ροή ειδήσεων

Έκανε στην τράπεζα, αυτό πoυ κάνουν οι τράπεζες σε όλους μας!

Θράσος, ευστροφία και λεπτεπίλεπτη χρήση μηχανορραφίας μαζί. Ο 42χρονος Dmitry Argarkov κατάφερε να...
δημιουργήσει μία πιστωτική κάρτα με απεριόριστη πίστωση, μηδενικό επιτόκιο και χωρίς επιπλέον χρεώσεις. Και αυτό δεν είναι ανέκδοτο, αλλά πραγματική ιστορία.
Ο Dmitry από το Voronezh ξεγέλασε την Tinkoff Credit Systems φτιάχνοντας μια κάρτα με τους δικούς του όρους.

Πώς; "Σκάναρε" στον υπολογιστή του την προσφορά που του έκανε η εν λόγω τράπεζα, οι όροι της οποίας δεν τον ικανοποιούσαν. Στη συνέχεια έκανε προσεκτικές αλλαγές στα "ψιλά γράμματα" του συμβολαίου, και δημιούργησε μια "ιδανική" πιστωτική κάρτα. Αμέσως μετά, έστειλε το έγγραφο στην τράπεζα, οι επικεφαλής της οποίας δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν τις αλλαγές και ενέκριναν την κάρτα του 42χρονου.

Δύο χρόνια μετά τη συμφωνία, η τράπεζα κατάλαβε τι είχε συμβεί και προχώρησε στην ακύρωση της κάρτας κάτι που έβγαλε εκτός εαυτού τον Argarkov. Η τράπεζα ανέφερε ότι ακύρωσε την κάρτα λόγω απλήρωτων οφειλών ύψους 45.000 ρουβλίων, οι οποίες περιελάμβαναν και χρεώσεις που, βάσει της συμφωνίας που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές, ήταν παράνομες.

Το δικαστήριο ωστόσο δικαίωσε τον 42χρονο κρίνοντας απολύτως έγκυρη τη συμφωνία, και καλώντας τον να πληρώσει μόνο το ποσό των 19.000 ρουβλίων, το οποίο είχε ξοδέψει για τις αγορές που είχε πραγματοποιήσει.

Η ιστορία δεν τελείωσε όμως εκεί. Ο Ρώσος ιδιώτης κατέθεσε αγωγή κατά της τράπεζας ζητώντας αποζημίωση 24 εκατομμυρίων ρουβλίων. Όπως αναφέρει, η τράπεζα δε σεβάστηκε τη συμφωνία που είχε υπογράψει, βάσει της οποίας θα έπρεπε να του καταβάλει το ποσό των 6 εκατομμυρίων ρουβλίων αν αποφάσιζε μονομερώς να ακυρώσει τη συμφωνία, όπως και έκανε.

Ο ιδρυτής του τραπεζικού ομίλου Tinkoff, Oleg Tinkov, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: "Οι δικηγόροι μας πιστεύουν πως στην πραγματικότητα δε θα πάρει 24 εκατομμύρια, αλλά 4 χρόνια στη φυλακή για απάτη. Τώρα είναι θέμα αρχής για την τράπεζα".

"Our lawyers think he is going to get not 24m, but really 4 years in prison for fraud. Now it's a matter of principle for @tcsbanktwitter".

Η υπόθεση θα εκδικαστεί τον επόμενο μήνα.

Telegraph



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *