ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨH - ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΕΝΤΟΥΑΡΝΤ ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ: Και η Ελλάδα στο στόχαστρο της NSA

Νέες διαστάσεις παίρνει το σκάνδαλο παρακολουθήσεων των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, με την βρετανική εφημερίδα «Guardian» να υποστηρίζει επικαλούμενη τον Εντουαρντ Σνόουντεν...
πως η Αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας παρακολουθούσε τις διπλωματικές αποστολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης του Guardian, η Εθνική Υπηρεσία των ΗΠΑ με το FBI και την CIA να εμπλέκονται ενδεχομένως, παρακολουθούσε τις διπλωματικές αποστολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης και 38 χωρών στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αλλά και την Ουάσιγκτον, ανάμεσα στις οποίες και εκείνη της Ελλάδας.

Οι επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών από τους «στόχους», όπως χαρακτηρίζονται στα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν, αφορούν το 2007 αλλά και το 2010. Στα έγγραφα περιέχονται πληροφορίες με κωδικές ονομασίες αλλά και λεπτομέρειες τεχνικού χαρακτήρα σχετικά με τον τρόπο και το είδος παρακολούθησης.

Τα στοιχεία των παρακολουθήσεων που αφορούν τις ελληνικές διπλωματικές αποστολές στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και την Ουάσιγκτον αναφέρονται στο 2010 και φέρουν τις κωδικές ονομασίες «Powell» και «Klondyke», αντίστοιχα.

Αλλες χώρες - θύματα είναι η Γαλλία και η Ιταλία, χώρες της Μέσης Ανατολής, σύμμαχοι των ΗΠΑ (Ιαπωνία, Μεξικό Νότια Κορέα κ.ά.) καθώς και χώρες που αποτελούν παραδοσιακούς εχθρούς των ΗΠΑ.

Ο Guardian, προχώρησε σε αυτήν την αποκάλυψη- βόμβα επικαλούμενος πληροφορίες από τον πρώην πράκτορα της NSA και νυν φυγά, τον Εντουαρντ Σνόουντεν.
defencenet.gr

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *