ροή ειδήσεων

Πυρήνες της φωτιάς: «Φάτε τους δικαστές». Απειλούν με εκτελέσεις

Με προειδοποιήσεις και απειλές για αναβαθμισμένα χτυπήματα σε βάρος των ...
δικαστικών λειτουργών «συνοδεύουν» την ανάληψη ευθύνης για την πρόσφατη αποστολή παγιδευμένου φακέλου-βόμβα σε υψηλόβαθμο δικαστικό τα μέλη των οργανώσεων «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία» (FAI/IRF).

Στο τρισέλιδο κείμενο υπό τον τίτλο «Φάτε τους δικαστές», που δημοσιεύτηκε χθες σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι συντάκτες της προκήρυξης εξαπολύουν βαριές κατηγορίες για τον ειδικό εφέτη ανακριτή που χειρίζεται τις υποθέσεις των «Πυρήνων» αλλά και γενικότερα για τους κρατικούς λειτουργούς, ενώ δεν διστάζουν να καλέσουν τους πάντες για επιθέσεις σε βάρος τους.

Επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής που θεωρούσαν την αποστολή του πακέτου-βόμβα κρίκο στην αλυσίδα του Σχεδίου Φοίνικας, τα μέλη των αναγεννημένων οργανώσεων αντάρτικου πόλης εξηγούν γιατί στοχοποίησαν τον συγκεκριμένο δικαστικό που χειρίζεται όλες τις υποθέσεις της οργάνωσής τους.

Οπως σημειώνουν, τον παρακολούθησαν μέχρι να διαπιστώσουν πού βρίσκεται το σπίτι του στον Χολαργό και του έστειλαν τον φάκελο «εκεί όπου νιώθει ασφαλής».

Δεν υπολόγισαν, ωστόσο, ότι ο δικαστικός θα έλειπε σε διακοπές και πως όταν τελικά θα παραλάμβανε τον φάκελο θα υποψιαζόταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, με αποτέλεσμα ο φάκελος να καταστραφεί όταν ο δικαστής τον πέταξε στο πάτωμα.

Γι’ αυτό παρουσιάζουν τη συγκεκριμένη επίθεση ως την πέμπτη πράξη του Σχεδίου τους, ενώ στην πραγματικότητα είναι η έκτη. Εχει προηγηθεί εμπρησμός αστυνομικής ακαδημίας στην Ινδονησία πριν από περίπου μία εβδομάδα, που προφανώς οι συντάκτες του κειμένου δεν γνωρίζουν όταν γράφουν την προκήρυξη.

Το χτύπημα στον ειδικό εφέτη ανακριτή είχε προσδιοριστεί για νωρίτερα, αλλά οι διακοπές του δικαστικού είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν την επιχείρηση.

Οι συντάκτες της προκήρυξης αποκαλούν τον συγκεκριμένο δικαστικό «ιεροεξεταστή», βάλλουν συνολικά κατά του δικαστικού συστήματος και αναφέρονται σε «δίκες παρωδία με καταδίκες ανθρώπων σε δεκάδες χρόνια φυλάκισης χωρίς στοιχεία».

«Πρόσκληση»
«Ας γίνει λοιπόν αυτή η επίθεση πρόσκληση για τέτοιες πράξεις εκδίκησης σε όλους, εντός και εκτός των τειχών, που έχουν βιώσει τη σαπίλα της δικαστικής εξουσίας. Δεν είναι κάτι το ανέφικτο. Υπάρχουν εκατοντάδες δικαστικοί λειτουργοί. Ούτε φυλάσσονται όλοι, ούτε είναι τόσο δύσκολο να τους βρεις. Ας τους επιτεθούμε όλοι με ό,τι μέσο μπορεί ο καθένας: Από ξυλοδαρμούς και εμπρησμούς μέχρι βόμβες και εκτελέσεις. Μόνο έτσι μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχει πόλεμος», προτρέπουν τους ομοϊδεάτες τους οι συντάκτες της προκήρυξης, που επιχειρούν να δώσουν «γραμμή» και στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης να απαξιώνουν «με κάθε τρόπο τη φάρσα που ονομάζουν δίκη». Στο μικροσκόπιο το κείμενο Ανησυχεί η Αντιτρομοκρατική για «αναβαθμισμένα» χτυπήματα

Η προκήρυξη με τη σφραγίδα της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» επιβεβαίωσε τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, που εκτιμούσαν ότι η επιλογή του στόχου καθώς και ο τρόπος δράσης παραπέμπουν στο σχέδιο «Φοίνικας». Οι αστυνομικοί είχαν «προειδοποιήσει», μετά τις πρόσφατες συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής, ότι υπάρχουν και άλλα άτομα που ανήκουν στον συγκεκριμένο βραχίονα των οργανώσεων. Οι εξελίξεις τούς επιβεβαιώνουν. Οπως άλλωστε αναφέρουν στην προκήρυξη, η αποστολή του φακέλου στον δικαστικό είναι «μια πρώτη ελάχιστη και αντανακλαστική απάντηση» στις συλλήψεις της Θεσσαλονίκης.

Εκτιμήσεις
Στην αρμόδια υπηρεσία οι αξιωματικοί ανησυχούν για τη φρασεολογία και τη γλώσσα που χρησιμοποιούν οι συντάκτες του κειμένου, καθώς και για αναβαθμισμένα ένοπλα χτυπήματα. Από τα ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, τη διατύπωση αλλά και τη… βιασύνη των συντακτών φαίνεται ότι πρόκειται για άτομα μικρής σχετικά ηλικίας (γύρω στα 20-30), που έχουν στρατολογηθεί τον τελευταίο καιρό στις ομάδες του νέου αντάρτικου πόλης.

Τώρα, οι ειδικοί θα επιχειρήσουν να γυρίσουν τον χρόνο «πίσω», προκειμένου να εντοπίσουν εκείνους που παρακολούθησαν τον δικαστικό λειτουργό έως το σπίτι του…

Ιδιαίτερη μνεία επιφυλάσσουν οι συντάκτες του κειμένου στα μέλη της FAI/IRF Ινδονησίας, τα οποία επανειλημμένως έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους με «χτυπήματα» στη χώρα τους που αφιερώνουν στους Ελληνες συντρόφους τους. Σε ένδειξη τιμής σε ένα μέλος της που σκοτώθηκε πρόσφατα ονόμασαν τον πυρήνα που ανέλαβε την αποστολή στον εφέτη ανακριτή με το όνομά του (Ρίο).


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/9/13 06:02

    έχουμε και στο νησί στόχους που σύντομα θα χτυπήσουμε.

    πυρήνας Ηλίου Ρόδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *