ροή ειδήσεων

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΡ: « Η ενότητα, είναι το DNA της επιτυχίας»

Με κυρίαρχο μήνυμα την ενότητα, ως απάντηση στις μεγάλες προκλήσεις και τα προβλήματα της καθημερινότητας, που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κόσμος της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε.... την Παρασκευή 12 Ιουλίου στου χώρους του ξενοδοχείου RODOS PARK, η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.
Τη Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Γιάννης Ρέτσος, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα. Λίτσα Φτακλάκη, o πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Μηνάς Χατζημιχαήλ και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σπύρος Γαλιατσάτος.
Θερμό χαιρετισμό στην Συνέλευση απέστειλε επίσης ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γιώργος Τσακίρης.
Η ΕΞΡ τίμησε για την προσφορά τους στον Τουρισμό τον κ. Ρέτσο και την κα. Φτακλάκη, ενώ βράβευσε το Σύνδεσμο Ταξί Ρόδου, αναγνωρίζοντας τη σπουδαία διάκριση που πέτυχαν πρόσφατα τα ταξί του νησιού μας, από μεγάλο διεθνή τουριστικό οργανισμό. 


Ο Πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης, δίνοντας το στίγμα της τρέχουσας τουριστικής περιόδου, σημείωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση πως η Γενική Συνέλευση «πραγματοποιείται στο μέσο μιας σεζόν, που επανειλημμένα έχω χαρακτηρίσει ως τραμπολίνο. Μια χρονιά που είναι καταλύτης, για καλύτερα επόμενα χρόνια, και με τις αφίξεις να ενισχύονται. Όμως, το να πούμε πως πατάμε πάνω σε ναρκοπέδιο, είναι το λιγότερο. Η αγωνία είναι διάχυτη, για το πώς θα πάει η σεζόν, και τι ταμείο θα κάνουμε στο τέλος της χρονιάς. Το ζούμε όλοι καθημερινά. Κάνουμε ένα βήμα, και σταυροκοπιόμαστε λέγοντας «Δόξα σοι ο Θεός», τρέμοντας μήπως στο επόμενο ακουστεί το «μπαμ», κι αρχίσουμε τα «Βοήθα Παναγιά μου». Ειδικά μετά από μια «διαβολο-χρονιά», όπως η περυσινή…».
 

Ο κ. Καμπουράκης, παρουσιάζοντας την Έκθεση Πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου, έκανε εκτενή αναφορά στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες της Ένωσης, προκειμένου οι ξενοδόχοι και ο τουρισμός της Ρόδου να σταθούν στο ύψος τους, μέσα σε ένα περιβάλλον προκλήσεων και προβλημάτων, το οποίο και περιέγραψε. «Η μεγάλη αλήθεια είναι πως ο τουρισμός εξακολουθεί να πληρώνει, τα σπασμένα, της κρίσης στη χώρα μας. Από πού να αρχίσει κανείς, και που να τελειώσει. Η σεζόν; Πολύ μικρή, για τις ανάγκες και τις υποχρεώσεις μας. Με λιγότερες διανυκτερεύσεις, ανά επισκέπτη, και με επισκέπτες με περιορισμένη κατά τεκμήριο αγοραστική δύναμη. Η ρευστότητα; Ανύπαρκτη. Κλειστή η στρόφιγγα, της τραπεζικής χρηματοδότησης. Και αυτά την στιγμή που το ένα «χαράτσι» διαδέχεται το άλλο, μέσα σε ένα «γαϊτανάκι» υπερφορολόγησης και αφαίμαξης και των τελευταίων ρανίδων αίματος, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Οι υποδομές; Φθίνουσες, και χωρίς να διαφαίνεται στον ορίζοντα, κάποιο ρεαλιστικό σχέδιο για την αναβάθμισή τους. Αυτό είναι το περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούμαστε, όλοι οι ροδίτες ξενοδόχοι να λειτουργήσουμε, για το καλό των επιχειρήσεών μας, και της οικονομίας, και της κοινωνίας του νησιού μας. Όσοι είναι έξω από το χορό, πολλά τραγούδια λένε. Και πολύ κακόφωνα μάλιστα. Αλλά εμείς που ζούμε την πραγματικότητα, και που ματώνουμε πάνω από τα ταμεία των ξενοδοχείων μας, ξέρουμε πολύ καλά πόσο δύσκολα τα βγάζουμε πέρα. Μοχθούμε καθημερινά για να σταθούμε όρθιοι λοιπόν, έστω και με σφιγμένα δόντια. Ελπίζοντας πως θα φανεί φως, στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.» ανέφερε ο Πρόεδρος της ΕΞΡ.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, ο κ. Καμπουράκης τόνισε επίσης πως «ο παραπλανητικός μύθος της «παχιάς αγελάδας», έχει τελειώσει προ πολλού. Οι «αγελάδες» που ξέρανε δεν υπάρχουν πια. Για αυτό και όλοι οφείλουν να προσαρμοστούν. Τέρμα τα «παιχνιδάκια» και οι πειραματισμοί. Το μήνυμα είναι σαφές. Το επαναλαμβάνουμε και σήμερα, με τον πιο επίσημο τρόπο μέσα από τη Γενική μας Συνέλευση, θέλοντας να πιστεύουμε πως αυτοί που πρέπει, θα το πάρουν. Διότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα χρειαστεί να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τις ευθύνες τους.». Αναφερόμενος στην ανάδειξη της ενότητας, ως του πιο αποτελεσματικού όπλου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, ο κ. Καμπουράκης σημείωσε: «Το θετικό λοιπόν που βγαίνει μέσα από αυτή την καθημερινή διαχείριση κρίσης, είναι πως αναδείχθηκε η ενότητα. Για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, χρειάστηκε να δουλέψουμε συλλογικά, και να γίνουμε μια γροθιά. Ήρθαμε όλοι πιο κοντά. Δεθήκαμε περισσότερο. Τρέξαμε ο ένας, για να λύσουμε το πρόβλημα του άλλου. Για τα δίκαια, των ξενοδόχων της Ρόδου. Από τον πιο μικρό ξενοδόχο, μέχρι τον πιο μεγάλο. Αυτό το θεωρώ μια σημαντική και σπουδαία κατάκτηση, που οφείλουμε να τη διατηρήσουμε και να την προφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού. Το συλλογικό πνεύμα και η ενότητα, είναι το DNA της επιτυχίας, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Οι νέες εποχές επιτάσσουν συλλογικότητα, συστράτευση πιο πολύ από ποτέ. Ξέρετε, η ενότητα δεν είναι μια ωραία θεωρία. Έχει πολύ συγκεκριμένη και πρακτική αξία. Η ενότητα είναι προϋπόθεση επιβίωσης στους σημερινούς καιρούς. Να κάνουμε λοιπόν πράξη το «Εμείς»! Ενότητα στο εσωτερικό της Ένωσής μας, αλλά και ενότητα και της Ένωσής μας, με όλους τους φορείς του τουρισμού.»
Αναφορικά με τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου σημείωσε με έμφαση πως «ζούμε σε καιρούς μεγάλων αλλαγών, που θα διαμορφώσουν μεταξύ άλλων, και το νέο παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού. Στο παιχνίδι της εμπειρίας, που είναι η βάση της νέας οικονομίας του 21ου αιώνα, θα διαμορφωθούν κανόνες, για το ποιος θα μπορεί να παίζει, και ποιος όχι. Τη Ρόδο, τη θέλουμε μέσα στο παιχνίδι. Και θα κάνουμε τα πάντα για να είμαστε σίγουροι, πως το μέλλον της Ρόδου δεν θα έχει σε τίποτα να ζηλέψει, από το παρελθόν της.».
Καταλήγοντας ο κ. Καμπουράκης κάλεσε σε ευρεία συστράτευση, τονίζοντας χαρακτηριστικά: « Όλοι ενωμένοι, στη καθημερινή μάχη, όλοι μαζί για τον τουρισμό μας, τις δουλειές μας, τους εργαζόμενούς μας, τις οικογένειές μας, τη Ρόδο μας, την πατρίδα μας.»

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

Τη χρονιά που πέρασε, η Λερναία Ύδρα των προβλημάτων, που όσο κι αν τα αποκεφαλίζουμε ξεπηδούν καινούργια, μας ανάγκασε να επικεντρωθούμε σε δύο από τους άξονες, που έχουμε χαράξει για την Ένωσή μας. Ο πρώτος άξονας είναι η αποτελεσματική διεκδίκηση και η προαγωγή των συμφερόντων των μελών μας, και ο δεύτερος η βελτίωση της προβολής, και η ισχυροποίηση της Ρόδου, ως πόλου έλξης τουριστών.

Ως προς τον πρώτο άξονα, χτυπήσαμε όλες τις πόρτες. Χτυπήσαμε και το χέρι στο τραπέζι, όπου έπρεπε. Δεν αφήσαμε Υπουργό, που να σχετίζεται με τα θέματά μας, τον οποίο να μην τον καταστήσαμε κοινωνό των θέσεών μας. Είδαμε τον κ. Χατζηδάκη, τον κ. Στυλιανίδη, τον κ. Βρούτση, τον κ. Τζαβάρα, τον κ. Αρβανιτόπουλο, τον κ. Καλαφάτη, το Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας τον Μάκη Γούναρη, το Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο.
Με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Τρέξαμε για όλα όσα μας απασχολούν, από τα εργασιακά μέχρι τον αιγιαλό. Ενδεικτικά και μόνο, περιορίζομαι να αναφέρω μόνο:


- Τη μάχη που δώσαμε για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, μαζί με όλο τον τουριστικό κόσμο. Σήμερα τα νέα επί του θέματος είναι ελπιδοφόρα κι ενθαρρυντικά, κι αυτό συνιστά δικαίωση αυτού του αγώνα. Έπεται η ευόδωση του αγώνα, που κάνουμε για την αντίστοιχη μείωση του ΦΠΑ, σε όλο το τουριστικό πακέτο, και στην ακτοπλοΐα.
- Τη μάχη που κερδίσαμε για να μην καταργηθεί η ΠΥΤ Ρόδου. Εδώ πραγματικά βάλαμε τις φωνές, κι αυτό που σας λέω δεν είναι σχήμα λόγου, είναι η πραγματικότητα. Και το κάναμε γιατί το δίκιο ήταν με το μέρος μας, ενώ η απόφαση του κλεισίματος ήταν καταφανώς, ένας παραλογισμός.
- Την ευεργετική αντιμετώπιση που πετύχαμε, σε σχέση με τα χρέη προς τη ΔΕΗ, ώστε να διευκολυνθούν και να μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά τα ξενοδοχεία μας. Με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, και μάλιστα με χαμηλά επιτόκια υπερημερίας, καταφέραμε να απαλλαγούμε από έναν σημαντικό βραχνά. Διαμαρτυρηθήκαμε, διεκδικήσαμε, διαπραγματευτήκαμε. Είδαμε φως, κι αυτό είναι που μετράει στο τέλος.


Ως προς το δεύτερο τώρα άξονα, αυτόν της βελτίωσης της προβολής και της ισχυροποίησης της Ρόδου, ως πόλου έλξης τουριστών, κάναμε σειρά ενεργειών, για την εξασφάλιση της οικονομικής βιωσιμότητας και τη θεσμική θωράκιση του ΠΡΟΤΟΥΡ, που όπως είχα τονίσει πέρσι, είναι ένα κορυφαίο ζήτημα. Πετύχαμε να ανατρέψουμε τη διάταξη, που προέβλεπε την ανάγκη Κοινής Υπουργικής Απόφασης, των Υπουργών Οικονομίας και Εσωτερικών, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΠΡΟΤΟΥΡ, από το Δήμο. Μια διάταξη που καθιστούσε τη συνέχιση της χρηματοδότησης, εξαιρετικά προβληματική και αμφίβολη.
Βεβαίως πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, σε σχέση με τον ΠΡΟΤΟΥΡ. Απαιτείται να αλλάξει ταχύτητα και νοοτροπία. Ειδικά μέσα στο νέο περιβάλλον, που δημιουργεί η ίδρυση της Marketing Greece. Αν δεν ανεβάσουμε ρυθμούς και επίπεδο ποιότητας, τότε κινδυνεύουμε να ισοπεδωθούμε, μέσα σε μια στρατηγική από το κέντρο, που δεν θα λαμβάνει υπόψη, όλα όσα εμείς γνωρίζουμε καλύτερα, για τον τόπο μας.
Αναμφίβολα ενώνουμε χέρια και ιδέες, για την προβολή και το branding της χώρας. Επιμένουμε όμως στο σεβασμό, στις τοπικές ιδιαιτερότητες, και στις τοπικές ευαισθησίες. Επιμένουμε στη δουλειά μας, επιμένουμε στα εργαλεία μας, επιμένουμε στις πρωτοβουλίες μας.
Αγωνιζόμαστε καθημερινά, κόντρα στις αντιξοότητες των καιρών, για να επιφέρουμε την κρίσιμη μάζα των αλλαγών, που θα οδηγήσει σε ποιοτικά και ποσοτικά άλματα, στην προβολή του ροδιακού τουρισμού. Καταπιανόμαστε με τα μικρά και τα μεγάλα, γιατί μόνο όλα μαζί μπορούν να επιφέρουν τις πραγματικές αλλαγές, που επιθυμούμε και χρειαζόμαστε.

Οργώσαμε τον κόσμο. Όπου μπορούσαμε να δώσουμε το «παρών» το κάναμε, και ταξιδέψαμε την τουριστική εικόνα της Ρόδου, όπου διαμορφώνονται οι κυρίαρχες τάσεις του παγκόσμιου τουρισμού. Και το κάνουμε αυτό, κόντρα στις φθίνουσες υποδομές, στην αβελτηρία και στις παραλείψεις, που απαξιώνουν τον προορισμό μας.
Θέσαμε πέντε ξεκάθαρους στόχους, για να αξιοποιήσουμε κάθε ευκαιρία μέσα στην κρίση.
Υπάρχει μια αραβική παροιμία που λέει, πως τέσσερα πράγματα δεν επιστρέφουν ποτέ. Τα λόγια που ειπώθηκαν, το βέλος που εκτοξεύτηκε, η ζωή που πέρασε, και η ευκαιρία που χάθηκε. Εμείς δεν θέλουμε να μετράμε χαμένες ευκαιρίες, και δίνουμε σκληρό αγώνα,όπου και όποτε χρειαστεί, προκειμένου να αποσπάσουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα για τον τόπο μας, και την προβολή του.

Συγκεκριμένα:

1. Αναβαθμίσαμε την παρουσία μας στις διεθνείς τουριστικές Εκθέσεις. Τα περίπτερά μας αποσπούν συγχαρητήρια και πιστέψτε με, επειδή ζούμε σε ένα κόσμο που η εικόνα μετράει, η Ρόδος μπορεί και πρέπει να είναι, πριγκίπισσα παντού. Βασίλισσα παντού!!!

2. Υπηρετήσαμε το διττό στρατηγικό στόχο της προσβασιμότητας, και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, διεξάγοντας με κάθε ευκαιρία στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, σκληρές διαπραγματεύσεις, με tour operators και αεροπορικές εταιρείες, όλων των ειδών. Στο πλαίσιο αυτό, εξορθολογήσαμε τις περσινές υπέρογκες απαιτήσεις της Ryan Air, και «ξεριζώσαμε» το «αγκάθι» που υπήρχε.

3. Αναδείξαμε εναλλακτικές μορφές θεματικού τουρισμού, για τον τόπο μας. Σε συνεργασία με την Περιφέρεια, προωθήσαμε τον τουρισμό τρίτης ηλικίας, στήνοντας τις απαιτούμενες γέφυρες με τη Γερμανία. Εργαστήκαμε εντατικά επίσης, για την ανάδειξη του τουρισμού υγείας, όπως και του θαλάσσιου τουρισμού, με αιχμή του δόρατος, την κρουαζιέρα.

4. Κάναμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να ανοίξουμε νέες αγορές. Φτάσαμε μέχρι το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας, προκειμένου να αποκτήσει ο ροδιακός τουρισμός, πρόσβαση σε μεγάλες δεξαμενές, δυνητικών επισκεπτών.

5. Ρίξαμε ιδιαίτερο βάρος, στη βελτίωση της εικόνας του αεροδρομίου μας. Ξέρετε, πολλές φορές ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Εσύ μπορεί να φθάνεις στην άκρη της γης, και να διαπραγματεύεσαι σκληρά, το άνοιγμα αγορών και την ίδια στιγμή να υπονομεύεται η προσπάθειά σου, από ένα αεροδρόμιο με τριτοκοσμική εικόνα. Το πήραμε λοιπόν κι αυτό στις πλάτες μας, δημιουργήσαμε μια όαση πρασίνου στο χώρο της υποδοχής, και φθάσαμε μέχρι του σημείου να αλλάζουμε λάμπες… Ναι, το κάναμε και αυτό. Γιατί για μας η εικόνα της Ρόδου, είναι η ίδια μας η ζωή, και δεν θέλουμε να παίζει κανένας, ούτε με τη ζωή μας, ούτε με το ψωμί μας.

Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να σημειώσω πως δεν αμελούμε, ταυτόχρονα με όλα αυτά, να προχωράμε, παρά τις αντιξοότητες, στην υλοποίηση του σχεδίου μας για μια νέα ΕΞΡ, προσαρμόζοντας τη λειτουργία της, στις ανάγκες των καιρών.
Ύψιστος στόχος αποτελεί η εμπέδωση της εικόνας των ξενοδόχων, ως πόλων ανάπτυξης, ελπίδας και συνάμα κοινωνικής προσφοράς.
Από διάφορες πλευρές καλλιεργείται ο μύθος, πως οι ξενοδόχοι ευημερούν ενώ η υπόλοιπη αγορά και η κοινωνία στενάζουν. Οι παραμυθάδες, ποτέ δεν έλειψαν από αυτό τον τόπο. Αλλά την αλήθεια την ξέρουν όλοι. Το οικονομικό θαύμα της Ρόδου οικοδομήθηκε, πάνω στις επενδύσεις και στο μόχθο των ξενοδόχων. Δεν έγινε το αντίθετο. Σχεδόν όλοι πάνω σε αυτό το νησί, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ζουν από τον τουρισμό. Για αυτό και όλοι πρέπει να καταλάβουν, πως τα παιχνιδάκια με τον τουρισμό, μπορεί να πληρωθούν πολύ ακριβά. Το να ροκανίζεις το κλαδί, πάνω στο οποίο κάθεσαι, είναι μοιραίο λάθος. Ελπίζουμε να το αντιληφθούν, αυτοί που πρέπει. Η ελπίδα είναι στον τουρισμό. Η προοπτική της ανάπτυξης, περνάει μέσα από τον τουρισμό. Και από τους Ξενοδόχους.
Σε κάθε περίπτωση εμείς αποδίδουμε, ιδιαίτερη σημασία στην έννοια της κοινωνικής ευθύνης, του ροδιακού τουρισμού. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις αμιγώς εκδηλώσεις αλληλεγγύης, και κοινωνικής ευθύνης που διοργανώσαμε, για να στηρίζουμε τους συνάνθρωπους μας, που έχουν ανάγκη, όπως κάναμε τα Χριστούγεννα, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Αναφέρομαι στην ανάγκη, μέσα στην κρίση, να προσδιορίσουμε την κοινωνική ευθύνη, μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο. Στα χρόνια της ευμάρειας, η κοινωνική ευθύνη αντιμετωπίστηκε περισσότερο, σαν ένα εργαλείο μάρκετινγκ και προβολής. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, και η κυρίαρχη πλέον τάση στην κοινή γνώμη, είναι πώς η στήριξη της ελληνικής οικονομίας, αποτελεί πλέον βασικό κριτήριο, για τον ορισμό μιας επιχείρησης, ως κοινωνικά υπεύθυνης.
Σήμερα το ζητούμενο δεν είναι να δώσουμε μια χορηγία, σε μια εκδήλωση ή μια δραστηριότητα ήσσονος σημασίας. Αυτό μπορεί να κριθεί ως σπατάλη. Σήμερα ζητούμενο είναι μια επιχείρηση, που έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις στον τόπο της, να συμβάλλει στο μέτρο που της αναλογεί, στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αυτό εμείς νοούμε με όρο Πατριωτικό Επιχειρείν.
Αυτή ακριβώς την αντίληψη, υπεύθυνου επιχειρείν, εκφράζει η προώθηση από την Ένωσή μας του «Ροδίτικου Πρωινού», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ελληνικό Πρωινό», του ΞΕΕ. Γίνεται έτσι, η γέφυρα ανάμεσα στον τουρισμό, και τα αγνά και μοναδικά προϊόντα, της ροδίτικης γης. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με το να απολαμβάνει ένας επισκέπτης, την ανατολή της μέρας στο μαγευτικό ροδίτικο τοπίο, και να έχει την ίδια στιγμή στο τραπέζι του, αυθεντικά και αγνά προϊόντα της ροδίτικης γης. Να αγναντεύει και να γεύεται παραδοσιακές τοπικές συνταγές. Είναι μια εμπειρία με χαρακτήρα μοναδικότητας.
Έτσι δημιουργούμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα για τον τουρισμό μας, και ταυτόχρονα αξιοποιούμε την τοπική παραγωγή μας. Συνδέουμε οργανικά τον τομέα των υπηρεσιών, με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, κι αυτό είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που έχει ανάγκη το νησί μας, και η πατρίδα γενικότερα.
Επιπλέον, εμπλουτίζουμε και ενισχύουμε τον άξονα, που αφορά στην επιμόρφωση των μελών μας. Στους δύσκολους σημερινούς καιρούς, η πληροφόρηση και η ενημέρωση έχουν πολλαπλάσια σημασία, μέσα σε συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτό οργανώσαμε την πολύ επιτυχημένη ημερίδα για τα εργασιακά, ώστε τα μέλη μας να είναι επαρκώς πληροφορημένα, σε μια περίοδο διαρκών και μεγάλων αλλαγών, στο καυτό αυτό ζήτημα.
Τέλος, ως προς τον άξονα της καλύτερης επικοινωνίας του Δ.Σ. με τα μέλη, προχωρήσαμε στο νέο site της Ένωσης, και κρατήσαμε ανοικτές τις πόρτες των γραφείων της ΕΞΡ, για όλα τα μέλη μας.
Δίνουμε λοιπόν, σε πολλά ανοιχτά μέτωπα, τον αγώνα μας. Πετύχαμε πολλά. Προσπαθήσαμε ακόμα περισσότερα. Θα θέλαμε και άλλα.
Ένα είναι πάντως, το σίγουρο. Δίνουμε τον αγώνα μας με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα του κλάδου και του τόπου μας. Καθώς ο τουρισμός είναι το DNA, της τοπικής ανάπτυξης. Αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν και να το σεβαστούν όλοι. Για αυτό και πριν ρωτήσουν, τι θα κάνει ο τουρισμός για αυτούς, θα πρέπει να έχουν αναρωτηθεί, τι έχουν κάνει αυτοί, για τον τουρισμό!
money-tourism.blogspot.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος15/7/13 17:29

    Όλοι μαζί οι ξενοδόχοι ενωμένοι να μεγαλώσει το "τρενάκι"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *