ροή ειδήσεων

Δύο εκ. τουρίστες θα φέρει στην Ελλάδα το 2014 η TUI

Η TUI ένας από τους μεγαλύτερους Tour Operators στον κόσμο, κατασκευάζει νέα ξενοδοχεία σε Κρήτη και Ρόδο....

Του Στάθη Κουσουνή
Στην κατασκευή νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε Ρόδο και Κρήτη θα προχωρήσει η ΤUI Τravel Plc ένας από τους μεγαλύτερους Tour Operators στον κόσμο που θα διακινήσει στη χώρα μας περίπου 2 εκατ. τουρίστες το 2014. Ο ισχυρός ανήρ του τουριστικού κολοσσού κ. Πίτερ Λονγκ συναντήθηκε, χθες, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και του μετέφερε τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου για τον ελληνικό προορισμό.

Οπως δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Η ΤUI Travel δαπανά ετησίως περίπου μισό δισ. ευρώ για την αγορά υπηρεσιών στην τουριστική αγορά της Ελλάδας». Και πρόσθεσε: «Θα ανοίξουμε νέα ξενοδοχεία στη Ρόδο και στην Κρήτη και θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την τοπική οικονομία των ελληνικών προορισμών».

Παράλληλα, κατ’ αρχήν ενδιαφέρον εκδηλώνεται από την ΤUI και για επιλεγμένα περιφερειακά αεροδρόμια που επίκειται η ιδιωτικοποίησή τους. Για την τουριστική κίνηση ο κ. Λονγκ τόνισε ότι η Ελλάδα γνώρισε μία εντυπωσιακή ανάκαμψη το 2013 η οποία θα συνεχισθεί και το 2014 ανακοινώνοντας ότι η TUI θα αυξήσει κατά 10% τον αριθμό των πελατών που διακινεί στη χώρα μας φθάνοντας, περίπου, τα 2 εκατ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λονγκ ζήτησε από τον πρωθυπουργό την αναστολή των Τελών των περιφερειακών αεροδρόμιων σε επιλεγμένους προορισμούς τους μήνες εκτός αιχμής της τουριστικής περιόδου ως κίνητρο για να

Είναι ένα θέμα που είχε συζητήσει ο κ. Λονγκ πριν από ένα μήνα σε επίσκεψή του στη χώρα μας με την αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη ως ουσιαστικό κίνητρο για την επιμήκυνση της σεζόν. Για το θέμα αυτό αποφασίσθηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας προκειμένου να εξετασθεί πώς μπορεί να γίνει πρακτικά ξεκινώντας από νησιά όπως η Ρόδος και η Κρήτη με στόχο εφαρμογής από τη σεζόν 2014/15.

Επίσης, ο κ. Λονγκ εξέφρασε το αίτημα υλοποίησης προγραμμάτων συνδιαφήμισης με τον ελληνικό προορισμό το οποίο έγινε αποδεκτό.

Εξάλλου, το μανιφέστο ανάκαμψης της ευρωπαϊκής βιομηχανίας για το 2014 ενόψει τον εκλογών για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο παρουσιάσθηκε, χθες, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της 67ης Γενικής Συνέλευσης της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ξενοδοχείων και Εστιατορίων που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Πρόκειται για το κορυφαίο όργανο εκπροσώπησης τουριστικών επιχειρήσεων και συναφών επαγγελμάτων στην Ε.Ε. όπου τη χώρα μας εκπροσωπεί το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Στη Συνέλευση συμμετέχουν 80 Πρόεδροι Εθνικών Ενώσεων Ξενοδόχων και Εστιατορίων απ’ όλη την Ευρώπη. Για πρώτη φορά στην ατζέντα της HOTREC εισέρχεται το θέμα των ιδιωτικών μη αδειοδοτημένων καταλυμάτων που βαίνει διογκούμενο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γ. Τσακίρης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ οι απώλειες στα κρατικά έσοδα από τις παράνομες ενοικιάσεις κατοικιών στην Ελλάδα. Επίσης, συμπλήρωσε ότι πρέπει να δοθούν λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ζητήματα όπως η αντιμετώπιση, οργανωμένα και συντεταγμένα, των μονοπωλιακών καταστάσεων και καταχρηστικών συμπεριφορών στον τομέα του διεθνούς ηλεκτρονικού εμπορίου στον τουρισμό.

Ο πρόεδρος της HOTREC Κεντ Νίστρομ υπογράμμισε την ανάγκη λήψης μέτρων από το Ευρωκοινοβούλιο για τη στήριξη της τουριστικής βιομηχανίας. Στο μεταξύ, η Marketing Greece δημοσιοποίησε, χθες, στοιχεία σε σχέση με τη θετική δημοσιότητα για τον ελληνικό προορισμό που προκλήθηκε μετά τη δραστηριοποίηση των συμβούλων δημοσίων σχέσεων και ηλεκτρονικής επικοινωνίας για τις τουριστικές αγορές της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Ρωσίας.

Σε διάστημα 30 ημερών υπήρξαν 287 δημοσιεύματα και αναφορές σε Μέσα η αξία των οποίων υπολογίζεται από τη Marketing Greece στα 2 εκατ. ευρώ με συνολική δαπάνη για το ίδιο χρονικό διάστημα 18.000 ευρώ.



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος18/10/13 23:39

    Κι ο Σαμαρας εφερε 2 εκατομμυρια λαθρομεταναστες .Και λοιπον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/10/13 01:42

    Γιατί να ανοίξουν νέα ξενοδοχεία; Για να φέρουν κι άλλους "πλούσιους" πελάτες με βραχιολάκια;
    Τα ήδη υπάρχοντα ξενοδοχεία στη Ρόδο είναι υπέρ αρκετά. Δεν χρειαζόμαστε νέα.
    Ποιοτική αναβάθμιση χρειαζόμαστε. Ας γεμίσουν τα ήδη υπάρχοντα με τουρίστες υψηλότερου βιωτικού επιπέδου (χωρίς βραχιολάκια) και θα είμαστε υπέρ ευχαριστημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *