ροή ειδήσεων

Ξενοδοχεία: 200 ευρώ για Έλληνες, 40 ευρώ για ξένους ...

Το περιστατικό είναι ακριβές, αν και οι περισσότεροι ξέρετε τι συμβαίνει: φίλος επισκέφθηκε...

με τη σύζυγο, απρογραμμάτιστα, "πεντάστερο" ξενοδοχείο στο πρώτο "πόδι" της Χαλκιδικής και ρώτησε αν υπάρχει δωμάτιο για 3 διανυκτερεύσεις. Υπήρχε ένα (κατά δήλωση του ξενοδόχου), το οποίο το χρεώνανε 200 ευρώ. Ο φίλος ρώτησε "δηλαδή ...ρε παιδιά, οι ξένοι που μένουν εδώ πληρώνουν για δέκα μέρες 10Χ200=2.000 ευρώ για το δωμάτιο;".
Ο ξενοδόχος ήταν ειλικρινής και του είπε το γνωστό: "φιλαράκι, το 90% των δωματίων μας είναι κλειστά από πέρυσι με 35 ευρώ, από tour operators του εξωτερικού. Τα λίγα που μένουν, τα πουλάμε στην πραγματική τους αξία, που είναι 200 ευρώ αυτή την εποχή που είμαστε φουλ".
Τουλάχιστον ήταν έντιμος ο ξενοδόχος και του ΄πε την αλήθεια.
Και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν δωμάτια στη Χαλκιδική τα οποία οι Βούλγαροι, Ρώσοι κλπ, πληρώνουν 20 ευρώ τη βραδιά, επειδή τα προπλήρωσε πράκτορας πριν από μήνες κι αν πάει ο Έλληνας του ζητάνε 60 ευρώ. Φυσικά δεν συμβαίνει παντού, υπάρχουν οι εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας είναι να πουλάνε ακριβότερα στους Έλληνες.
Αυτό είναι συνήθης εμπορική πρακτική, αλλά έχει ένα μειονέκτημα: πουλάς φθηνά, αλλά έχεις εξασφαλισμένα τα λεφτά σου, σε ξένους, οπότε τσεκουρώνεις τον "Έλληνα της τελευταίας στιγμής", μειώνοντας το διαθέσιμο εισόδημά του για φαγητό και άλλα έξοδα.
Έτσι, έπεσε φέτος ο τζίρος των παράπλευρων δραστηριοτήτων (φαγητό, έξοδος, κλπ), επειδή ο Έλληνας πληρώνει πολλά για τον ύπνο και του μένουν λίγα για τα υπόλοιπα.
Κι αυτό είναι κακό μακροπρόθεσμα, γιατί θα γεμίσει η Ελλάδα με ξένους "σφιχτούς" τουρίστες και θα χάσει τον Έλληνα, που ξοδεύει και ενισχύει πολλά μαγαζιά από την τοπική αγορά και συντηρεί πολλά επαγγέλματα, πέρα από αυτό του ξενοδόχου.
Κι επειδή ο Έλληνας είναι και περήφανος και δεν γουστάρει διακρίσεις, από αντίδραση ξοδεύει όσο λιγότερα μπορεί στην τοπική αγορά (ακόμη κι αν έχει) εκνευρισμένος από τη συμπεριφορά των συμπατριωτών μας της αρπαχτής, λόγω "χάι σίζον".
euro-crimes.blogspot


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος2/8/13 21:56

    enw stin rodo den sumvenei oute se ena ksrnodoxeio auto...mono stin xalkidiki...re pate kala?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/8/13 22:31

    Φέτος έγινε αυτό? ολόκληρες δεκαετίες συμβαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/8/13 22:45

    Στην άλλη σου εκδρομή που θα χρειασθείς ξενοδοχείο, πήγαινε στη ρεσεψιόν κατά τις 18:00 και ρώτα τιμή για δωμάτιο. Αν δεν σε ικανοποιεί κάνε ότι φεύγεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/8/13 13:40

    O τελευταίος με το συμπάθιο λες μαλακίες. Λοιπόν θα σας πω τι γίνεται αφού έχω άμεση σχέση με τον χώρο των ξενοδοχείων. Τα ξενοδοχεία έχουν ένα ποσό που πουλάνε το δωμάτιο.Ας πούμε 68 ευρώ το δίκλινο με το πρωινό μαζί. Αναγκαστικά αν θέλει να γεμίσει το ξενοδοχείο ο ιδιοκτήτης (ή ο διευθυντής ανάλογα) κλείνει ορισμένα συμβόλαια με πρακτορεία.Τι γίνεται όμως με αυτό; Τα πρακτορεία σου λένε αν θες να σε βοηθήσουμε πρέπει να μας πουλήσεις το δωμάτιο σχεδόν τζάμπα.Δηλαδή για παράδειγμα (οι τιμές πάνω-κάτω ισχύουν σε ξενοδοχείο που ανήκω δεν είναι τόσο τυχαία) 8 ευρώ το άτομο και +3 ευρώ αν θέλει πρωινό, με την μόνη διαφορά πως Air condition και χρηματοκιβώτιο όπως και το ιντερνετ πολλές φορές να χρεώνονται ξεχωριστά. Έτσι πουλάει ο ξενοδόχος τζάμπα τα δωμάτια του σε πρακτορεία και αυτά με την σειρά τους απο το να μείνουν άδεια στα γεμίζου με εξευτελιστικές τιμές και μάλιστα απο νωρίς.Σαν εγγύηση είναι πως δεν θα μείνει άδειο το ξενοδοχείο. Μετά αν κλείσεις μέσω σελίδων στο ίντερνετ πάλι είναι οι νορμαλ τιμές δηλαδή στα 68 ευρώ όπως είπαμε πριν (συμπεριλαμβάνει τα πάντα μέσα όμως). Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου εκανε ακριβώς αυτό που έπρεπε και το ίδιο κάνουμε και εμείς. Η εκμετάλλευση έρχεται απο τα πρακτορεία καθαρά. Α και να σας πω κάτι τελευταίο σαν συμβουλή.Όταν είναι να πάτε κάπου διακοπές, αν δεν πάτε με πρακτορείο καλέστε οι ίδιοι γιατί μόνο έτσι γίνονται καλύτερες τιμές και "προσφορές του λεπτού". Ο λόγος είναι πως οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες με του ιντερνετ αλλά χωρίς να πληρώνει κανείς πουθενά "καπέλο" άρα μπορεί να γίνει κάτι καλύτερο απο την μεριά του ξενοδόχου.

    Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα απλά ήθελα να γνωρίζεται τι συμβαίνει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/8/13 15:42

    ….Α και να σας πω κάτι τελευταίο σαν συμβουλή.Όταν είναι να πάτε κάπου διακοπές, αν δεν πάτε με πρακτορείο καλέστε οι ίδιοι γιατί μόνο έτσι γίνονται καλύτερες τιμές και "προσφορές του λεπτού….

    τώρα η εγώ δεν έχω τελειώσει το σχολείο η εσύ, τα ίδια πράγματα λες με τον από πάνω η όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/8/13 15:58

    ΠΕΣΤΑ ΤΑ ΤΟΥ,ΑΛΛΕΣ ΤΙΜΕΣ OI ΠΡΑΚΤΩΡΕΣ,ΑΛΛΕΣ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ(ΤΟΥ ΛΕΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *