ροή ειδήσεων

Μην σταματάτε τα μπάνια τον χειμώνα – Το θαλασσινό νερό είναι υγεία

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί καλοί λόγοι να συνεχίσετε τα μπάνια στη θάλασσα ακόμα και τον χειμώνα....
Το σώμα μας αποτελείται από περίπου 75% νερό και ο εγκέφαλος μας νιώθει καλύτερα όταν βρισκόμαστε στη θάλασσα, αφού λαμβάνει ποικίλα ερεθίσματα.
Δείτε με ποιους τρόπους το θαλασσινό νερό ωφελεί τον ανθρώπινο οργανισμό:
Ακοή
Κατά τη διάρκεια των ετών διαμόρφωσης της μνήμης μας (16-21 ) πολλοί άνθρωποι περνάνε ένα διάστημα κοντά στη θάλασσα, σχηματίζοντας αναμνήσεις χαλάρωσης, όπως επισημαίνει ο βιολόγος Τζ. Γουάλας Νικολς, ο οποίος μελετά το σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους και τη θάλασσα Αργότερα στη ζωή μας , ακόμα και το άκουσμα του ήχου της θάλασσας μας φέρνει αυτόματα ένα αίσθημα χαλάρωσης και γαλήνης.
Αφή
Δεν είναι μυστικό ότι η άνωση στο νερό στο νερό ανακουφίζει από την ένταση της καθημερινότητας . Το κολύμπι στη θάλασσα χαλαρώνει τον οργανισμό και ρίχνει τα επίπεδα μαγνησίου βοηθώντας στη διατήρηση της υγείας του νευρικού συστήματος.
Οραση
Δεν είναι τυχαίο που όταν πηγαίνουμε διακοπές, αδειάζουμε ευχαρίστως το πορτοφόλι μας για να βρούμε ένα δωμάτιο με θέα τη θάλασσα. Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό; Αν και η επιστήμη δεν έχει ακόμη απαντήσει στο ερώτημα για το αντίκτυπο που έχει στο μυαλό μας η θέα της θάλασσας , έχουν υπάρξει μελέτες που συνδέουν την παρατήρηση της με τη μείωση των επιπέδων άγχους.
Γεύση
Αν και το νερό της θάλασσας δε θεωρείται πόσιμο, εάν ο στόχος σας είναι η ενυδάτωση, τότε το να πιείτε λίγο κατα λάθος βουτώντας είναι μάλλον ωφέλιμο. Σύμφωνα με τους ερευνητές το πόσιμο αλατόνερο μπορεί να μειώσει την κούραση, να σταθεροποιήσει την αρτηριακή σας πίεση και να μειώσει την όρεξή σας ( αν και είναι ακόμα καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πιείτε μεγάλη γουλιά )
Οσφρηση
Γνωστή ως θαλασσοθεραπεία, η χρήση θαλασσινού νερού ως κύριο μέσο θεραπείας μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των θεραπειών για ιογενείς λοιμώξεις όπως η οξεία ιογενής βρογχίτιδα . Πολλοί άνθρωποι που υποφέρουν από σοβαρές αλλεργίες ή ακόμα και απλό κρυολόγημα καταφεύγουν στις εισπνοές θαλασσινού νερού.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος13/9/13 08:03

    προσωπικα τα τελευταια 7 χρονια κανω χειμερινο κολυμπι,ειναι μια απο τις πιο ωφελιμες αποφασεις που πηρα,προσπαθω να πεισω κι αλλους να με ακολουθησουν γιατι βλεπω απο την πρωτη χρονια τις ευεργετικες επιδρασεις του.η θαλασσα τον χειμωνα ειδικα ειναι πρεζα,μια μερα να μην πας σου λειπει.κ μονο να δειτε τους ηλικιωμενους που κανουν μπανιο σε τι κατασταση βρισκονται θα τους ζηλεψετε.ξεκολειστε λιγο απο τις καφετεριες,αντι να καθετε καποιος 2 ωρες για καφε ας κανει 1 μπανακι κ θα νοιωσει καλυτερα κ ο καφες μετα θα ειναι πιο απολαυστικος.ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/9/13 10:51

    sostos!eimai 26 kai persi katafera eos dekemvrio na kano...alli diathesi kai ligoteri aisthisi kriou!osoi mporeite na to iothetisete!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *