ροή ειδήσεων

Μας αντιμετωπίζουν σαν "σκουπίδια" στο εξωτερικό λόγω... ταυτότητας!

Είμαι Ελληνίδα, μεταπτυχιακή απόφοιτος και μένω στο Εδιμβούργο εδώ και ένα χρόνο!
Ένα περιστατικό σήμερα με έκανε να νιώσω την αντιμετώπιση που συνήθως έχουν οι αλλοδαποί στην χώρα μου....
Ήμουν σε γνωστή αλυσίδα super market της πόλης με μια φίλη μου και θέλαμε να αγοράσουμε κρασί.
Εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, άσχετα ποιος πληρώνει όταν αγοράζεις αλκοόλ ή τσιγάρα θα ζητήσουν και από τους δυο ταυτότητα.

Μου έχει τύχει λοιπόν μερικές φορές να δείχνω την ελληνική ταυτότητα και να μου λένε ότι δεν την δέχονται και ότι βλέπουν πρώτη φορά τέτοια ταυτότητα. Μέτα μου ζητάνε το δίπλωμα οδήγησης (που έχω το παλιό, ροζ, τύπου χάρτινο) και συνήθως το δέχονται (όχι με μεγάλη σιγουριά). Για λόγους ασφαλείας δεν κρατάω το διαβατήριο μαζί μου και προτιμώ να χρησιμοποιώ την ταυτότητά μου ή το δίπλωμα οδήγησης.

Χθες λοιπον, η κατάσταση εφτασε στα ακρα, ημουν στο σουπερ μαρκετ και αγορα κρασι, στο ταμειο ζητησαν ταυτοτητες (ID), τοσο εμενα, οσο και της φιλης μου, τους δωσαμε τις γνωστες ελληνικες, προσφατης εκδοσης ταυτοτητες. και μας λεει η υπαλληλος΄"Τι ειναι αυτο; Πρωτη φορα το βλεπω! Σιγουρα δεν ειναι γνησιο, εγω μπορω να παω στο σπιτι μου τωρα και να εκτυπωσω και να φτιαξω ενα τετοιο".
Της απανταω λοιπον, πολυ ευγενικα και με χαμογελο, οτι μενουμε στο Εδιμβουργο ενα χρονο τωρα, εχουμε ταξιδεψει σε ολη την Ευρωπη με αυτη την ταυτοτητα, και δεν ειχαμε ποτε μεχρι τωρα κανενα προβλημα. της εξηγω οτι ειναι πιστοπιημενη και αποδεχτη απο την Ευρωπαικη Ενωση, και ουτω καθε εξης..απανταει, οτι δεν μπορει να το δεχτει αυτο, αν δεν σιγουρευτει , δεν μπορει να μου πουλησει το κρασι (δεχτο!) και συνεχιζει λεγοντας : "Εμεις εδω στο Ηνωμενο Βασιλειο, εχουμε ταυτοτητες, σαν καρτες, σαν πιστωτικες καρτες, πλαστικες, οι οποιες πανω εχουν κωδικους και barcode, και μπορεις να το σκαναρεις και να κανεις την ταυτοποιηση του ατομου".

Εκνευριστηκα παρα πολυ, αλλα συνεχισα υπομονετικα και της ειπα τα ιδια επιχειρηματα απο την αρχη, εβγαλα και το διπλωμα οδηγησης, εκει η ταμειας γελασε, κανονικοτατα, και μου απαντησε οτι αυτο και αν ειναι ενα κομματι χαρτι και κοιτουσε την φωτογραφια του διπλωματος, σαν αστυνομικος, και επειτα εμενα στα ματια να επιβεβαιωσει οτι η φωτογραφια του διπλωματος ειναι και στην πραγματικοτητα το ιδιο ατομο (το διπλωμα οδηγησης το πηρα το 2005, λιγα χρονια πριν, ποσο πολυ μπορει να εχω αλλαξει;) συνεχιζει λοιπον λεγοντας:, εμεις εδω εχουμε καρτες και για τα διπλωματα οδηγησης, λεω το γνωριζω, σαφως, και στην Ελλαδα εχουμε αλλα το διπλωμα μου ειναι παλιο. Δεν το δεχομαι μου απανταει, ειναι ενα κομματι χαρτι δεν ξερω καν αν ειναι γνησιο.

Συνοψηζοντας,περιμεναμε μιση ωρα, ηρθαν 2 υπευθυνοι, ψηθυριζαν μπροστα μας χωρις να μπορουμε να ακουσουμε τι λενε, πηραν τις ταυτοτητες μας, καπου πηγαν (οχι μπροστα μας) και τελικα επεστρεψαν και μας εδωσαν το κρασι (με μιση καρδια και μουτρα, αν και μας ζητησαν τυπικα μερικες φορες συγνωμη)... «Ευχαριστω» τους λεμε, «στην υγεια σας», τωρα πια θα το πιουμε με βαρια καρδια, οχι μονο για αυτα που περναει η Ελλαδα αλλα και για τις επιπτωσεις που ολα αυτα προξενουν στην καθημερινοτητα μας!

Θα ηθελα στο τελος να προσθεσω οτι οι τουριστες στην Ελλαδα ενοικιαζουν αυτοκινητα με διπλωματα οδηγησης στα οποια με δυσκολια φαινεται ο αριθμος αδειας, λογω του οτι ειναι πολυ παλια, παρ ολα αυτα δεν νομιζω να ειχαν ποτε τεοια αντιμετωπιση, οπως εμεις σημερα. Γιατι αραγε;
Αναγνώστρια
tro-ma-ktiko.blogspot.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος24/8/13 18:17

    να σου απαντησω εγω κοπελια,εσαι ελληνας και ταξιδευεις σε νησι;και να μιλησουμε για την ροδο επειδη μου ετυχε σε κοιτανε με μισο ματι στην κυριολεξια μονο που δεν σε φτυνουν,αν εισαι ξενος σου φιλουν μεχρι και τον κωλο και ας μην εχεις δευτερο ευρω στην τσεπη τωρα ξερω οτι θα διαγραφει το σχολιο μου αλλα αυτη ειναι η αληθεια και συ μιλας για το πως σου φερονται στο εξωτερικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/8/13 18:35

      φιλε εχεις χασει το νοημα της αναρτησης,για να κατηγορησεις την ΡΟΔΟ λες αλλα αντι αλλων,στα φιλολογικα τι βαθμο ειχες ρε τσακαλι??

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/8/13 18:29

    kanonika eprepe apo ti meria soy na min to paris to krasi afoy mia ypalilos se koroidebe k na tis kaneis anafora k oxi na tis zitisis aytrinis k aytonon sory..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/8/13 18:30

    Εγώ πάλι πιστεύω ότι είναι απλός μια ανάρτηση προπαγανδιστική.. Πετραδάκι πετραδάκι να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου για να καταφέρουν να μας τσιπαρουν όλους.. Δυστυχώς :(.. Έχουμε μπει σε πολύ ασχημα χρόνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/8/13 19:43

    Egw pantos 1,5 xrono germania den exw provlhma oute me thn tautothta oute me to diplwma..Sthn arxh psaxnwntai na vroun to onoma sta latinika alla ola kala. Rikse tous ena vrisidi kai teleiwnei to thema..Oso gia ton typa pou exei provlhma me thn Rodo na kanei prwta thn autokritiki tou se 8ema symperiforas kai meta na paraponietai..Exw vare8ei se oti gamhmenw 8ema diavazw edw oi misoi vrizoun thn Rodo kai oi alloi misoi tous lene vlachous..O kosmos xanetai kai to m@un! ksysizetai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος24/8/13 20:04

    ειχε λεει την ιδια αντιμετωπιση που εχουν και οι αλλοδαποι εδω...σωπε ρε κοπελια! και τι αντιμετωπιση εχουν δλδ οι αλλοδαποι και οι λαθρομεταναστες εδω? ολα δωρεαν απο νοσοκομεια και προνοια, μαυρη εργασια, κλεβουν οι περισσοτεροι οτι γουσταρουν και σε λιγο θα μπουν και στα σπιτια μας να... δεν το χειριστηκες καθολου καλα το θεμα στην μπουρδελοχωρα που βρισκεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/8/13 21:59

    Κοπέλα μου, τι περιμένεις από τριτοκοσμική χώρα? τριτοκοσμικές ταυτότητες.... τι παραπονιέσαι δηλαδή??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος24/8/13 22:38

    ταξιδευω συχνα εντος ΕΕ ειναι αληθεια, αναγκαστηκα να βγαλω διαβατηριο για να μην ακουω ανοησιες, η ταυτοτητα μας ειναι δεκτης χλευασμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος24/8/13 23:10

    φιλε 6.35 αν αναφερεσαι σε μενα εσυ εχασες το νοημα,εγω δεν κατηγορησα την ροδο και σταματειστε πια αυτο τον ανοητο εγωισμο και δειτε οτι πραγματικα υπαρχει προβλημα απο καποιους μαγαζατορες.τι θελεις τωρα να σου πω,οτι εχω απειρα παραδειγματα;βελτιωστε λοιπον την εικονα σας και την συμπεριφορα σας προς τους ελληνες τουριστες,ενω απο την αλλη ειναι αηδιαστικη η δουλοπρεπεια προς τον χλεμπουρα ξενο που θα φαει την σαλατα του χωρις λαδι γιατι νομιζει οτι θα του το χρεωσεις εξτρα και ελα μετα να συζητησουμε.και για το θεμα της κοπελιας αφου οπως λει η ιδια η συμπεριφορα της υπαλληλου ηταν προσβλητικη μια ερωτηση να της κανω,γιατι αγορασες το κρασι;γιατι συμπεριφερθηκες σαν τους αλλοδαπους οπως λες στην χωρα μας;εγω γιατι ενα χρονο στην αμερικη δεν ενιωσα ποτε αλλοδαπη;αντιθετως ελεγα ελληνιδα χωρις να λεω sorry και ενιωθα πως ψηλωνα δεκα ποντους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/8/13 00:59

      Υπάρχει προβλημα από κάποιους μαγαζάτορες.... και έχεις άπειρα παραδείγματα!!!! Γιατί πιστεύω και εγώ οτί είσαι εκτός θέματος; γιατί μου βγάζω ότι ριχνεις χολή σε όλους τους Ροδίτες και τη Ρόδο;; ντροπή σου!!! Και πιστεύω πως καλά κάνουν και φέρονται φιλόξενα θα το ονόμαζα εγώ στον ξένο τουρισμό. Ετσι πράτουν όλα τα τουριστικά νησιά. Εγώ παρεπιπτόντος δεν διέκρινα διαφορά μεταχήρισης ξένου και Έληνα στη Ρόδο!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος25/8/13 10:01

    Ξεκίνα από το λιμάνι που όταν φτάνει το πλοίο ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ξένους κατα προτεραιότητα και αποφεύγουν τους Έλληνες.Μιλάμε για τα ταξί φυσικά.
    Υπάρχει μια έμφυτη νοοτροπία στους τουριστικούς προορισμούς να κάνουν σαν τρελοί οι μαγαζάτορες για τους ξένους που θα μοιραστούν μια σαλάτα και ένα μεγάλο χυμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος25/8/13 10:23

    Από αυτα που γράφεις συμπεραίνω πως δεν έχεις πατήσει το πόδι σου ποτέ εδώ. Γιατί πολύ απλά ο ξένος τουρισμός δουλεύει σχεδόν αποκλειστηκα με τσάρτερ και άρα είναι από αεροδρόμιο και από λιμάνι σχεδόν αποκλειστηκα με Έλληνες. Όσο για τα εστιατόρια που γράφεις να ξέρεις πως οι καλύτεροι πελάτες τους ήταν είναι και θα είναι Έλληνες. Άρα και από εκεί αποκλείεται να φέρονται άσχημα και ειδικά στους Έλληνες. Ακου αγαπητή φίλη. Εδώ ο κόσμος είναι φιλόξενος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος25/8/13 13:16

    H ταυτότητα μας είναι αστεία , χωρίς προδιαγραφές.
    if it looks fake, it is the real thing, άκουσα να λέει αστυνομικός στην Αγγλία στον συνάδελφο του, που τον ρώτησε αν έχει δει τέτοια ταυτότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος25/8/13 21:44

    Ρε κοπέλα μου τόση προπαγάνδα έγινε τον περασμένο χρόνο, να μας συμπεριλάβουν αλλά κυρίως να μας ονομάσουν PIGS ,όλες αυτές οι χώρες λειτουργούσαν αφαιρετικά έναντι των νότιων χρεωμένων χωρών, μας προσέβαλαν και συνεχίζουν να μας προσβάλλουν βάναυσα διότι σε περιπτώσεις κρίσεων οικονομικών και άλλων, το φαινόμενο της επίκλησης αρνητικών εθνικών στερεοτύπων χρησιμοποιείται κατά κόρον.
    Από τα πιο επικίνδυνα στερεότυπα που χρησιμοποιούν είναι η αμφισβήτηση της ανθρώπινης φύσης φυλών και εθνών. Το αρκτικόλεξο ΡΙGS (ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ), το οποίο χρησιμοποίησαν οι Δυτικοευρωπαίοι και Αγγλοσάξονες επενδυτές και σχολιαστές, ως συνοπτικό τρόπο αναφοράς στους λαούς της Νότιας Ευρώπης και τις οικονομίες τους, δεν ήταν μόνο μια κακόγουστη προσβολή. Ηταν μια σύγχρονη εκδοχή του ιστορικού φαινομένου της αμφισβήτησης της ανθρώπινης φύσης του συνανθρώπου, της διαδικασίας κατά την οποία μέλη μιας εθνικής ομάδας υποβιβάζουν τα μέλη μιας άλλης στο επίπεδο των ζώων, μεταδίδοντας έμμεσα το μήνυμα ότι είναι άξια να τύχουν παρόμοια με αυτά μεταχείρισης.

    Εσένα η μη αναγνώριση της ταυτότητας σε πείραξε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος25/8/13 21:47

    Η Ελλάδα μια ζωή τελευταία σε όλα θα είναι, μέχρι και οι Κύπριοι μας κοροϊδεύουν για τις ταυτότητες μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος25/8/13 21:51

      Και οι Αλβανοι επίσης μας κοροϊδεύουν!!!

      Διαγραφή
  14. Ανώνυμος31/8/13 14:12

    simfono me ton titlo tis dimosiefsis. imaste skoupidia pleon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος25/12/14 09:26

    Kala giati ti nomizoun oti autes san pistwtikes kartes den mporei na tis ektupwsei o kathenas spiti tou???Apla tha xreiastei enan pio akrivo ektupwth.....Ola ta alla kukloforoun.....
    Tespa pantos den exw akousei na exei kanenas provlhma Londino kai Glaskovh den mou eipan tipota pote mono pou argousan mexri na vroun thn hmeromhnia giati profanos tous fainontan san kinezika ta grammata.
    Parolauta protimo thn Ellhnikh tautothta oute RFID oute magnhtika stripes oute tpt oute dineis thn dunatothta ston opoiodhpote na exei tis plhroforeies sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος11/2/18 03:09

    Έτσι ακριβώς με την ελληνική ταυτότητα στο εξωτερικό. Πολλοί ιδιώτες, δεν μπορούν να καταλάβουν αν πρόκειται ακριβώς για ταυτότητα (ID) και αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς διαβατήριο μέσα στην Ευρώπη.

    Είχα αρκετά θέματα στο Λονδίνο, με ανθρώπους που δεν είχαν ξαναδεί ελληνική ταυτότητα, δεν μπορούσαν να την διαβάσουν και έτσι χρησιμοποιούσα διαβατήριο. Και μιλάω για καινούργια ταυτότητα με λατινικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *