ροή ειδήσεων

KIΝΔΥΝΟΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ - Χιλιάδες προσφυγές κατά της χώρας από επενδυτές που έχασαν τα λεφτά τους στο PSI

Με ομαδικές προσφυγές κατά του ελληνικού δημοσίου θα βρεθεί αντιμέτωπη η χώρα από επενδυτές Έλληνες και ξένους οι οποίοι έχασαν τα λεφτά τους από το αναγκαστικό "κούρεμα" των ομολόγων της περσινής χρονιάς....

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίας TELEGRAPH, επήλθε συμφωνία μεταξύ δύο μεγάλων δικηγορικών γραφείων στις ΗΠΑ (Grant & Eisenhofer και Kyros Law) για συνεργασία, ώστε να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους κατά το PSI, στοιχειοθετώντας ομαδικές προσφυγές (“Victims of Greek bail-out get chance of class action”).
Οι εταιρείες, μία εκ των οποίων διαθέτει γραφεία στην Αθήνα, θα περιλάβει και τα CDS δηλαδή τα ασφάλιστρα κινδύνου που δεν πληρώθηκαν στις προσφυγές.
Έστω και μία υπόθεση να κερδηθεί σε ένα δικαστήριο ανοίγει ο δρόμος για κατασχέσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Ίσως όχι στις ΗΠΑ που η νομοθεσία απαγορεύει την κατάσχεση κρατικών περιουσιακών στοιχείων μιας χώρας, έστω και λόγω χρεών, αλλά σε όλες τις λοιπές χώρες του κόσμου που επιτρέπουν την διαδικασία αυτή.
Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 5.000 επενδυτές θα ζητήσουν τα λεφτά τους πίσω μέσω των προσφυγών αυτών.
Φυσικά οι δίκες αυτές θα διαρκέσουν χρόνια και δεν είναι βέβαιο ότι θα χαθούν, αλλά σίγουρα ξεκινά μια ιστορία που όπως δείχνει και το προηγούμενο της Αργεντινής θα είναι επώδυνη για το κράτος κατά του οποίου στρέφονται οι πιστωτές.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *