ροή ειδήσεων

Φανταστικέ καθηγητά, μήπως γνωρίζετε ποιός έδωσε γνωμοδότηση στις τράπεζες περί "αντισυνταγματικότητας" του νόμου Κατσέλη για τους πλειστηριασμούς;

Μόνον ένας καταξιωμένος καθηγητής όπως ο Νίκος Αλιβιζάτος θα μπορούσε να απαντήσει στο ερώτημα που θέσαμε εχθές....
Το γεγονός από μόνο του ακούγεται απίστευτο, είναι όμως 100% διασταυρωμένο.
Η ένωση τραπεζών κατά την περίοδο ψήφισης του λεγόμενου "νόμου Κατσέλη" περί προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, είχε βάλει λυτούς και δεμένους για να εξασφαλίσει μία γνωμοδότηση για να αποτρέψει την εφαρμογή του.
Πήρε λοιπόν σβάρνα τους καθηγητάδες, μόνο τον Ζουγανέλη του "Πάμε Στοίχημα" δεν ρώτησε, προκειμένου να βρει κάποιο έρεισμα. Ανταπόκριση από πουθενά, αφού το project από μόνο του, ήταν τουλάχιστον εξωφρενικό.
Και όμως, εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα, βρέθηκε "καθηγητής" που με μεγάλη προθυμία ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το δημιούργημα. Αφήνοντας μάλιστα εμβρόντητους τους συνομιλητές - τραπεζίτες - εντολοδότες.
Ο εν λόγω Ακαδημαϊκός μάλιστα, ολοκλήρωσε το πόνημα σε χρόνο ρεκόρ, σαν έτοιμος από καιρό. Προβάλλοντας και ένα ατράνταχτο επιχείρημα, που άφησε άφωνους τους τραπεζίτες: "Ε, αφού μπορεί να κατάσχει η εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, γιατί να μην μπορούν να κατάσχουν και οι τράπεζες!!!"
Το δημόσιο συμφέρον δηλαδή, ταυτίζεται με το συμφέρον των τραπεζιτών. Θα αναρωτηθείτε, τον "καθηγητή" περιμέναμε να μας το πεί; Το είδαμε στην πράξη με το μνημόνιο. Όπου μάλιστα το συμφέρον των τραπεζιτών υπερίσχυσε του δημοσίου. Όλα όμως έχουν την σημειολογία τους.
Επειδή δυστυχώς η Ενωση Ελληνικών Τραπεζών δεν .τόλμησε να παρουσιάσει το εξαίρετο αυτό πόνημα, ψάχνουμε εναγωνίως τον συντάκτη.
Ποιός είναι ο κύριος καθηγητής της δημιουργικής συνταγματολογίας;
Κυριε Αλιβιζάτο, ως εξαίρετος ακαδημαϊκος με βαθιά γνώση της πιάτσας μήπως μπορείτε να μας διαφωτίσετε; Πιθανόν να τον βρείτε ευκολότερα από ότι εμείς.
Τρολοκράτης

Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *