)



Δείτε τώρα απόδειξη πώλησης από την ΣΑΜΟ, όπου έχει μειωμένο ΦΠΑ.


Όπως παρατηρείτε, ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ, ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ! Δηλαδή ο μειωμένος ΦΠΑ για τους ακρίτες, γίνεται κέρδος στις τσέπες των Γερμανών που γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια το κρατίδιο, τους ακρίτες, τους ιθαγενείς καταναλωτές.
Και επειδή το κράτος έχει αποδείξει την “δυναμική” του, στις περιπτώσεις της Siemens, των υποβρυχίων, της Hoechtief που πήρε τον ΦΠΑ και έφυγε κλπ κλπ, βρέθηκε ένας Έλληνας πολίτης που είχε τα κότσια, μάζεψε τα στοιχεία και έκανε την καταγγελία.


Και τι έγινε; Σύμφωνα με την Α1 και αυτά που είπε ο Καρατζαφέρης στην εκπομπή του, ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ! Στις καλένδες η “έρευνα”. Αν όμως ήταν κανένας δύστυχος Έλληνας τυροπιτάς από την Ύδρα, θα τον είχαν ξεσκίσει. Θα τον είχαν λιώσει. Αρχές, “μνημονιακοί”, ΜΜ”Ε”, παρουσιάζοντας τον περίπου ως την αιτία που …πτωχεύσαμε!
Η αλήθεια βέβαια είναι πως το μέγιστο μερίδιο ευθύνης όντως είναι δικό μας. Είτε ως ψηφοφόροι είτε ως καταναλωτές. Είναι καιρός να κατανοήσουμε τι δύναμη έχει τόσο το Ευρώ μας, όσο και η ψήφος μας. Αλλιώς θα είμαστε η ντροπή για την γενιά και τα παιδιά μας.
olympia.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος11/7/13 20:56

    kseftiles mas koroideyoun mesa sta moutra mas!!!!!!na ta fane monoi tous kai den ksanapatao!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/7/13 21:52

    εδώ οι ντόπιοι σου βάζουν και +25% 'για τα μεταφορικά'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/7/13 23:04

    Φιλε μου δεν είναι αποκλειστικό φαινόμενο της lidl, αυτό ισχύ για όλες τις πολυεθνικές. Βλέπε τιμές σε κωτσόβολο, μαρινόπουλο, βερόπουλο κλπ κλπ. Σύγκρινε τις τιμές τους μέσω των site που διαθέτουν και μετά βγάλε συμπέρασμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/7/13 23:06

    Για να μην λέτε βλακείες το χαμηλότερο ΦΠΑ υπάρχει για να καλύψει το κόστος των μεταφορικών δεν μπορεί να πουλάει φτηνότερα το κατάστημα της ιδίας εταιρείας από το κέντικό της Αθήνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/7/13 19:48

      Ένα κοντέινερ με μεταφορικά ΠΧ 500 ευρώ που έχει μέσα εμπόρευμα αξιας 500000 ευρώ, με χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 16% βγάζει τα μεταφορικά και τους περισσεύουν ναι η όχι??? και για να μην λέτε ότι σας κατεβει ρωτήστε ποσο πάει μια νταλίκα από Πειραιά για Ρόδο με το πλοίο μαζί με τα εισιτήρια του οδηγού. Τα μεγάλα SM και οι πολυεθνικές έχουν δικά τους μεταφορικά μέσα αλλα και οδηγούς!!!!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος12/7/13 07:45

    Γιατί δεν γίνεται ...?Τα μεταφορικά σε μια μεγάλη κούτα είναι περίπου 4 Ευρώ . Δεν είναι και κάτι το τρομερό εν μέσω οικονομικής κρίσης .Πρέπει όλοι μας να ρίξουμε νερό στο κρασί μας .

    Όλες οι μεγάλες εταιρείες το ίδιο κάνουν .Κερδίζουν με το έτσι θέλω την διαφορά ΦΠΑ. Αν δείτε και στα Public Ρόδου πχ μια συσκευή πχ iPhone θα δείτε ότι το πουλάνε κανονικά στην τιμή με ΦΠΑ Αθηνών αλλά στην απόδειξη γράφει 16%,επιπλέον κέρδος ανα συσκευή περίπου 35 Ευρώ !! Ε δεν νομίζω ότι για ένα τόσο μικρό κουτάκι πληρώνουν 35 Ευρώ μεταφορικά ποια .

    Απλά οι Έλληνες τώρα έχουμε αρχίσει και ξυπνάμε πριν ότι μας έδιναν τους λέγαμε και ευχαριστώ .Σιγά σιγά όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/7/13 07:59

    Παντως στο e-shop οσες φορες εχω ψωνισει σου χρεωνουν οταν πας να το παρεις τιμη με χαμηλοτερο ΦΠΑ και βγαινει αλλη τιμη απο της σελιδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/7/13 16:22

      sosto auto...xamiloteri timi me 16%
      i alles eteries bazoune 23% me ti dikeologia oti einai ipokatastima!!! kai an den kano latho san ipokatastima dikeoute to FPA tis edras tis eterias.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος12/7/13 13:47

    Στο συγκεκριμενο θεμα ειναι αψογο το eshop

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/7/13 19:51

      Στο θέμα τιμών και ΦΠΑ το eshop δεν είναι απατεώνες όπως τα υπόλοιπα μεγάλα καταστήματα που υπάρχουν στην Ρόδο!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *