ροή ειδήσεων

Οι απολογίες των 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Όλα όσα είπαν

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 7 ολόκληρες ώρες, η απολογία του πρώτου εκ των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, που οδηγήθηκαν σήμερα Τρίτη ενώπιον των ανακριτών της υπόθεσης...
Η απολογία του βουλευτής της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε στις 15.45 και έληξε λίγο πριν τις 22.00 το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής φέρεται να απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση. Φέρεται μάλιστα να υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Ο βουλευτής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ρωτήθηκε από τον ανακριτή πως εξηγεί ότι γίνεται επίκληση του ονόματός του και μάλιστα ως "εκπαιδευτή δολοφόνων", από πρόσωπα - μέλη της οργάνωσης που έχει καταγραφεί η συνομιλία τους.

Ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι το πρόσωπο που τον αναφέρει τον είδε στην τηλεόραση και γι’ αυτό κάνει αναφορά στο πρόσωπό του.

Επίσης, ο βουλευτής φέρεται να αμφισβήτησε την αξιοπιστία της κατάθεσης του ενός εκ των δυο προστατευόμενων μαρτύρων και να ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πρώην μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος στη συνέχεια πήγε στη Χρυσή Αυγή, αλλά τελικά απομακρύνθηκε από την οργάνωση, γιατί ζητούσε χρήματα από μέλη.

Μάλιστα ο κ. Κασιδιάρης φέρεται να υποστήριξε ότι ο εν λόγω μάρτυρας πληρώθηκε από δημοσιογράφο ιδιωτικού καναλιού για να παραχωρήσει συνέντευξη, στην οποία υποστήριξε όσα είχε καταθέσει και στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Παναγιώταρος: Δεν γνωρίζω τον Ρουπακιά, αστείο το κατηγορητήριο

Σειρά πήρε ο Ηλίας Παναγιώταρος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι η δίωξή του είναι πολιτική, ενώ χαρακτήρισε το κατηγορητήριο αστείο και ότι κατηγορείται από ψευδομάρτυρες με κατασκευασμένα στοιχεία, αναφέροντας ότι οι δικογραφίες στηρίζονται σε τυχαία γεγονότα ενώ οι μαρτυρίες αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Επίσης, αρνήθηκε ότι γνωρίζει τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, και πως τον έχει δει μόνο σε φωτογραφίες, ενώ φέρεται να κατέθεσε ότι το τηλεφώνημα που έλαβε από τον Γιάννη Λαγό ήταν ένα συνηθισμένο τηλεφώνημα που γίνεται σε τακτικές ώρες με τον συνάδελφό του.

O ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε πως "δεν έχουμε ναζιστικά σύμβολα στις συγκεντρώσεις μας. Έρχονται κάποιοι με σβάστικες στις μπλούζες και άλλοι με τον Τσε Γκεβάρα". Παράλληλα, δήλωσε υπερήφανος που ανήκει στη Χρυσή Αυγή.

"Είμαι 40 ετών και νιώθω πολύ ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία μου", 'είμαι υπερήφανος που ανήκω στη Χ.Α" και "έχω ένα παιδί και ετοιμάζομαι για δεύτερο", ήταν ορισμένες από τις φράσεις, τις οποίες χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της απολογίας του.

Λαγός: Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και όχι ναζί. Μας ενδιαφέρει το καλό της Ελλάδας

Στις 3:30 τα ξημερώματα ξεκίνησε την απολογία του ο Γιάννης Λαγός, η οποία τελείωσε γύρω στις 7 το πρωί.

Ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος βρέθηκε ενώπιος ενωπίω με τους ανακριτές επί τρεις ώρες, δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, δεκάδες επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα με τον βουλευτή η μεγάλη «κινητικότητα» με κλήσεις ήταν γιατί ήθελε να πληροφορηθεί τι ακριβώς είχε συμβεί στο Κερατσίνι.

Υποστήριξε επίσης ότι πρώτη φορά στη ζωή του είδε το καταστατικό της Οργάνωσης που παρουσιάζεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και ότι γνωρίζει μόνον αυτό που είναι κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από το Ανώτατο Δικαστήριο και το οποίο απηχεί τις απόψεις της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, φαίνεται να είπε πως "είμαστε Έλληνες εθνικιστές και όχι ναζί. Μας ενδιαφέρει το καλό της Ελλάδας. Για το καταστατικό που υπάρχει στο κατηγορητήριο είπε ότι "ουδέποτε ίσχυε και δεν το αναγνωρίζουμε". Έκανε λόγο για πολιτική και όχι ποινική δίωξη και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Τέλος ο Νίκος Μίχος υποστήριξε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι στα κεντρικά γραφεία δεν γνώριζαν απολύτως τίποτα για το περιστατικό στο Κερατσίνι.

Ανακριτές και εισαγγελείς απεφάνθησαν ότι προφυλακίζεται μόνο ο Γιάννης Λαγός ενώ οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.



Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *