ροή ειδήσεων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΡΟΔΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Αγαπητοί γονείς, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, μαθητές,

Με μια απλή οδηγία, δύο ημέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας οδηγεί... ουσιαστικά σε άμεση κατάργηση, τα Ολοήμερα Σχολεία:

Α) Αυξάνει ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη κατά 10%, άρα μιλάμε για τμήματα 27-28άρια ακόμα και στην Α και την Β Δημοτικού, ακόμα και το νηπιαγωγείο. Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη, όχι μόνο για τις δυνατότητες μάθησης εντός της τάξης αλλά και για ζητήματα ασφάλειας, υγείας, κτλ.

Β) Ανοίγει ο δρόμος για να κλείσουν τα Ολοήμερα τμήματα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Οι δάσκαλοι στα ολοήμερα θα τοποθετηθούν στο κανονικό πρόγραμμα για να καλύψουν τα κενά, ενώ στο ολοήμερο θα πάνε -αν θα πάνε- εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων ή δάσκαλοι για συμπλήρωση ωραρίου. Το ολοήμερο μετατρέπεται σε χώρο φύλαξης, ο μαθητής δεν θα μαθαίνει τίποτα αλλά θα κάθεται εκεί και θα τον επιβλέπουν.

Παράλληλα, η μη λειτουργία των Ολοήμερων, καταδικάζει σε ανεργία τον ένα γονέα σε κάθε οικογένεια, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο το ήδη μειωμένο οικογενειακό εισόδημα!!

Απαιτούμε την άμεση πρόσληψη δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων-καμία διαθεσιμότητα. Απαιτούμε άμεσα να αποσυρθεί το έγγραφο της ντροπής για τα παιδιά μας!! Απαιτούμε ειδικά για τα Ολοημερα να εξασφαλιστούν:1) Πλήρης σίτιση όλων των μαθητών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία, 2)Χώροι κατάλληλοι για την ξεκούραση και το παιχνίδι των μαθητών, 3)15 μαθητές/τμήμα κι ένας δάσκαλος να τα βοηθά στην προετοιμασία της μελέτης για την επόμενη μέρα.

Καλούμε όλους τους γονείς, τους δασκάλους, τους νηπιαγωγούς, αλλά και κάθε πολίτη που νοιάζεται για τη ζωή, τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας, να ανατρέψουμε μαζί τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας που για κάθε άλλο παρά για την Παιδεία ενδιαφέρεται!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΡΟΔΟΥ


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος14/9/13 02:33

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΡΟΔΟΥ ?????? Καλά ονόματα η επιτροπή δεν έχει...... Γιατί???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/9/13 09:10

      Πόσο άσχετος και αδιάφορος για τα κοινά μπορεί να είσαι;;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος14/9/13 09:57

    Τώρα σας έπιασε η κάψα? σε καταγγελίες μου για ανάρμοστη συμπεριφορά καθηγητή στο παιδί μου όταν τον αρώτησε για κάποια απορεία στο μάθημα, η απάντησή του ήταν "πήγαινε σε φροντιστήριο να τα μάθεις" εσείς σηκώσατε αδιάφοροι τους όμους. Για τις τρισάθλιες αίθουσες και αφοδευτήρια πάλι αδιαφορήσατε και τώρα ταχαμου σας έπιασε ο πόνος? Που είναι οι επεμβάσεις σας για την ποιότητα των καθηγητών? Αφού είναι άριστοι τότε γιατί στέλλουμε τα παιδιά μας στα φροντηστήρια? Μήπως βολεύεστε ορισμένοι από εσάς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/9/13 09:58

    Εικόνισμα πρέπει να κάνουμε στην Τροϊκα που έβαλε κάποια τάξη στο μπουρδέλο που λέγεται Ελλαδιστάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος14/9/13 10:04

    Μπα υπάρχουν στ'αλήθεια αυτοί οι "ανύπαρκτοι σύλλογοι" που μόνο στα χαρτιά είναι γραμμένοι χωρίς ουσιαστική επέμβαση τόσο στην ποιότητα όσο στην οργάνωση των σχολείων? Οταν δεν υπάρχουν καθαρίστριες, σωστή θέρμανση και υποδομές, ποιές είναι οι παρεμβάσεις τους? Οταν γίνονταν εκείνες οι τρισάθλιες καταλήψεις με την καταστροφή εκατομμυρίων υλικοτεχνικών υποδομών, που ήτανε τότε? αλλά θα μου πείς δεν ήταν τότε λεφτά "δικά" τους αλλά του κράτους!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος14/9/13 12:55

      ΜΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΙΝΕΙΣ & ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΕΣΎ ΑΝΩΝΥΜΕ 14/09 10¨04, ΕΆΝ ΈΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ. ΣΕ ΠΌΣΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΈΧΕΙΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΦΡΑΣΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΛΗ ΩΡΑ Ε? ΣΕ ΠΌΣΕΣ ? ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΓΟΝΕΙΣ- ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.. ΕΠΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΩΣ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΣΟΙ ΓΟΑΝΕΙΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ , ΡΏΤΗΣΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕ ΠΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΕΝΟΣ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΒΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ (Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΣΟΥ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ 100 ΕΩΣ ΚΑΙ 150 ΜΑΘΗΤΕΣ).ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΟΝΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΡΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ..ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΓΟΑΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΤΕ ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ.. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ .. ΕΓΩ ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΗΜΕΡΑ... ΚΤΛ, ΚΤΛ,
      ΑΥΤΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ...

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος14/9/13 10:22

    Πολύς λόγος γίνεται για την «ποιότητα» της εκπαίδευσης από σας… τόσα χρόνια την παραμερίζατε και στέλατε τα παιδιά σας (και τα δικά μου) στα φροντιστήρια λόγω της ανεπάρκειας(??) των καθηγητών. Δεν εξηγείται άλλωστε διαφορετικά αυτή η εμμονή στα φροντιστήρια. Το μόνο που σας νοιάζει τώρα είναι πως θα «βολευτείτε» να «παρκάρετε» τα παιδιά σας σε κάποιο χώρο «στάθμευσης και όχι για την ποιότητα των μαθημάτων. Απαιτείτε να γίνουν μαγειρία, εστιατόρια κτλ κτλ, όταν οι κανακάριδές σας κατέστρεφαν σε κάθε κατάληψή τους την περιουσία (σας) του κράτους, αδιαφορούσατε, πολλοί από σας (μου έτυχε να δω) ενθαρρύνατε τις καταλήψεις αυτές. Τώρα ζητάτε πίσω αυτά που κατέστρεψαν τότε? Τώρα δεν υπάρχει σάλιο και είστε και εσείς συνυπεύθυνοι με την τότε στάση σας. Αλλού λοιπόν οι φαρισαϊσμοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/9/13 11:08

    ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΛΕΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΔΗΔΑΣΚΑΛΟΙ ΝΑ ΑΓΩΝΗΣΤΗΤΕ κατα την γνωμη μου ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΥΠΟΣΤΗΡΗΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣΦΩΡΑ 600.000.000.000 ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ – ΕΙ ΕΝΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΚΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΡΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ. Και ολα θα μπουν σε ρυθμό γιατί το θέμα γλώσσα και παιδεία, είναι προταρχικά στον σχεδιασμό της ΕΙ ΕΝΤ για την επόμενη μέρα, της ΕΛΛΑΔΟΣ. Μπορείτε όμως να το κάνετε; σας το επΙτρέπει το κόμμα σας, ή η προηγούμενη πλήση εγκεφάλου που σας έχουν υποβάλει τόσα χρόνια; Εχετε πράγματι απελευθερωθεί και θέλετε να έχετε μέλλον σαν δασκαλοι – δημόσιοι υπάλληλοι και ΑΝΘΡΩΠΟΙ; αποδειξτε το. Τα άλλα ειναι ”να ΄χαμε να λέγαμε” και για όποιον – α δεν έχει ακούσει τι είναι ο ΣΩΡΡΑΣ και η ΕΙ ΕΝD ας το πληκρολογήσει στο google ειναι τόσο απλό. Συγχωρίστε μου τα ορθογραφικά λάθη είμαι του δημοτικού . ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *