ροή ειδήσεων

Αλλαγές στην καταβολή του επιδόματος θέρμανσης - Οι δικαιούχοι θα παίρνουν προκαταβολή χωρίς δικαιολογητικά

Με το υπουργείο Οικονομικών να θέτει ως στόχο να λάβουν φέτος το επίδομα θέρμανσης πολλοί περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι ώστε να μπορέσει να εισπράξει περισσότερα χρήματα...
συγκριτικά με την περσινή χρονιά φαίνεται πως προκρίνει το σενάριο αύξησης των δικαιούχων του επιδόματος.
Ετσι λοιπόν αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές όπως ότι οι δικαιούχοι δεν θα χρειάζεται να βάλουν πρώτα πετρέλαιο και στη συνέχεια να κάνουν αίτηση για να πάρουν πίσω κάποια από τα χρήματα, αλλά θα λαμβάνουν προκαταβολικά το επίδομα, πιθανότατα σε δύο δόσεις. Μάλιστα η μία θα δίνεται πριν την 15η Οκτωβρίου, πρώτη ημέρα διανομής του πετρελαίου θέρμανσης.
Παράλληλα θα αυξηθούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Για έναν άγαμο το ποσό θα ανέβει στις 30.000 ευρώ το χρόνο, για έγγαμους χωρίς παιδιά στις 40.000 ευρώ το χρόνο και θα προσαυξάνεται κατά 3.000 για κάθε παιδί, ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το ποσό θα ανέβει στις 43.000 ευρω.
Μελετάται επίσης να αυξηθεί το ποσό των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας των δικαιούχων που είναι αυτή τη στιγμή στις 150.000 για έναν άγαμο, στις 200.000 για την οικογένεια.
Πηγή: iefimerida.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *