ροή ειδήσεων

Ο Στίβεν Χόκινγκ προβλέπει το τέλος του κόσμου


Αν πλησίαζε το τέλος του κόσμου, θα θέλαμε τα καλύτερα μυαλά του κόσμου να την αντιμετωπίσουν. Αυτό ακριβώς συμβαίνει....
όπως αναφέρει σήμερα ο «Independent».

Ένας από τους πιο σπουδαίους θεωρητικούς φυσικούς του κόσμου, ο κοσμολόγος και συγγραφέας Στίβεν Χώκινγκ, προβλέπει το τέλος του κόσμου.

Το σκεπτικό του Χόκινγ, το οποίο δεν έχει καμιά σχέση με τις θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν κατά καιρούς, είναι ότι η Γη είναι ένας πολύ εύθραυστος πλανήτης για να αντέξει την «πολιορκία» που δέχεται από την ανθρωπότητα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για την ανθρωπότητα» δήλωνε ο Χόκινγκ τον Απρίλιο του 2013 σύμφωνα με τους Los Angeles Times. «Δεν θα επιβιώσουμε άλλα 1.000 χρόνια χωρίς να φύγουμε από τον εύθραυστο πλανήτη». Αυτά είχε δηλώσει ο 71χρονος τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια μίας διάλεξης στο Ινστιτούτο Αναγεννητικής Ιατρικής Cedars-Sinai.

Σήμερα, ο Στίβεν Χόκινγκ μαζί με τον αστρονόμο Μάρτιν Ρις είναι επικεφαλής μίας ομάδας 27 επιστημόνων από τα γνωστά και αναγνωρισμένα διεθνώς Πανεπιστήμα Cambridge, Oxford, Imperial, Harvard και Berkeley. Η ομάδα αυτή έχει ένα ξεχωριστό έργο: Δημιουργεί μία λίστα με πιθανούς κινδύνους που θα σήμαιναν το τέλος του πλανήτη μας.

Οι επιστήμονες συμφωνούν στο ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την ανθρωπότητα δεν είναι οι φυσικές καταστροφές, αλλά η… ίδια η ανθρωπότητα. Δεν εκφράζονται φόβοι δηλαδή, για τσουνάμι, σεισμούς ή αστεροειδείς αλλά για κυβερνοεπιθέσεις ή έλλειψη τροφής

Ο Λόρδος Ρις δήλωσε στην ομιλία του στο Βρετανικό Φεστιβάλ Φυσικής στο Newcastle ότι το κοινό και οι πολιτικοί χρειάζονται τις καλύτερες δυνατές συμβουλές για σενάρια μικρού ρίσκου που μπορεί ξαφνικά να γίνουν πραγματικότητα με τεράστιες συνέπειες.

Ακόμη, ο Ρις δηλώνει δηλώνει: «Στις ανεπτυγμένες χώρες φοβόμαστε πολλές φορές κινδύνους της καθημερινής ζωής, όπως αεροπορικά δυστυχήματα, καρκινογόνες ουσίες στο φαγητό (…) Ωστόσο είμαστε λιγότερο ασφαλείς απ’ όσο φανταζόμαστε. Μου φαίνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε να ανησυχούν περισσότερο για σενάρια –που ευτυχώς δεν έχουν συμβεί ακόμα- που θα προκύψουν ξαφνικά, όπως η οικονομική κρίση του 2008, και θα αναστατώσουν όλο τον κόσμο.

Με τη σειρά του, ο καθηγητής David Spiegelhalter από το Πανεπιστήμιο του Cambridge είπε ότι η αυξανόμενη εξάρτησή μας από την τεχνολογία και οι σύνθετες δομές των δικτύων μπορεί να κάνουν την κοινωνία ευάλωτη.

«Χρησιμοποιούμε διαδικτυακά συστήματα για τα πάντα, από την ενέργεια μέχρι την προμήθεια τροφίμων και τις τραπεζικές συναλλαγές. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά ή σαμποταριστεί» είπε ο Spiegelhalter.

Στη Μελέτη των Υπαρκτών Κινδύνων, τα σενάρια που εξετάζονται είναι, κυβερνοεπιθέσεις, τρομοκρατία «όπλα» ιούς και μικρόβια που ενδεχομένως να αναπτυχθούν σε εργαστήρια, έλλειψη τροφής, πανδημία, κακόβουλο λογισμικό ή καταστροφή από την κλιματική αλλαγή.


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *