ροή ειδήσεων

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΤΥΧΙΟ; – ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Τρόμο έχει προκαλέσει σε γονείς και παιδιά η απόφαση για ακόμα μια «μεταρρύθμιση» στα Λύκεια...

Ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος έχει αποφασίσει να φέρει σαρωτικές αλλαγές με νέο σχέδιο νόμου που καταθέτει στην Βουλή και που πρόκειται να εφαρμοστεί μάλιστα από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη (2013) σε όσους μαθητές θα βρεθούν στην Α' τάξη Λυκείου.
Σε δημοσίευμά της η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει μάλιστα ότι στο νέο σχέδιο νόμου μειώνονται τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα καθώς και οι κατευθύνσεις σπουδών, αποσυνδέεται το απολυτήριο Λυκείου με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ενώ ενισχύεται η εξειδίκευση των μαθημάτων στην Γ' Λυκείου. Τέλος, ιδρύεται Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων που ελέγχει τα πάντα όσον αφορά τις Εισαγωγικές Εξετάσεις στα Πανεπιστήμια ΑΕΙ/ΤΕΙ.
Οι μαθητές σύμφωνα με το νέο σχέδιο νόμο, θα δίνουν τέσσερις φορές Πανελλαδικές εξετάσεις από την Α' τάξη έως και την Γ' τάξη αφενός για την προαγωγή τους και αφετέρου ξεχωριστές για την εισαγωγή τους στην σχολή προτίμησής τους.
Στις τελικές εξετάσεις που θα είναι και οι εισαγωγικές στα Πανεπιστήμια τα μαθήματα θα είναι τέσσερα αλλά για τον υπολογισμό των μορίων θα μετρά και ο βαθμός των τριών τάξεων. Σημαντική αλλαγή θα είναι ο βαθμός των προφορικών ο οποίος σύμφωνα με το σχέδιο νόμου θα αναπροσαρμόζεται με βάση το βαθμό του μαθητή στο μάθημα στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.
Τέλος, τα θέματα προβλέπεται να οργανωθεί «Τράπεζα Θεμάτων».
makeleio.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *