ροή ειδήσεων

Άλλοι δύο νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Άλλοι δύο άνθρωποι κατέληξαν λόγω της λοίμωξης του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα στην Αττική και την Ξάνθη...
αντίστοιχα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων της λοίμωξης των κουνουπιών στους τρεις – ο πρώτος ασθενής, κάτοικος Αρτέμιδας, είχε καταλήξει στις 20 Αυγούστου.
Συνολικά, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν καταγραφεί 57 κρούσματα της λοίμωξης του Δυτικού Νείλου.

Τα δύο νέα θανατηφόρα κρούσματα αφορούσαν ηλικιωμένους ανθρώπους με επιβαρυμένη υγεία. Πρόκειται για έναν 83χρονο από την Παλλήνη και μια γυναίκα 100 ετών από την Ξάνθη.

Την ίδια στιγμή, όπως προκύπτει από το εβδομαδιαίο δελτίο των περιοχών υψηλού κινδύνου του Κέντρου, 15 δήμοι της Αττικής και άλλοι 18 στην υπόλοιπη χώρα βρίσκονται σε κλοιό από μολυσμένα με τον ιό του Δυτικού Νείλου κουνούπια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι δήμοι υψηλού κινδύνου για τη μετάδοση του ιού είναι οι εξής: Σπάτα- Αρτέμιδα, Παιανία, Παλλήνη, Μαρκόπουλο- Μεσογαίας, Ραφήνα- Πικέρμι, Ηράκλειο, Μαρούσι, Βριλήσσια, Χαλάνδρι, Πεντέλη, Αγία Παρασκευή, Φιλοθέη- Ψυχικό, Γαλάτσι, Γλυφάδα και Χολαργός – Παπάγου.
Μάλιστα, η τελευταία περιοχή μπήκε στο «κόκκινο» την τελευταία εβδομάδα μετά τον αυξημένο πληθυσμό μολυσμένων κουνουπιών και των κρουσμάτων που καταγράφηκαν.

Στην υπόλοιπη χώρα οι επίμαχες περιοχές είναι οι εξής: Μενεμένη- Αμπελόκηποι, Εύοσμος- Κορδελιό, Ωραιόκαστρο, 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, Χαλκηδόνα και Δέλτα (Θεσσαλονίκη).
Επίσης, οι δήμοι Τοπείρου, Αβδήρων και Ξάνθης (Ξάνθη), οι δήμοι Αλεξάνδρειας και Βέροιας (Βέροια), ο δήμος Πέλλας και ο δήμος Νέστου και ο δήμος Καβάλας (Καβάλα), οι δήμοι Συντικής και Ηράκλειας (Σέρρες), ο δήμος Κέρκυρας και ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης (Ηλεία).

Το ΚΕΕΛΠΝΟ υπενθυμίζει στους κατοίκους των επίμαχων περιοχών να λαμβάνουν ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια.


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/9/13 12:42

    Και ενώ αυτά συμβαίνεουν στην Ελλάδα, ξενοδοχείο στο Φαληράκι ρίχνει τα βοθρολήμματά του στην ύπαιθρο και παρά τις καταγγελίες κανείς-μα κανείς δεν κάνει τίποτα απολύτως!!! Μέρκελ τ'ακούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *