ροή ειδήσεων

Ο... Κολοσσός Ρόδου φέρνει αμερικανική επανάσταση!

Συνδικαλιστικό όργανο παικτών εκ των Η.Π.Α. στην Ευρώπη; Ο Κολοσσός Ρόδου ανάγκασε τον Κιθ Λάνγκφορντ, αδερφό του τέως παίκτη του, Κέβιν, να σηκώσει τα μανίκια!

Τον περασμένο Αύγουστο μέσω Twitter ο Κιθ Λάνγκφορντ έβαλε κατά του Κολοσσού Ρόδου... για οφειλές προς τον αδερφό του, Κέβιν (σ.σ. νυν παίκτης του Πανιωνίου). Η ιδέα για τη δημιουργία Σωματείου παικτών εκ των Η.Π.Α. στην Ευρώπη ίσως προϋπήρχε στο μυαλό του βάσει όλων όσα έχει συναντήσει στα χρόνια του μακριά απ' τη πατρίδα του, αλλά φαίνεται πως η ελληνική ομάδα έδωσε την αφορμή για την προσπάθεια υλοποίησής της!

Μιλώντας στην ιταλική La Gazzetta dello Sport, ο 30χρονος γκαρντ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο τόνισε μεταξύ άλλων πως...

«Πέρασα το καλοκαίρι μου με ενημέρωση για το άθλημα μέσω Τwitter κι internet. Όλα άρχισαν με τον αδερφό μου, αλλά έχω δει πως υπάρχουν πολλά θέματα μεταξύ παικτών κι ομάδων. Απογοητεύτηκα, όταν το άκουσα, έπειτα άρχισα να γράφω γι' αυτό στο Twitter».

«Άρχισα να συνεργάζομαι με τον Λίντον Τζόνσον (Σάσαρι), προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς δουλεύει ένα Σωματείο, ώστε να βοηθήσουμε άλλους παίκτες. Είναι σημαντικό ένας παίκτης που δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα, που αγωνίζεται στη σωστή ομάδα να πει κάτι. Αν όσοι έχουν το πλεονέκτημα δε βγουν μπροστά, τίποτα δε μπορεί ποτέ να συμβεί».

«Ο Λίντον είναι σε επαφή με τον Μπίλι Χάντερ, τον πρώην πρόεδρο του Σωματείου Παικτών του ΝΒΑ, για να συγκεντρώσει πληροφορίες. Θα μιλήσουμε και θα συναντηθούμε μαζί του. Γνωρίζουμε πως πρέπει να μιλήσουμε τις ευρωπαϊκές λίγκες και τα Σωματεία και τη F.I.B.A., αλλά. πριν φτάσουμε σ' αυτό πρέπει. να είμαστε έτοιμοι».

«Υπάρχουν καλοί και κακοί ατζέντηδες. Η δουλειά τους είναι να βρίσκουν στους πελάτους τους τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίες, αλλά δε νομίζω πως ο ρόλος των ατζέντηδων απασχολεί πραγματικά αυτή η κατάσταση. Νομίζω πως το πιο σημαντικό πράγμα είναι οι Αμερικανοί παίκτες να μαζευτούμε και να προσπαθήσουμε να σχηματίσουμε κάτι, ώστε να προστατεύσουμε όλους εμάς».

«Γιατί δεν δημιουργούμε ένα πρόγραμμα παρόμοιο με το ΝΒΑ Rookie Transition Program, ώστε να ενημερώνουμε τους παίκτες αφήνουν τις Η.Π.Α. για την Ευρώπη; Μπορούμε να οργανώσουμε συναντήσεις, μαθήματα κι άλλα πράγματα, ώστε οι παίκτες να καταλαβαίνουν πού πηγαίνουν, τον τρόπο ζωής και πώς να προσαρμοστούν. Παίρνει μήνες να αισθανείς άνετα σε μία άλλη χώρα, αλλά πρέπει να είσαι 100% συγκεντρωμένος στο μπάσκετ επίσης».

«Ένα άλλο θέμα είναι κι η ελευθέρας του παίκτη (σ.σ. Letter of Clearance). Μπορώ να κατανοήσω ότι μία ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα, αλλά, αν δεν παίρνεις τα χρήματά σου κι έχεις την ευκαιρία να αγωνιστείς αλλού και να προσφέρεις τα προς το ζην στην οικογένειά σου, πρέπει να την παίρνεις πιο εύκολα. Επίσης, ένα άλλο θέμα είναι η διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου: Είναι υποθετικά 10 μήνες, νομίζω πως είναι πάρα πολύ. Δε τα αναφέρω για να δημιουργήσω θέμα, απλώς προσπαθώ να κάνω πιο ευχάριστες τις εμπειρίες το καθενός».

«Θα είμαι και στο Σωματείο Παικτών της Ιταλίας, το οποίο ανέκαθεν είναι εξαιρετικό απέναντί μας. Ο Μέισον Ρόκα το τακτοποίησε προ καιρού, αλλά το συγκεκριμένο Σωματείο έχει επιρροή μόνο στην ιταλική λίγκα. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να κάτι που να μπορεί να βοηθά όλους στην Ευρώπη».
gazzetta.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *