ροή ειδήσεων

Η χώρα πτώχευσε επίσημα χθες

του Γιάννη ΔΙΟΝΑΤΟΥ
Η χθεσινή ημερομηνία, η 23η Σεπτεμβρίου 2013, θα γραφτεί στις "σελίδες" της ιστορίας της χώρας με τα πιο μαύρα γράμματα καθώς η Ελλάδα μπορεί να λέει ότι πτώχευσε και επίσημα...
Αυτό συνηγορεί η απόφαση των Συγκλήτων, για κλείσιμο των δύο μεγαλυτέρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, καθώς σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι με τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων τους δεν θα μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Η απόφαση αυτή των Συγκλήτων, των δυο μεγαλύτερων και ιστορικότερων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας, αποτελεί καίρια "μαχαιριά" στην πολιτική των μνημονίων που επέβαλαν οι δανειστές της χώρας και εφάρμοσαν λανθασμένα και χωρίς παρεκκλίσεις (διαπραγματεύσεις) οι κυβερνήσεις της χώρας από το 2010 έως και σήμερα.

Έτσι φτάσαμε στο σήμερα, χωρίς χρόνο, χωρίς κάποιο διαπραγματευτικό χαρτί, χωρίς να μπορούμε να αντιδράσουμε στις επιταγές της τρόικα που ζητά εξορθολογισμό τους κράτους σήμερα χωρίς κανένα ουσιαστικά κριτήριο. Η εφαρμογή της διαθεσιμότητας, σε όλο τον δημόσιο τομέα, γίνεται κυριολεκτικά στο "πάρα πέντε" χωρίς κανένα ουσιαστικά σχεδιασμένο και - δυστυχώς – με κλειστά μάτια.

Η κατάρρευση όμως της δημόσιας παιδείας, μετά και την κατάρρευση του συστήματος της δημόσιας υγείας ουσιαστικά συνηγορούν την πραγματική και ουσιαστικά πτώχευση του κράτους με την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο να έχουν "εστιάσει" στο πλεόνασμα αδιαφορώντας επί του παρόντος για οτιδήποτε άλλο. Και βεβαίως μέσα σε όλα αυτά το "τέρας" της ανεργίας συνεχίζει να καταβροχθίζει τους πολίτες της χώρας οι οποίοι μέσα σε αυτό το δυσοίωνο περιβάλλον επιλέγουν το εξωτερικό ως έσχατη λύση για τους ίδιους, αλλά και τις οικογένειες τους.
emea.gr
newsnow.gr



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/9/13 23:51

    Δεν πειραζει.Στο διαολο να παει η παιδεια.Στο διαολο να παει η υγεια.Στο διαολο να πανε οι δουλειες μας.Στο διαολο να πανε τα παιδια μας που δεν εχουνε να φανε και να πανε στο σχολειο.Στο διαολο να παει ο στρατος μας.Στο διαολο να παει ολη η Ελλαδα.Στο διαολο να παω κι εγω.Η Χ.Α μην μας παρει ψηφους και ολα τα αλλα φωτια και σταχτη.Δοξα τον Αλλαχ θα εχουμε υπηκοους για αυριο.Αρκει να μην μιλανε Ελληνικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος26/9/13 07:29

      Δεν σου αξιζει να ζεις φασιστα τραβα πεθανε

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος25/9/13 23:53

    Ολο αυτο το συγγενολόι των κατα καιρους πρυτανεων καποτε επρεπε να παει σπιτι του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/9/13 06:12

    Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται............. αλλά φαίνεται ότι ο καπετάνιος εγκατέλειψε το σκάφος πρώτος και καλύτερος αφήνοντας τους ναύτες (σπουδαστές) μόνους τους. Σε μια περίοδο κρίσεις, αντί να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματά μας, πηγαίνουμε στα άκρα. Τότε που έπερεπε όλοι να συστρατευτούμε κατά του επέσχυντου μνημονίου και του Παπακωνσταντίνου, ο καθένας έβλεπε την πάρτη του. Δεν σας είδα κύριοι Πρυτάνεις να απεργείτε κατά της διαφθοράς τόσο στις τάξεις σας (οικονομικά σκάνδαλα πολλά στο παρελθόν) ούτε στον τρόπο διοίκησης των Πανεπιστημίων με τα τόσα που γράφτηκαν για τον τρόπο λειτουργίας και εκλογής Πρυτάνεων. Σας βόλευαν όλα τότε. Τώρα όμως που έφτασε η κόμπος στο χτένι, πρέπει να κοπούν και κάποιες "τρίχες".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος26/9/13 06:16

    Παντού διαφθορά, στην Κυβέρνηση, στην παιδεία, στην δικαιοσύνη......
    Διά να είναι η Φυλή εις το χάλι που είναι, φανερόν οτι οι τωρινοί Έλληνες είσθε οι χειρότεροι που υπήρξαν ποτέ,
    Περικλής Γιαννόπουλος 1870-1910

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/9/13 06:19

    Διαχρονική η σαπίλα στο Ελληνικό κράτος από καταβολής του. Θα πρέπει να το έχουμε στο DNA μας. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Βλέπει κανείς καμιά ομοιότητα με τους αρχαίους κατοίκους αυτής της χώρας που "τυγχάνει" να ζούμε? Οχι αν μπορεί κάποιος να μου βρει έστω και κάτι να μου το γράψει παρακαλώ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *