ροή ειδήσεων

Η Εθνική Τράπεζα αποκρύπτει από το Ελληνικό Δημόσιο βέβαια έσοδα. Γιατί δεν ΕΞΕΤΑΖΕΙ η Τράπεζα της Ελλάδος την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής;

Σε τραγικές οικονομικές καταστάσεις, που όπου και να κοιτάξεις βλέπεις δυστυχία και πόνο, με συνεχείς περικοπές σε όλους τους τομείς και ενώ κρίσιμες υπηρεσίες του κράτους υπολειτουργούν με τρομακτικές ελλείψεις... φαίνεται ότι κύριος στόχος της οικονομικής πολιτικής είναι η σωτηρία των Ελληνικών τραπεζών και μόνο.

Πολιτικοί που προέρχονται μέσα από το τραπεζικό σύστημα θεωρούν ότι οι Ελληνικές τράπεζες θα βοηθήσουν στην ανάκαμψη της Ελληνικής Οικονομίας. Ωστόσο, η ύφεση συνεχίζει να είναι δραματική για πολλοστό έτος, οι τράπεζες μειώνουν ολοένα και περισσότερο τον εσωτερικό δανεισμό προς τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες, ενώ έχουν βάλει ξεκάθαρα στο στόχαστρο όσα ακίνητα έχουν μείνει στην ιδιοκτησία των Ελλήνων Πολιτών.

Σε αυτές τις συνθήκες, είναι δεδομένο ότι οι ελάχιστες συστημικές τράπεζες θα συνεχίσουν να απομυζούν το μεγαλύτερο τμήμα του εξωτερικού δανεισμού και να μεμψιμοιρούν, μια και η όλη τακτική βολεύει τα συμφέροντα τους στο έπακρο. Το κράτος τους δίνει δωρεάν χρήμα, το οποίο φορτώνεται στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, και με το άφθονο κρατικό χρήμα οι τράπεζες βάζουν στο χέρι τις εταιρικές και ατομικές περιουσίες.

Πως όμως το Ελληνικό Κράτος ζητάει από τους Έλληνες Πολίτες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όταν μία από τις ισχυρές τράπεζες της χώρας, η Εθνική Τράπεζα, αρνείται εδώ και σχεδόν 80 χρόνια να λογοδοτήσει για μια από τις μεγαλύτερες τραπεζικές απάτες, αποκρύπτοντας ακόμη και βέβαιες οφειλές προς το Δημόσιο;

Και για ποιο ακριβώς λόγο η Τράπεζα της Ελλάδος κωφεύει στα αιτήματα των πολιτών και του Υπουργείου Οικονομικών και δεν ελέγχει σήμερα την Εθνική Τράπεζα για μια “παιδική αμαρτία” που στιγμάτισε το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα;

Σήμερα το banquedorient.org αποκαλύπτει τα έγγραφα του Υπουργείου Οικονομικών προς την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος. Και ενώ το Υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να ερευνήσει την υπόθεση και πιθανότατα να εισπράξει κάποια από τα οφειλόμενα προς το Δημόσιο, η Τράπεζα της Ελλάδος αποποιείται των ευθυνών της για μία ακόμη φορά. Η Εθνική Τράπεζα με τη σειρά της περιπαίζει το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Οικονομικών, βάζοντας δύο διοικητικούς υπαλλήλους της να στείλουν αντίγραφο της μίας ανιστόρητης απάντησης που στέλνει σε κάθε ιδιώτη-ενδιαφερόμενο, χωρίς καν να απαντάει στα ερωτήματα.

ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΤΟ 1929 ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ

Οι ίδιες συνθήκες επικρατούσαν και το 1929, με μια συνεχιζόμενη ύφεση την οποία προκάλεσε η νομισματική αστάθεια και η παγκόσμια κρίση σε ένα βαθμό, αλλά κυρίως η ίδια η Εθνική Τράπεζα παίζοντας με το εθνικό νόμισμα και κερδοσκοπώντας σε βάρος της νέας τότε και ανεξάρτητης ακόμη Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με την επικρατούσα πολιτική άποψη της εποχής προσπαθούσε να οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό όλες τις υπόλοιπες τράπεζες, για να τις απορροφήσει και να διατηρήσει το μονοπώλιο της ως η μόνη τράπεζα που προμήθευε με δάνεια και επομένως έλεγχε το Ελληνικό Δημόσιο. Η Ελληνική οικονομία, που κατά βάση ήταν αγροτική, δεν είχε στον ίδιο βαθμό τις αμαρτίες της βιομηχανοποιημένης Αμερικής και Ευρώπης. Είχε όμως την Εθνική Τράπεζα, η οποία προσπαθούσε με όλες της τις δυνάμεις να πολεμήσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τις μεταρρυθμίσεις του.

Ακόμη και τις συμφωνίες για τον εξωτερικό δανεισμό της χώρας, σε πολλές περιπτώσεις τις “κανόνιζε” η Εθνική Τράπεζα μέσα από τις γνωριμίες που είχαν τα στελέχη της με διεθνούς οικονομικούς παράγοντες της εποχής. Πολλά από τα δάνεια που σήμερα πληρώνει ο Ελληνικός λαός και τα οποία προμηθεύτηκε το Ελληνικό Δημόσιο με ληστρικούς διακανονισμούς, είχαν διεκπεραιωθεί από στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, ενώ όπως και σήμερα υπήρχε γέφυρα στελεχών ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά και αργότερα την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στα πλαίσια αυτά και με τη – συνεχή για χρόνια – επιμονή της Εθνικής Τράπεζας, έγινε η συγχώνευση της Τράπεζας της Ανατολής. Η Τράπεζα Ανατολής, μια διεθνής τράπεζα με συνεχή κέρδη και ανάμεσα στις 5 μεγαλύτερες Ελληνικές τράπεζες της εποχής, ήταν σε διαπραγματεύσεις από το 1930 για τη απορρόφηση της από την Εθνική Τράπεζα. Οι μέτοχοι της Τράπεζας της Ανατολής αρνούνταν την εξαγορά, κατανοώντας ότι στόχος ήταν κυρίως τα κεφάλαια των Ελλήνων της διασποράς που θα μεταφέρονταν στο θησαυροφυλάκιο των υποκαταστημάτων της ΕΤΕ στην Ελλάδα. Ωστόσο, η κρίση της δεκαετίας του 1930 και οι υποσχέσεις των στελεχών της Εθνικής Τράπεζας, επέφεραν τη συγχώνευση με μειωμένη απαρτία και μετά από επαναλαμβανόμενες Γενικές Συνελεύσεις.

ΟΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΗΚΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Στην ίδια κατάσταση με τους καταθέτες της Τράπεζας της Ανατολής που είδαν τις καταθέσεις τους να φεύγουν μαζί με τα υποκαταστήματα που ξαφνικά έκλεισαν, βρέθηκαν και οι μέτοχοι της, που ενώ έβλεπαν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο της Αθήνας και του Καΐρου να βρίσκονται σε υψηλά για την κρίση επίπεδα, ξαφνικά βρέθηκαν να περιμένουν να τους πληρώσει η Εθνική Τράπεζα. Και ακόμη περιμένουν…

Η Εθνική Τράπεζα και ειδικά το νομικό της τμήμα, με προεξάρχοντα σήμερα τον δικηγόρο κ. Ιωάννη Λιναρίτη, επιμένει στις ανακοινώσεις της ότι προχώρησε σε κάποιας μορφής εκκαθάριση και αυτή είχε “άνοιγμα”, με συνέπεια οι μέτοχοι της να μην δικαιούνται ούτε μία δραχμή. Βέβαια, τόσο το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, όσο και η νομική της υπηρεσία, όπου προϊστάμενος είναι ο νομικός κ. Μιλτιάδης Σταθόπουλος ξεχνούν ότι δεν έχει καταρτιστεί Ισολογισμός Εκκαθάρισης και αυτός δεν έχει δημοσιευτεί ούτε στον Ελληνικό και Ξένο Τύπο, αλλά ούτε και σε Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Είναι λυπηρό όμως άξιοι νομικοί να γίνονται έρμαια της τακτικής παλαιότερων στελεχών της τράπεζας και να υποστηρίζουν θέσεις που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.


Ακόμη όμως κι αν δεχθούμε τους ισχυρισμούς της Εθνικής Τράπεζας, αυτό που όλοι αποδέχονται είναι ότι οι μέτοχοι της Τράπεζας Ανατολής θα έπρεπε να εισπράξουν στις αρχές του 1933, το ποσό των 200 δραχμών. Από αυτές, οι 150 δραχμές αφορούσαν την προκαταβολή ενόψει της ειδικής εκκαθάρισης και οι υπόλοιπες 50 δραχμές τη φήμη και την πελατεία της τράπεζας (Goodwill). Αυτό το δέχεται ακόμη και η ίδια η Εθνική Τράπεζα τα τελευταία 80 χρόνια.

Τον Φεβρουάριο του 1933 λοιπόν δημοσιεύτηκε ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας προς στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, σχετική με την εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Κατόπιν της αποφασισθείσης (Γ.Σ. Τραπέζης της Ανατολής της 1-8-1932 και Γ.Σ. Εθνικής Τραπέζης της 30-9-1932) συγχωνεύσεως της Τραπέζης Ανατολής εις την Εθνικήν Τράπεζαν δι’ εξαγοράς, (η σχετική σύμβασις της 19-12-32 εδημοσιεύθη εις ΦΕΚ – Δ.Α.Ε. – Νο 301/31-12-1932), καθωρίσθη κατώτατον τίμημα εξαγοράς των μετοχών της Τραπέζης Ανατολής δραχμών 150, ως προκαταβολή έναντι του προϊόντος της ειδικής εκκαθαρίσεως, πλέον δρ. 50, δι΄ αξίαν μεταβιβαζομένης πελατείας (goodwill), ήτοι εν όλω δραχμών 200 δι΄ εκάστην των 280.000 μετοχών της Τραπέζης Ανατολής, το οποίον ήρξατο καταβαλλόμενον υπό της Εθνικής Τραπέζης από της 16 Ιανουαρίου 1933 επί προσαγωγή των μετοχών της Τραπέζης Ανατολής προς σχετικήν σφράγισιν και αποκοπήν της υπ΄ αριθ. 55, β΄ εξαμηνίας χρήσεως 1933 (το ορθόν 1932) μερισματαποδείξεως αυτών.
Συνεπώς από της 15ης Φεβρουαρίου αι μετοχαί της Τραπέζης Ανατολής (Banque d’Orient) διαπραγματεύονται εν τω Χρηματιστηρίου Αθηνών άνευ της υπ΄ αριθ. 55 μερισματαποδείξεως και φέρουσαι την σχετικήν σφραγίδα περί καταβολής των 200 δραχμών.
Μετά το πέρας της εκκαθαρίσεως η Εθνική Τράπεζα θέλει καταβάλει το αναλογούν τυχόν εκάστη μετοχή της Τραπέζης Ανατολής, επί πλέον των δραχμών 150, υπόλοιπον του προϊόντος της εκκαθαρίσεως”.

Σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση, οι μέτοχοι θα μπορούσαν να εισπράξουν την προκαταβολή των 200 δραχμών από την 16η Ιανουαρίου 1933, αφού οι μετοχές τους θα σφραγίζονταν και από αυτές θα κοβόταν μια συγκεκριμένη μερισματαπόδειξη. Από το ποσό των 200 δραχμών οι 150 θα χρεώνονταν στην ειδική εκκαθάριση ως προκαταβολή και οι υπόλοιπες 50 δραχμές θα καταβάλλονταν από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Ωστόσο, αρκετοί μέτοχοι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών εκείνης της εποχής δεν κατόρθωσαν να εισπράξουν τη συγκεκριμένη προκαταβολή. Αρκεί να σημειώσουμε ότι μετά από επαναλαμβανόμενες Γενικές Συνελεύσεις που αφορούσαν την τύχη της τράπεζας και ήταν ιδιαίτερα σημαντικές, κατορθώθηκε να εκπροσωπηθούν, έστω και δια αντιπροσώπων, 133.972 επί συνόλου των 280.000 μετοχών στην τελευταία Γενική Συνέλευση.

Σύμφωνα όμως με την Ελληνική νομοθεσία (ΝΔ 1195/1942), μετά την παρέλευση 5 ετών από την έναρξη καταβολής των προκαταβολών, το Ελληνικό δημόσιο θα έπρεπε να είχε εισπράξει τις προκαταβολές τις οποίες δεν απέδωσε η Εθνική Τράπεζα στους μετόχους, γιατί αυτοί δεν προσκόμισαν τις μετοχές τους στο προβλεπόμενο από το νόμο χρονικό διάστημα. Και αυτό θα έπρεπε να γίνει πέντε χρόνια μετά την απαρχή της καταβολής τους, δηλαδή στις 17 Ιανουαρίου 1938.

Οι προκαταβολές λοιπόν που δεν καταβλήθηκαν στους μετόχους δεν ανήκαν στην Εθνική Τράπεζα για να τις οικειοποιηθεί. Όσες από τις προκαταβολές δεν είχαν εισπραχθεί και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν σήμερα είναι αρκετές χιλιάδες, θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί στο Ελληνικό Δημόσιο έντοκα! Οι προκαταβολές αυτές μάλιστα επειδή ήταν οφειλή προς το Δημόσιο, εξαιρέθηκαν από το νόμο της χρεοκοπίας του 1944 (νόμος Σβώλου) τον οποίο επικαλείται συνεχώς η Εθνική Τράπεζα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ 1939 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΟ 2013

Το Υπουργείο Οικονομικών, με έγγραφο του, ρωτάει στις 28 Νοεμβρίου 1939 την Εθνική Τράπεζα αν επιστρέφεται μέρος του κεφαλαίου της Τράπεζας της Ανατολής στους μετόχους.

Το Τμήμα Τραπεζών και Διαθεσίμων Εξωτερικού της Εθνικής Τράπεζας προωθεί το ερώτημα του Υπουργείου προς το νομικό τμήμα της τράπεζας, με τη σημείωση να εξεταστεί η απάντηση του και να ενημερωθεί αν μπορεί να τη στείλει, χωρίς να κινδυνέψουν τα συμφέροντα της τράπεζας ενάντια σε όποιον πιθανόν να προκάλεσε την επιστολή του Υπουργείου.





Η τελική απάντηση της ΕΤΕ στις 27 Δεκεμβρίου 1939, παρουσιάζει τη θέση της τράπεζας ότι η εκκαθάριση έληξε με “άνοιγμα” με αποτέλεσμα οι μέτοχοι να μην δικαιούνται άλλα χρήματα, εκτός των 200 δραχμών (150 δραχμές προκαταβολή και 50 δραχμές για τη φήμη και την πελατεία της Τράπεζας Ανατολής).

Στην εν λόγω επιστολή της Εθνικής Τράπεζας, δεν αναφέρεται ο αριθμός των μετοχών που έχουν λάβει την προκαταβολή των 200 δραχμών ή αν υπάρχουν κάποιες στις οποίες δεν έχει καταβληθεί αυτή.

Ωστόσο, στην τελευταία εξαμηνιαία λογιστική κατάσταση της εκκαθάρισης, όπως μονομερώς τη συνέταξε η Εθνική Τράπεζα και την ενέκρινε μόνο ο Διοικητής της ΕΤΕ Ι. Δροσόπουλος, φαίνεται ότι έχει χρεωθεί στην εκκαθάριση της Τράπεζα Ανατολής το ποσό των 42 εκατομμυρίων δραχμών, το οποίο ισοδυναμεί σε 280.000 μετοχές Χ 150 δραχμές, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε μνεία για μη καταβεβλημένες προκαταβολές (βλ. http://banquedorient.org/web/?p=1133).


Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Στις 22 Μαρτίου 2013, κατατέθηκε αίτηση από κατόχους μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής προς το Υπουργείο Οικονομικών για την παροχή πληροφοριών, σχετικά με την υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής και την τύχη των προκαταβολών που δεν εισπράχθηκαν. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τη νομοθεσία της εποχής, τόσο η απογραφή της εταιρικής περιουσίας, όσο και ο τελικός ισολογισμός της εκκαθάρισης θα έπρεπε να έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, το οποίο είχε και τη γενική εποπτεία.

Η αίτηση κατατέθηκε στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών, τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίας Περιουσίας. Παράλληλα, κοινοποιήθηκε και στην Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Το Υπουργείο Οικονομικών ελέγχοντας το θέμα, προώθησε την αίτηση προς την Τράπεζα της Ελλάδος και την Εθνική Τράπεζα και ζήτησε να του απαντήσουν επί των θεμάτων που αναφέρονται.





Ακολουθεί η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας την οποία απέστειλε στους αιτούντες, αλλά ΔΕΝ κοινοποίησε στο Υπουργείο Οικονομικών. Η Εθνική Τράπεζα επιμένει στο νόμο Σβώλου, χωρίς να απαντάει επί της ουσίας για τις προκαταβολές και αν αυτές αποδόθηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο. Η συγκεκριμένη απάντηση στάλθηκε από τη Διεύθυνση Γραμματείας ΔΣ και Εξυπηρέτησης Μετόχων ΕΤΕ και την υπογράφουν οι διοικητικοί υπάλληλοι της Εθνικής Τράπεζας Μ. Φρούσιος και Ν. Δημολίτσας.





Το εντυπωσιακό στην παραπάνω απάντηση είναι ότι δεν προέρχεται από το νομικό τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, αλλά απαντούν σε αίτημα που προωθήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών δύο διοικητικοί υπάλληλοι, που φυσικά δεν γνωρίζουν το θέμα, μια και σύμφωνα με δηλώσεις δικηγόρων εντός της Εθνικής Τράπεζας, ο μόνος που γνωρίζει την υπόθεση είναι ο κ. Ιωάννης Λιναρίτης. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι κανείς άλλος δεν έχει ασχοληθεί με την υπόθεση, το γραμματειακό τμήμα του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας τόλμησε να απευθυνθεί προς το Υπουργείο Οικονομικό και να στείλει το “γνωστό” αντίγραφο μιας γενικόλογης απάντησης που έχει αποστείλει δεκάδες φορές στο παρελθόν σε ενδιαφερομένους, χωρίς να απαντάει καν στα ερωτήματα που τίθενται.

Ίσως μάλιστα το γεγονός ότι η απάντηση αυτή είναι νομικά και ιστορικά ατεκμηρίωτη, να απαντά και στο ερώτημα για ποιο λόγο δεν στάλθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Η Τράπεζα της Ελλάδος με τη σειρά της απάντησε άμεσα στο αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών με επιστολή της, την οποία ΔΕΝ κοινοποίησε στους αιτούντες. Από τη μία λοιπόν η Εθνική Τράπεζα “ξέχασε” να κοινοποιήσει την απάντηση της στο Υπουργείο Οικονομικών, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος “ξέχασε” να κοινοποιήσει την απάντηση της στους αιτούντες, για να αποφύγει τη δικαστική χρήση της.

Για μία ακόμη φορά η Τράπεζα της Ελλάδος αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση και ρίχνει το βάρος στην Εθνική Τράπεζα, λέγοντας ξεκάθαρα ότι “η Τράπεζα της Ελλάδας ουδεμία πρωτογενή γνώση έχει επί του θέματος. Η πληροφόρηση της προέρχεται αποκλειστικά από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, προς την οποία κοινοποιείται επίσης η αίτηση”.

Ωστόσο, η Τράπεζα της Ελλάδος είναι πλήρως ενημερωμένη για την υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής και όχι μόνο από την Εθνική Τράπεζα. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ιδιώτες που έχουν μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής στα χέρια τους έχουν απευθυνθεί με επιστολές τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν γίνει συναντήσεις για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ έχει ερευνηθεί σε βάθος και από το νομικό τμήμα της.

Κύκλοι εντός της Τράπεζας της Ελλάδος αποκάλυψαν πρόσφατα ότι διατηρείται αρχείο το οποίο περιέχει αρκετά δεδομένα για την εκκαθάριση της Τράπεζας της Ανατολής, ενώ το υλικό της εποπτικής αρχής του τραπεζικού συστήματος έχει εμπλουτιστεί αρκετές φορές με μεταφορές αρχείων από υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου τομέα, κατά τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την Τράπεζα της Ελλάδος.

Για μία ακόμη φορά όμως η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να καλύψει την Εθνική Τράπεζα και να αποκρύψει την αλήθεια.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ενώ η Εθνική Τράπεζα έχει απαντήσει στους αιτούντες, το Υπουργείο Οικονομικών πιέζει με έγγραφο του για απάντηση σε μετέπειτα ημερομηνία από την απάντηση της Εθνικής Τράπεζας. Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Οικονομικών, διευκρινίστηκε ότι η Εθνική Τράπεζα δεν κοινοποίησε καμία απάντηση προς το Υπουργείο.

Στις 26 Ιουνίου 2013 η Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής – Διεύθυνση Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων απέστειλε νέα επιστολή προς την Εθνική Τράπεζα, με την οποία της υπενθυμίζει ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από από αυτή την επιστολή έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες επικοινωνίας του Υπουργείου Οικονομικών με την Εθνική Τράπεζα και έχουν επαναληφθεί τα αιτήματα του Υπουργείου ακόμη δύο φορές, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε απάντηση από την πλευρά της ΕΤΕ, η οποία “ποιεί την νήσσαν” σχετικά με τις προκαταβολές που θα έπρεπε να καταβάλει προς το Ελληνικό Δημόσιο, μαζί με τους νόμιμους τόκους, αφού δεν εισπράχθηκαν εντός πενταετίας από τους κατόχους τους.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος4/9/13 14:03

    http://ei-end.blogspot.gr/2013/07/blog-post_7.html

    ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος4/9/13 14:12

    Άσε μας ρε φίλε με το Σώρρα. Τι σχέση έχει ο Σώρρας με το θέμα, πας καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/9/13 14:17

      ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑΝ ΥΠΝΑΚΟ !!!

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος4/9/13 14:20

    Η Εθνική τα μασάει. Παπαγαλίζει τα ίδια και τα ίδια....Στο δικαστήριο κάνει την κότα.
    Υπομονή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/9/13 14:29

    ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/9/13 14:53

    Αυτό σύμφωνα με το συμβόλαιο πωλήσεως δεν μετεβιβάσθει στην Εθνική . Κατετέθει σε έναν αλληλόχρεο λογαριασμό με επιτόκιο 7,25% και θα διαμοιραζόταν ισσοπόσως στους μετόχους οι οποίοι χάριν ευκολίας συμφώνησαν να πάρουν άλλο ποσό 150 δραχμές έναντι της κάθε μετοχής μέχρις ότου γίνει η εκκαθάριση. Επομένως να θυμάστε δύο πράγματα. Το αποθεματικό κεφάλαιο δεν μεταβιβάσθει διά του συμβολαίου προς την Εθνική. Προσετέθει δε στο αποθεματικό όλα εκείνα τα κεφάλαια χρήσεων '32, '33, '34, '35 και '36. Το ποσόν το οποίον έφτασε τον Δεκέμβριο του '36 υπήρχαν κατατεθιμένα στην Εθνική Τράπεζα 870 εκατομμύρια χρυσά Γαλλικά φράγκα από την τράπεζα της Ανατολής. Σύνολο 6.960 τόνοι χρυσού.

    Αυτήν την ποσότητα χρυσού την πλήρωσαν οι Έλληνες της Μ. Ασίας, 4.000.000 με την ζωή τους και 2.000.000 ξεριζωμένοι πρόσφυγες από τις πατρογονικές εστίες τους.



    Και τότε αλλά και έως σήμερα ειδικός όρος στο άρθρο 26 του καταστατικού της Εθνικής μόνιμος αντιπρόεδρος με δικαίωμα εκτελεστού (δηλαδή ασκεί διοίκηση) είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Για το αίμα των θυμάτων ποιος θα λογοδοτήσει;;;
    ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ E.N.D ΡΟΔΟΥ
    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
    ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΜΕ 600 ΔΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/9/13 14:54

    ΜΑΔΑ Ε.N.D ΡΟΔΟΥ ==ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ=Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΨΕ 6.960 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ (ΣΠΙΤΙΑ – ΑΚΙΝΗΤΑ – ΧΩΡΑΦΙΑ – ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ).

    Από το 1904 που δημιουργήθηκε η τράπεζα μέχρι το 1922 που έγινε η καταστροφή της Σμύρνης είχε περυσυλλέξει η τράπεζα αυτή το 90% του πλούτου των Ελλήνων του Λεβάντε. Αλεξάνδρεια, Ιεροσόλυμα, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Σμύρνη , Κωνσταντινούπολη. Είχε υποκαταστήματα παντού. Επίσης υποκατάστημα στο Βερολίνο στη Γερμανία. Σε αυτά τα 19 χρόνια η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν δημιούργημα των Χαζάρων. Δέν είναι ώρα να το αναλύσουμε ιστορικά. Να θυμάστε όμως πως ο Ελληνισμός της Ιωνίας είχε παρουσία στο χώρο αυτό πάνω από 5000 χρόνια. Η Τροία ήταν Ελληνικός χώρος και η Περσία ήταν Ελληνικός χώρος. Έτσι λοιπόν ένας πολιτισμός που ήταν στον χώρο αυτό για χιλιάδες χρόνια ξεριζώθηκε με εκείνη την κατάπτυστη συνθήκη μέσα σε διάστημα 2 η 3 ετών. Σκοπός "να ιδιοποιηθούμε" αυτό το τεράστιο απόθεμα χρυσού και τον πλούτο των Ελλήνων της Μεσογείου οι οποίοι άν ενθυμίστε την εποχή εκείνη ήταν η πλουσιοτέρα ομάδα σε όλο τον πλανήτη . Να σκεφτείτε ότι μόνον το υποκατάστημα της Αιγύπτου δήλωνε κέρδη ετησίως από ένα έως ενάμιση εκατομμύρια χρυσά Γαλλικά Φράγκα από ένα υποκατάστημα. Η ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης είχε 5800 εργοστάσια Ελληνικής ιδιοκτησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος4/9/13 14:55

    Η ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης είχε 5800 εργοστάσια Ελληνικής ιδιοκτησίας. Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα υπήρχαν μόνο 450. Όταν με διαταγή του Μπέη της Σμύρνης οι Τσετσένοι άρχισαν να σφάζουν τους Έλληνες πήγαν όλοι και κατέθεσαν τους τίτλους ιδιοκτησίας των εργοστασίων τους και των σπιτιών τους και των περιουσιών τους στην τράπεζα της Ανατολής διότι προβαλλόταν πάντα ως Ελληνική τράπεζα διότι και η Εθνική εθεωρούντο Ελληνική τράπεζα. Δεν ήξερε κανένας ότι την εποχή εκείνη η τράπεζα εκείνη ανήκει στους Χαζάρους. Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος λεγόταν τυπικά "της Ελλάδος " ασχέτως αν το βγάλαμε πριν από 2-3 χρόνια. Επειδή η Ανατολή ήταν θυγατρική της Εθνικής οι Έλληνες υπενόησαν πως και αυτό Ελληνικό Ίδρυμα είναι. να σκεφτείτε ότι σήμερα ακόμα η Εθνική τράπεζα συλλέγει τεράστια ποσά από τίτλους ιδιοκτησιών των Ελλήνων της Σμύρνης. Διότι δεν βρέθηκε ποτέ ο κάτοχος επειδή ή σφαγιάσθηκε από τους Τσετσένους ή βρίσκετε στο βυθό του Αιγαίου μαζί με τις μετοχές της Ανατολής.
    ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/9/13 14:55

    Όταν αποφάσισε το 1931-2 να πουληθεί η τράπεζα της Ανατολής. Ήταν αδύνατον να βρεθεί πλειοψηφικό πακέτο μετοχών για να γίνει γενική συνέλευση. Προσπάθησαν 4 φορές να κάνουν γενική συνέλευση για να πωληθεί δήθεν η Τράπεζα της Ανατολής στην Εθνική Τράπεζα και δεν μπορούσαν να κάνουν συνέλευση επειδή ήσαν λιγότεροι από το 46% όλες οι άλλες μετοχές είχαν εξαφανιστεί. Δεν θέλω να σας πω τι έχει γίνει ιστορικά έκτοτε. Ούτε τα 600 δις έχουν να κάνουν με την τράπεζα της Ανατολής που εχει καταθέσει ο Αρτέμης Σώρρας για την εξαγορά του Ελληνικού Χρέους. Αυτή είναι η πραγματική ιστορία. Η ιστορία που διδάσκεστε εσείς είναι η ιστορία που θέλουν οι Χαζάροι να ξέρετε. Όταν λοιπόν το 1932 υποτίθεται πως απορρόφησε η Εθνική την Τράπεζα της Ανατολής υπήρχε ένα κεφάλαιο το οποίο ήταν κεφάλαιο εφεδρικό που ήταν γύρω στα 580 εκατομμύρια χρυσά Γαλλικά Φράγκα. Το κάθε ένα χρυσό Γαλλικό Φράγκο ζυγίζει 8 γραμμάρια, άρα τα 580.000.000 χρυσά Γαλλικά Φράγκα ζυγίζουν (580.000.000 x 8γρ = 4.640.000.000γρ = 4.640.000 κιλά) 4.640 τόνους χρυσού.
    ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος4/9/13 14:56

    Αυτό σύμφωνα με το συμβόλαιο πωλήσεως δεν μετεβιβάσθει στην Εθνική . Κατετέθει σε έναν αλληλόχρεο λογαριασμό με επιτόκιο 7,25% και θα διαμοιραζόταν ισσοπόσως στους μετόχους οι οποίοι χάριν ευκολίας συμφώνησαν να πάρουν άλλο ποσό 150 δραχμές έναντι της κάθε μετοχής μέχρις ότου γίνει η εκκαθάριση. Επομένως να θυμάστε δύο πράγματα. Το αποθεματικό κεφάλαιο δεν μεταβιβάσθει διά του συμβολαίου προς την Εθνική. Προσετέθει δε στο αποθεματικό όλα εκείνα τα κεφάλαια χρήσεων '32, '33, '34, '35 και '36. Το ποσόν το οποίον έφτασε τον Δεκέμβριο του '36 υπήρχαν κατατεθιμένα στην Εθνική Τράπεζα 870 εκατομμύρια χρυσά Γαλλικά φράγκα από την τράπεζα της Ανατολής. Σύνολο 6.960 τόνοι χρυσού.

    Αυτήν την ποσότητα χρυσού την πλήρωσαν οι Έλληνες της Μ. Ασίας, 4.000.000 με την ζωή τους και 2.000.000 ξεριζωμένοι πρόσφυγες από τις πατρογονικές εστίες τους.



    Και τότε αλλά και έως σήμερα ειδικός όρος στο άρθρο 26 του καταστατικού της Εθνικής μόνιμος αντιπρόεδρος με δικαίωμα εκτελεστού (δηλαδή ασκεί διοίκηση) είναι ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος. Για το αίμα των θυμάτων ποιος θα λογοδοτήσει;;;
    ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ E.N.D ΡΟΔΟΥ
    ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ
    ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΜΕ 600 ΔΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΩ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος4/9/13 14:57

    Ο Αρτέμιος Σώρρας δηλώνει: “Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν”

    Στη συνέχεια καταγγέλλει το Μνημόνιο και την παράγραφο που απαγορεύει την εξαγορά του δημόσιου χρέους από τρίτες χώρες. “Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι αυτόχθων Έλληνας. Αυτό ίσως το έκαναν οι δανειστές, γιατί σκέφτηκαν, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα χρήματα για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος4/9/13 14:58

    Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες , τα χρήματα υπάρχουν σε ληξιπρόθεσμα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου και τα έχουμε ήδη καταθέσει”.Το περιεχόμενο του υπό κηδεμονία λογαριασμού(custodian account) ήδη ανήκει, είναι κτήμα, του ελληνικού μας λαού, ο οποίος όμως, μόνον θεσμικά ως χώρα μπορεί να ρευστοποιήσει τα CDRs.

    Η ελληνική κυβέρνηση είναι ενήμερη και παρόλα αυτά δεν μας έχει δεχτεί για επίσημες διαβουλεύσεις, κάτι που έκανε η Κύπρος μετά από επίσημη πρόσκληση του κ. Χριστόφια.

    Eχει αποστείλει επιστολές στον Α. Σαμαρά όσο και στους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά και τον υπουργό οικονομικών και τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο. Εάν τελικά γίνει αποδεκτή η πρόταση, η αποπληρωμή του χρέους θα γίνει με επιτόκιο 0,5% με χρόνο αποπληρωμής τα 100 χρόνια.

    ΣΤΟ ARTFMRADIO.COM ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 19.00.
    ΟΜΑΔΑ E.N.D ΡΟΔΟΥ
    ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΥΓΙΟΥ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΘΕΙΤΕ
    ==ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΡΤΕΜΗΣ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος4/9/13 15:02

    ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
    ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 600 ΔΙΣ $
    ΟΣΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    Η ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΥΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ!!!
    Συμπληρώνουμε τήν αίτηση, τήν υπογράφουμε καί κάτω πού γράφει βεβαίωση γιά τό γνήσιο τής υπογραφής, υπογράφουν δύο γνωστοί μας (ονοματεπώνυμο-υπογραφή-αρ. ταυτότητας)
    ΣΚΑΝΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ THN ΣΤΕΛΝΕΤΕ σε οποιοδήποτε από τα εξής 2 και μόνον emails : ellas600dis@yahoo.gr, ellhnes600@yahoo.gr ή για όσους δεν έχουν την δυνατότητα αποστολής email στο φαξ : 2752045080 H' ΣTO 2103470884
    ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΩΡΡΑ, ΑΘΗΝΑ, ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΕΝΟ ΦΑΚΕΛΟ, Ή ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ
    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ:
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,
    ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ 19, 3ος όρ,
    10675 ΚΟΛΩΝΑΚΙ
    ΑΘΗΝΑ.
    TΗΛ 2107254694
    Για πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τα εξής τηλέφωνα :
    6947260144 ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ,
    6973823945 ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ,
    6984989582 ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ,
    6932335821 ΜΠΑΛΑΝΤΙΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ,
    6972718830 ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
    THE E.N.D ==ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος4/9/13 16:15

    ΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ 600 ΔΙΣ$ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ
    3/9/2013
    Τι φοβάσαι Έλληνα;

    Μετά την απόφαση του δικαστηρίου,δεν πρέπει να έχεις κανέναν ενδοιασμό!Τα χρήματα είναι εκεί και περιμένουν τη δική σου απόφαση!Σηκώσου επάνω και πάρε την Πατρίδα σου πίσω!

    Απαίτησε,εκβίασε αν θες,αυτούς που εσύ τοποθέτησες στην κυβέρνηση για να διαχειρίζονται τη δική σου περιουσία,το σπίτι σου,τη ζωή σου!Και μέχρι τώρα Έλληνα,όπως βλέπεις και νοιώθεις στο πετσί σου,αντί να σε υπηρετούν...σε δυναστεύουν!

    Σε θεωρούν δούλο συνέλληνα και σου ρουφούν το αίμα πατριώτη!Πως τους ανέχεσαι;Πως τους επιτρέπεις να σε κλέβουν;Να σε σκοτώνουν καθημερινά και αργά...βασανιστικά;

    Σε νοιώθω συνέλληνά μου!Σ' ακούω να σιγομουρμουρίζεις,να μονολογείς όπου βρεθείς,να βρίζεις τα καθίκια που κατσικώθηκαν στο σβέρκο σου και σου σφίγγουν τον λαιμό!...Πνίγεσαι από το άδικο...,αλλά πες μου,γιατί τους τρέμεις;

    Ποιοί είναι αυτοί;Ποιός είσαι εσύ;

    Το ξέρεις,το σκέφτεσαι και πολλές φορές το φωνάζεις!Ξέρεις ότι χωρίς τη δική σου ανοχή,είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος4/9/13 16:16

    Δώστους λοιπόν να το καταλάβουν πραγματικά ότι είναι σκουπίδια χωρίς τη δική σου στήριξη και εντολή!

    Και ποιά είναι η εντολή που τους έδωσες συνέλληνά μου;Να υπηρετούν τα συμφέροντά σου συμπατριώτη μου!Να εργάζονται για όσο χρόνο εσύ τους έδωσες να σε προσέχουν,εσένα την οικογένειά σου,τους συγγενείς σου,τους συμπατριώτες σου,την Πατρίδα σου!

    Γιατί χωρίς όλους εμάς δεν νοείται Πατρίς συνέλληνα!

    Σήκω επάνω,κοιτάξου στον καθρέπτη σου και θυμήσου ποιός είσαι!Κάποιοι,πριν από εσένα έκαναν το ίδιο,δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους και σου έδωσαν την ευκαιρία να ζεις σήμερα και να λες ότι είσαι Έλληνας!

    Τώρα εσύ δεν χρειάζεται να δώσεις τίποτα!Με την υπογραφή σου και μόνο θα δώσεις εσύ την ευκαιρία στα παιδιά σου και στα εγγόνια σου να σε υμνούν στο διηνεκές!

    Σήκω λοιπόν,όρθωσε το ανάστημά σου,αγρίεψε λίγο,μην μένεις μαλθακός!Αυτό θέλουν αυτοί που σου έχουν περάσει τις αλυσίδες στο σβέρκο!Σπάστες,λύσε τα χέρια σου και βάλε την υπογραφή σου!Οι Θεοί της Ελλάδος την έχουν βάλει ήδη!Τη δική σου περιμένουν!
    the E.N.D ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος5/9/13 13:22

    Αναβολή 17-09 στα ασφαλιστικά πάλι.....

    Επόμενος σταθμός πολυμελές ρόδου 7-11....
    Την προηγούμενη φορά πήρε αναβολή η Εθνική για babysitting του βασικού μάρτυρα της.
    Να δούμε τι θα σκαρφιστεί πάλι αυτό το φοβερό νομικό τμήμα για να πετύχει αναβολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τα οικονομικά προβλήματά σας και επίσης να ξεκινήσει την επιχείρησή σας; ΑΝ ΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ EMAIL: greatuniversalloancompany1@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος28/6/14 10:15

    Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσουν τα οικονομικά προβλήματά σας και επίσης να ξεκινήσει την επιχείρησή σας ή για να αυξήσει την επιχείρησή σας ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ; ΑΝ ΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ EMAIL: worldfinanceloancompany3@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα δάνειο για να λύσει τα οικονομικά προβλήματά σας και να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας ή να αυξήσει τις εγκαταστάσεις της επιχείρησής σας; αν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email: smithiwhite@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος10/1/15 16:22

    Καλό απόγευμα,

    Μπορείτε σε κάθε είδους οικονομικές δυσκολίες; Η βοήθειά σας έρχεται τώρα.
    Μπορείτε να χάσουν τον ύπνο τη νύχτα ανησυχούν για το πώς να πάρει ένα δάνειο; Μην αφήνετε τα όνειρά σας να πεθαίνουν, επικοινωνήστε με τον κ Louis Διαφήμιση υπηρεσίες δανεισμού σήμερα
    για μια απλή και αξιόπιστη πίστωσης.

    Προσφέρουμε αυτά τα είδη των δανείων παρακάτω.
    Προσωπικό Δάνειο ...
    Επιχειρηματικό Δάνειο ...
    Εταιρεία δάνειο ...
    Δάνειο Αυτοκινήτου ...

    Με πολύ ελάχιστο ετήσια επιτόκια τόσο χαμηλά όσο επιτόκιο 3% ..

    Περιμένω επείγουσα απάντηση σας, έτσι ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε με τη συμφωνία.
    Η εταιρεία αλληλογραφίας κουτί επαφή μας μέσω:
    E-mail: louisbannerloancompany@gmail.com


    Με εκτίμηση,
    Ο κ Louis Διαφήμιση
    louisbannerloancompany@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μήπως χρειάζεστε μια γεωργική, φοιτητής, το χρέος, την κατασκευή, ή δάνειο εξυγίανσης, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε Yakubu Afentokhai επιχειρήσεις δανείου LTD στην ακόλουθη διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (yakubuafentokhai@yahoo.com) ή (yakubuafentokhailoans@admin.in.th).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΠΕΙΓΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ WILLIAMS τα δάνεια της εταιρείας.


    Γεια σε όλους, είμαι κυρία Ελισάβετ Γ Flora, από το Οχάιο, ΗΠΑ. Θα ήθελα να μοιραστώ την καλοσύνη του Θεού στη ζωή μου μετά από τόσους μήνες που προσπαθεί να πάρει ένα δάνειο στο διαδίκτυο και έχουν scammed γι 'αυτό έγινε ανήσυχο και απελπισμένος για να πάρει ένα δάνειο από μια legit δανειστή σε απευθείας σύνδεση. Αλλά, όπως ο Θεός θα το είχε, είδα ένα σχόλιο από έναν φίλο που ονομάζεται Laura και μίλησε για αυτό το legit εταιρεία δάνειο όπου πήρε δάνειο της γρήγορα και εύκολα χωρίς κανένα άγχος κι έτσι με σύστησε σε έναν άνδρα που ονομάζεται κ Williams Franklin Idahosa το οποίο ελέγχει εταιρεία που ονομάζεται IDAHOSA WILLIAMS δάνειο Εταιρείας, γι 'αυτό εφαρμόζεται για ποσό δανείου του ($ 700,000 USD) με χαμηλό επιτόκιο 2%, οπότε το δάνειο εγκρίθηκε και κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό μου σε λιγότερο από 24 ώρες, αυτό ήταν το πώς ήμουν σε θέση για να πάρει και πάλι στα πόδια μου για να κρατήσει σπάσει την επιχείρησή μου τρέχει και να εξοφλήσει τους λογαριασμούς μου έτσι είμαι συμβουλεύει ο καθένας από εσάς που ενδιαφέρεται να πάρει ένα δάνειο χωρίς εξασφαλίσεις, δεν πιστωτικό έλεγχο, δεν συν-υπογράφων με επιτόκιο μόλις 2% και καλύτερα σχέδια επιστροφής / πρόγραμμα, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ Idahosa Williams, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω e-mail του: williamsloans14@gmail.com

    Η κ Elizabeth G. Flora.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μήπως χρειάζεστε μια επείγουσα οικονομική πιστωτικό δάνειο;
    * Πολύ γρήγορη και άμεση μεταφορά στον τραπεζικό λογαριασμό σας
    * Αποπληρωμής ξεκινά οκτώ μήνες μετά μπορείτε να πάρετε τα χρήματα
    τραπεζικός λογαριασμός
    * Χαμηλό επιτόκιο 2%
    * Μακροχρόνια αποπληρωμής (1-30 χρόνια) Μήκος
    * Ευέλικτη όρους του δανείου και μηνιαία πληρωμή
    *. Πόσο καιρό χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει; Μετά την υποβολή της αίτησης δανείου
    Μπορείτε να περιμένετε μια προκαταρκτική απάντηση λιγότερο από 24 ώρες
    χρηματοδότηση σε 72-96 ώρες μετά από τη λήψη των πληροφοριών που χρειάζονται
    από σένα.

    Επικοινωνήστε με αυτό το νόμιμο και άδεια της εταιρείας, εξουσιοδοτημένο
    να δώσει οικονομική βοήθεια να Everybody
    Για περισσότ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *