ροή ειδήσεων

Στη Ρόδο η ηγεσία της Attica Group

Ο πρόεδρος και υψηλόβαθμα στελέχη της Attica group ( Super fast ferries- Blue Star Ferries ) θα βρίσκονται αυτή την επόμενη εβδομάδα στη Ρόδο.... με σκοπό να ανακοινώσουν την εμπορική πολιτική της εταιρείας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στη Ρόδο θα βρεθούν ο πρόεδρος του γκρουπ Κυριάκος Μάγειρας, ο διευθύνων σύμβουλος Σπύρος Πασχάλης και ο αντιπρόεδρος Μιχάλης Σακέλλης.

Σημειώνεται ότι η Attica Group, μέλος του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), ανακοίνωσε προ ημερών τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου 2013 τα οποία παρουσιάζουν ενοποιημένες Πωλήσεις 106,71 εκατ. Ευρώ (102,66 εκατ. Ευρώ το α΄ εξάμηνο 2012) και Ενοποιημένες Ζημίες προ Φόρων, Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) 0,94 εκατ. Ευρώ έναντι ζημιών 10,76 εκατ. Ευρώ το α’ εξάμηνο του 2012.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η αύξηση του κύκλου εργασιών του Ομίλου επετεύχθη κυρίως λόγω της εκτέλεσης δρομολογίων και τη χειμερινή περίοδο από το Blue Star Patmos στη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη.

«Η σημαντική βελτίωση των λειτουργικών αποτελεσμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση των διοικητικών εξόδων και των εξόδων διάθεσης και στην ενεργητική διαχείριση των δρομολογίων των πλοίων με σκοπό τη βελτίωση του μεταφορικού έργου ανά δρομολόγιο.

Επίσης στα αποτελέσματα συνέβαλε και η μείωση στις τιμές των καυσίμων η οποία επέφερε μείωση στο κόστος καυσίμων και λιπαντικών κατά 4,4 εκατ. Ευρώ έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Συνολικά οι ζημιές μετά από φόρους μειώθηκαν σε 21,06 εκατ. Ευρώ έναντι 29,90 εκατ. Ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2012.

Στις γραμμές εσωτερικού Πειραιάς-Κυκλάδες, Πειραιάς- Δωδεκάνησα, Πειραιάς-Ηράκλειο και Πειραιάς-Χίος- Μυτιλήνη το α΄ εξάμηνο 2013, το μεταφορικό έργο των πλοίων αυξήθηκε κατά 12% και ανήλθε σε 1.166.632 επιβάτες, κατά 7% στα φορτηγά οχήματα και ανήλθε σε 72.105 φορτηγά και κατά 7% στα Ι.Χ. οχήματα και ανήλθε σε 131.041 Ι.Χ. Στις γραμμές εσωτερικού εκτελέστηκαν 3,8% περισσότερα δρομολόγια από το α΄ εξάμηνο του 2012» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Πηγή:www.reporter.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *