ροή ειδήσεων

ΣΟΚ: ΕΛΛΗΝΙΔΑ «ΑΡΠΑΧΤΗΚΕ» ΜΕ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΠΑΙΤΕΙΑΣ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ‼!

Φθάσαμε και στο σημείο να τσακώνονται Έλληνες με Πακιστανούς για τις «θέσεις» στα φανάρια; Το είδαμε και αυτό....
Το απόγευμα της Τρίτης στην διασταύρωση των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Αγίου Ιωάννη Πράτσικα. Στο σημείο βρίσκονται εδώ και μήνες Πακιστανοί μετανάστες οι οποίοι επαιτούν με αντάλλαγμα τον καθαρισμό των παρμπρίζ των αυτοκινήτων.
Φαίνεται λοιπόν πως την συγκεκριμένη εργασία ζήλεψαν και οι φτωχοί -πλέον- Έλληνες. Συνεργάτης του «Κόσμου» έγινε αυτόπτης μάρτυρας επεισοδίου που συνέβη στο σημείο με πρωταγωνιστές μία Ελληνίδα (γύρω στα 60) και έναν Πακιστανό. Η Ελληνίδα διεκδικούσε «μερίδιο» από τη δουλειά, ο Πακιστανός της έλεγε πως βρίσκεται επί μήνες εκεί και λίγο έλειψε να προκληθεί επεισόδιο μεταξύ τους.
Ο διάλογος ήταν έντονος και η γυναίκα επέμενε πως θα μπορούσε και εκείνη να εργαστεί. Φώναζε και έλεγε πως είναι φτωχή και πως δεν έχει να ζήσει. Τελικά οι δύο πρωταγωνιστές της ιστορίας μας τα βρήκαν αλλά μάλλον... μόνο για εκείνο το απόγευμα. Ίσως φθάσουμε στο σημείο Έλληνες να διαπληκτίζονται με Πακιστανούς και Ρουμάνους ρομά... για μία θέση στα φανάρια!
Με λιγότερα από 300 ευρώ το μήνα
Στις γειτονιές της φτώχειας στη Πάτρα ο πόνος και η απόγνωση περισσεύουν. Άνθρωποι ψυχολογικά ερείπια, που προσπαθούν να τα φέρουν βόλτα με 300 ευρώ το μήνα κι αγωνίζονται με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν...
Εκατοντάδες οικογένειες αναγκάζονται να ζουν, στην καλύτερη περίπτωση, με 300 ευρώ το μήνα, ενώ το 80% αυτών εκπροσωπούν οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά! Χαρακτηριστικό παράδειγμα και η προσφορά των Δημοτικών Ιατρείων, τα οποία λειτουργούν και με την υποστήριξη της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Από τον Οκτώβριο του 2010, όταν δηλαδή ξεκίνησε η λειτουργία τους, έχουν εξεταστεί, εντελώς δωρεάν, πάνω από 11.000 άτομα.
Παιδιά που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια
Μετά από τρία χρόνια μνημονίου και συνεχιζόμενων περικοπών, όλο και περισσότερα παιδιά στην Πάτρα βιώνουν ημέρες ένδειας και φτώχειας. Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών που χρήζουν ανάγκης συσσιτίων, αλλά και αυτών που έχουν ανάγκη από το κοινωνικό φροντιστήριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δήμου Πατρέων, τουλάχιστον 1.000 παιδιά δήλωσαν πέρυσι συμμετοχή για τα κοινωνικά φροντιστήρια του Δήμου, καθώς οι οικογένειές τους αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 20% των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, βιώνουν ημέρες ένδειας και φτώχειας, αντιμετωπίζοντας σοβαρή υλική αποστέρηση και έλλειψη βασικών υλικών αγαθών διαβίωσης. Αυτό προκύπτει και από τις 800 μερίδες πρωινού που μοιράζονταν κάθε μέρα σε μαθητές στα σχολεία της Πάτρας.
makeleio.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *