ροή ειδήσεων

Η κατανάλωση αναψυκτικών με ανθρακικό κάνει τα παιδιά επιθετικά!

Σύμφωνα με παλιότερες έρευνες που έγιναν σε εφήβους, η κατανάλωση αναψυκτικών με ...
ανθρακικό έχει συνδεθεί με επιθετικότητα, κατάθλιψη και αυτοκτονικές σκέψεις. Μία νέα μελέτη που θα δημοσιευτεί σύντομα στο The Journal of Pediatrics δείχνει ότι η επιθετικότητα και τα προβλήματα προσοχής σε μικρότερα παιδιά συνδέονται με τα αναψυκτικά.

Ερευνητές στην Αμερική (τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση αναψυκτικών στον κόσμο) παρακολούθησαν περίπου 3.000 πεντάχρονα για ένα χρονικό διάστημα, κατά το οποίο οι μητέρες ανέφεραν πόσα αναψυκτικά κατανάλωναν καθημερινά. 43% των παιδιών έπιναν τουλάχιστον μία μερίδα αναψυκτικού την ημέρα, ενώ το 4% κατανάλωνε 4 ή περισσότερες.

Τα παιδιά που κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα ανθρακικού είχαν διπλάσιες πιθανότητες να καταστρέψουν πράγματα που ανήκουν σε άλλους, να μπλέξουν σε καβγάδες και να επιτεθούν. Επίσης είχαν αυξημένα προβλήματα προσοχής και έντονη συμπεριφορά απροθυμίας.

Αν και η συγκεκριμένη έρευνα δεν μπορεί να ανακαλύψει την ακριβή φύση της συσχέτισης κατανάλωσης αναψυκτικών και των προβλημάτων συμπεριφοράς, το να ελαττώσει ή να διακόψει ολοκληρωτικά την κατανάλωση αναψυκτικών από ένα παιδί, μπορεί να μειώσει τα προβλήματα συμπεριφοράς.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *