ροή ειδήσεων

Γερμανίδα Τουρίστρια:«Οι φίλοι μου με είπαν τρελή επειδή έρχομαι διακοπές στην Ελλάδα»

Η Έρικα από το Βερολίνο που έρχεται στην Ελλάδα από τα παιδικά της χρόνια, αφηγείται ...
το πόσο έχει επηρεάσει η κρίση την εικόνα που έχουν οι επισκέπτες για τη χώρα μας

Στην καρδιά του καλοκαιριού και η χώρα μας καταπλήσσεται από επισκέπτες διαφόρων εθνικοτήτων. Άνθρωποι από όλων των κόσμο έρχονται για να απολαύσουν το μαγευτικό τοπίο, τον ήλιο, την θάλασσα, την ελληνική κουζίνα και την φιλοξενία των ντόπιων.

Πόσο έχει επηρεάσει η οικονομική και η κοινωνική κρίση που υπάρχει στην χώρα μας την γνώμη των ίδιων επισκεπτών; Μία γνωριμία με Γερμανίδα τουρίστρια ήταν αρκετό για να με βάλει σε σκέψεις.

Η Έρικα από το Βερολίνο έρχεται στην Ελλάδα από τα παιδικά της χρόνια.

«Κάθε χρόνο ερχόμασταν διακοπές στην Ελλάδα με τους γονείς μου, έτσι συνέχισα και εγώ την παράδοση της οικογένειας μου με την κόρη μου» όπως μας είπε.

Παράδεισο αποκάλεσε την χώρα μας, «έχω γυρίσει ήδη πολλά μέρη της χώρας σας και συνεχίζω ενώ η κόρη μου παντρεύτηκε Έλληνα και ζει μόνιμα πια στην όμορφη Κρήτη».

«Οι φίλοι μου με είπαν τρελή επειδή έρχομαι στην Ελλάδα, μάλιστα κάποιοι με ρώτησαν πόσο επικίνδυνα είναι;

Πιστεύουν ότι η χώρας σας είναι πολύ επικίνδυνη και ειδικότερα για τους Γερμανούς εξαιτίας της πολίτικης στάσης που κρατά η Γερμανία, φυσικά και δεν έχουν όλοι την ίδια γνώμη αλλά η προπαγάνδα που γίνεται από κάποια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επηρεάζει τους Γερμανούς να έχουν αρνητική γνώμη για την Ελλάδα» πρόσθεσε η Έρικα.

Λάτρεψε την Ελλάδα όχι μόνο για τα μαγευτικά τοπία, τον ήλιο, την θάλασσα και τον μουσακά, άλλα για τον πολιτισμό, την νοοτροπία, την φιλοξενία της και την πλούσια ελληνική γλώσσα,την οποία και μαθαίνει.

«Δεν μπορώ να πιστέψω», λέει με έκπληξη η Έρικα, «πόσο σκληρά δουλεύουν οι Έλληνες και πόσο δύσκολη είναι η ζωή εδώ.

Βλέπεις γυναίκες να δουλεύουν στα χωράφια σαν άντρες, να βοηθούν τους συζύγους τους στις χειρωνακτικές δουλειές, να ασχολούνται με την καλλιέργεια και την αγροτική ζωή.

Η ζωή στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη, ενώ παράλληλα στο Βερολίνο η ζωή είναι πολύ πιο εύκολη».

«Η καθημερινότητα στην Ελλάδα δεν θυμίζει, την ζωή του Έλληνα με τα πολλά αυτοκίνητα, τα πολυτελή σπίτια και τα ακριβά σκάφη που πιστεύουν πολλοί στην χώρα μου ότι έχετε στην Ελλάδα, αλλά αυτά προβάλλουν και τα ΜΜΕ» συνεχίζει η Γερμανίδα φίλη μας.

Η Έρικα πάντα θα έρχεται στην Ελλάδα για τις διακοπές της, όπως μας είπε και συμπλήρωσε: «Όσο μπορώ θα διαψεύδω τις άσχημες φήμες που ακούγονται στην χώρα μου για την Ελλάδα».

Και ενώ χωριστήκαμε μου φώναξε στα ελληνικά: «Καλό κουράγιο!»
Πηγή



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *