ροή ειδήσεων

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ - Μείωση 10% στις κύριες συντάξεις, 30% στις επικουρικές!

Σε κραχ φαίνεται ότι οδεύουν...

τα ασφαλιστικά Ταμεία με τις οφειλές να έχουν εκτιναχθεί κατά 65% και να φτάνουν πλέον τα 8 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα τις κύριες συντάξεις να οδηγούνται σε «κούρεμα» 10% , οι επικουρικές να μειώνονται 30% ενώ το εφάπαξ ουσιαστικά καταργείται.

Η πρόβλεψη αυτή, έγινε από τον πρόεδρο των εργαζομένων στα Ταμεία Θανάση Καποτά, ενώ όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στο ΙΚΑ, την περιέγραψε με μελανά χρώματα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων Γιώργος Κυριακόπουλος. Ενδεικτικά, ανέφερε πως οι οφειλές στο ΙΚΑ έχουν αυξηθεί κατά 65% για την περίοδο 2010- 2012, καθώς και πως τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 30 με 35% την περίοδο 2009- 2012, αναφέρει το Εθνος.

Οι εργαζόμενοι στα ταμεία επίσης, έκαναν λόγο για «τραγική έλλειψη σε προσωπικό», καθώς και πως οι συνταξιούχοι είναι αντιμέτωποι με τον πιθανό διπλασιασμό στον χρόνο έκδοσης των κυρίων συντάξεων.

Η οικονομική κατάσταση είναι τέτοια, που όπως υπολογίζουν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία θα έρθει μείωση στις κύριες συντάξεις της τάξης του 10%, ενώ το «ψαλίδι» στις επικουρικές θα είναι κοντά στο 30%, με το εφάπαξ ουσιαστικά να καταργείται.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/9/13 12:03

    Είναι και αυτό μέρος του success story του Σαμαρά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/9/13 18:52

    Τώρα είναι η ώρα της αλήθειας .

    Σεβάστηκα τους θεσμούς και τα πρωτόκολλα της Δημοκρατίας Ακολούθησα όλες τις νόμιμες διαδικασίες και το τυπικό για να προσφέρω αδιαμφισβήτητη λύση για την διάσωση της χώρας και το εργαλείο για την ανάπτυξη και την ανεξαρτησία μας Προσέφερα στην κυβέρνηση η οποία διατείνονταν ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο όχι πολιτικούς σχεδιασμούς, ούτε θεωρητικά προγράμματα, μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα. Κατέθεσα στον λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας(δηλαδή στον Ελληνικό Λαό) άμεσα ρευστοποιήσιμα tbills 600δις δολάρια US,Έδωσα λύση ΤΩΡΑ! Ο πολιτικός κόσμος και μεγάλη μερίδα του τύπου με κατηγόρησαν χωρίς να πράξει η κυβέρνηση το αυτονόητο. Να ελέγξει και να αποδεχτεί την προσφορά μου η οποία ήταν 100χρόνια δάνειο με επιτόκιο 0,5% λόγω αγγλικού δικαίου και το οποίο επιτόκιο θα το ανταπέδιδα πάλι στο λαό. Ουσιαστικά ένα άτοκο δάνειο για να καλύψει το εξωτερικό χρέος βάζοντας ένα τέλος στα δανεικά και του κράτους και του λαού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/9/13 18:55

    Ένα εργαλείο για να επανεκκινήσουμε το κράτος άμεσα και τις ζωές μας με γραμμές και πινελιές ελευθερίας Έθεσα όρους μόνο για διαφάνεια και έλεγχο του κράτους για να δούμε τα λάθη του παρελθόντος να μάθουμε από αυτά και να μη βρεθούμε άλλη φορά σε καταστάσεις κατοχής και εξαθλίωσης έξω από τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. Επειδή δεν εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια των λειτουργών του κράτους η αξιολόγηση μιας πρότασης εθνικής σωτηρίας και των όρων της αλλά είναι καθήκον εκ του θεσμικού τους ρόλου, ορκίστηκα να μην εγκαταλείψω μέχρι να πετύχω το στόχο μου (το εθνικό συμφέρον πάνω από όλα χωρίς χρώμα, δόγματα κόμματα, διαιρέσεις Ελλάδα ενωμένη, ελεύθερη, ανεξάρτητη, ανεπτυγμένη, περήφανη, σε ένα δρόμο χαραγμένο από τον μοναδικό και αρχαιότερο πολιτισμό της γαίας).Οι όροι μου για διαφάνεια θα είχαν σαν αποτέλεσμα πιθανότατα την απόδειξη ενοχής μερικών, της συνεργίας κάποιων, της αμέλειας αρκετών και ευχόμουν ακόμη και της αφέλειας ολίγων. Η συστηματική όμως σιωπή και άρνηση της σωτηρίας της Χώρας από σύσσωμο το κοινοβούλιο επιβάλει δικαστική αποκατάσταση της αλήθειας και δεν θα αφήσει κανέναν στο απυρόβλητο. Όλοι γνωρίζουν και είναι συνένοχοι! .Συνεχίζοντας πάντα με σεβασμό προς τους νόμους και με ελπίδα για το αίσθημα Δικαίου των λειτουργών της Δικαιοσύνης ,στις 29/11 / 2012 κατέθεσα ενώπιον του κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά
    ΟΜΑΔΑ Ε.N.D ΡΟΔΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *