επικαιρότητα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ξέρετε πόσα μωρά γεννιούνται κάθε δευτερόλεπτο;

Κάθε χρόνο προστίθενται 78 εκατομμύρια άνθρωποι στην παγκόσμια κοινότητά μας. Αυτή την στιγμή ο πληθυσμός του πλανήτη ξεπερνά τα 7 δισεκατομμύρια άτομα. Η συνεχής αύξηση που παρατηρείται, καταγράφεται ιστορικά και...
με αριθμούς, αφού το 1800 υπήρχαν περίπου ένα δισεκατομμύριο άτομα πάνω στη Γη, το 1960 τρία δισεκατομμύρια και το 1999 έφτασαν τα 6 δισεκατομμμύρια.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα ανέρχεται το 2025 σε 8 δις. άτομα. Άλλοι ερευνητές υπολογίζουν ότι περί το μέσον του 21ου αιώνα θα κατοικούν στον πλανήτη Γη περίπου 9 δις. άνθρωποι.

Πόσα μωρά γεννιούνται κάθε δευτερόλεπτο;

Εντυπωσιακή είναι η συχνότητα γέννησης στις μέρες μας: πέντε 5 μωρά γεννιούνται κάθε δευτερόλεπτο!

Αυτή η αύξηση δημιουργεί πολλά ερωτήματα για το μέλλον των λαών. «Είναι δύσκολο να μην θορυβηθείς, όταν ο πληθυσμός αυξάνεται συνεχώς κατά περίπου 80 εκατομμύρια το χρόνο. Πώς είναι δυνατόν να θρέψουμε 9 δις ανθρώπους το 2050, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολέμους, την τήξη των πάγων και τις τρομακτικές διαταραχές στην τροφική αλυσίδα;» αναρωτιέται ο Ρόμπερτ Κάνζιγκ, επιστημονικός συνεργάτης και αρθρογράφος του περιοδικού National Geographic.

Οι (συχνά κατ΄ευφημισμόν) αναπτυσσόμενες χώρες είναι αυτές που αναμένεται να διπλασιάσουν τον πληθυσμό τους την επόμενη δεκαετία. Σχεδόν ένα δις. άνθρωποι λιμοκτονούν καθημερινά, με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της Σομαλίας. Ο ΟΗΕ, χαρακτήρισε επίσημα «λιμό» την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού χρήζει επισιτιστικής βοήθειας, λόγω της ξηρασίας που πλήττει την περιοχή.

1,8 δις νέοι άνθρωποι, ηλικίας 10 έως 24 ετών υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Προκειμένου να διατηρηθεί ο πληθυσμός σταθερός, σύμφωνα με δημογράφους, τα δημοσκοπικά ζευγάρια "οφείλουν" να κάνουν "2,1" παιδιά.

Παρόλα αυτά, οι ετήσιες γεννήσεις έχουν μειωθεί στα 140 εκατομμύρια, από τα 173 εκατομμύρια που σημειώνονταν στα τέλη της δεκαετίας του '90. Αντίθετα οι θάνατοι ανέρχονται σε 57 εκατομμύρια ετησίως και αναμένεται αύξησή τους μέχρι το 2040 κατά περίπου 30 εκατομμύρια.

Parapona-Rodou

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Καλησπέρα στην ομάδα και χρονια πολλά... αναρωτιέμαι γιατί τα φώτα από Ρόδο προς Ιαλυσό είναι σβηστά τοσες νυχτες τώρα... υπάρχει κάποιο πρόβλημα;;; Γιατί με την αποψινή νεροποντή η οδήγηση ήταν πολύ πιο δύσκολη σε θεοσκότεινο δρόμο άρα και επικίνδυνη!!!

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά