ροή ειδήσεων

Κινδυνεύει με «λουκέτο» το 30% των πρατηρίων

του Χρήστου Κολώνα
Λουκέτο μέχρι να συμμορφωθούν θα μπαίνει στα βενζινάδικα, τα οποία από τις 28 Αυγούστου δεν έχουν εγκαταστήσει τα συστήματα εισροών - εκροών καυσίμων...
Την προειδοποίηση αυτή απευθύνει το υπουργείο Ανάπτυξης στα πρατήρια της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, καθώς οι ιδιοκτήτες τους οφείλουν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 27 του μηνός να έχουν τοποθετήσει τα ειδικά συστήματα.

Μάλιστα, το υπουργείο διευκρινίζει πως δεν πρόκειται να δοθεί νέα προθεσμία και ισχύει αυτή που είχε καθοριστεί εδώ και μήνες, δηλαδή η 27η Αυγούστου.

Μέχρι τώρα, από όσα πρατήρια δεν είχαν τα συστήματα εισροών εκροών περισσότερα από το 70% στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη τα έχουν τοποθετήσει. Σε απόλυτα νούμερα αυτό είναι γύρω στα 1.000 με 1.100.

Στρεβλώσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων στην αγορά καυσίμων, την πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η υποχρεωτική εγκατάσταση συστημάτων εισροών εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Με τα συστήματα εισροών εκροών επιτυγχάνεται ο εκσυγχρονισμός και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ενώ διευκολύνεται ο έλεγχος των πρατηρίων, των εταιρειών εμπορίας και των διανομέων υγρών καυσίμων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οπως λέει το υπουργείο Ανάπτυξης, έχει παρέλθει ήδη ένα ικανό χρονικό διάστημα από την ψήφιση του σχετικού νόμου καθώς και από την έκδοση όλων των απαραίτητων υπουργικών αποφάσεων ώστε το σύνολο των πρατηρίων υγρών καυσίμων να έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση των εν λόγω συστημάτων εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων. Παράλληλα, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης - ΚΥΑ υπ' αριθμ. Β2-829Α (ΦΕΚ 540B/7-3-2013) αποφασίστηκε η διάθεση πιστώσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη δράση «Εκσυγχρονισμός πρατηρίων υγρών καυσίμων» προκειμένου η ελληνική πολιτεία να συμβάλλει, στην παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία, στο κόστος εγκατάστασης των συστημάτων αυτών.

Το λουκέτο στα πρατήρια που δεν θα έχουν τα συστήματα εισροών εκροών προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης: «Η εγκατάσταση των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών και εκροών όγκου είναι ζήτημα αξιοπιστίας για την ελληνική κυβέρνηση. Οι συνέπειες του λαθρεμπορίου είναι πολλαπλά αρνητικές, τόσο για την οικονομία όσο και για τους καταναλωτές. Χάνονται πολύτιμοι πόροι για το ελληνικό δημόσιο και το φαινόμενο αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί φαινόμενα παραβατικότητας και όσοι πρατηριούχοι δεν συμμορφωθούν θα κλείνει το πρατήριό τους».
imerisia.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *