ροή ειδήσεων

Αιτήματα για κατασχέσεις καταθέσεων ακόμα και για οφειλές 5 ευρώ

Μαζικά αιτήματα για κατασχέσεις καταθέσεων δέχονται οι τράπεζες, που ψάχνουν τρόπους να "φρενάρουν" δημόσιο και δήμους...
Στόχος είναι να μπει ένα όριο, για παράδειγμα 50 ευρώ, κάτω από το οποίο δεν θα διεκπεραιώνονται. παρόμοια αιτήματα, τα οποία δεν δημιουργούν κάποιο δημοσιονομικό όφελος για τα κρατικά ταμεία.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", οι τράπεζες καλούνται καθημερινά να διεκπεραιώνουν παρόμοια αιτήματα, φθάνοντας συνολικά από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Αύγουστο τις... 80.000.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, εκτός από το δημόσιο και οι δήμοι έχουν μπει στο χορό των κατασχέσεων και αποστέλλουν κατασχετήρια για οφειλές από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας, πρόστιμα για εκπρόθεσμες πληρωμές κλήσεων ή ακόμα και οφειλές για τέλη της τάξης των 3 ευρώ, όπως το τέλος Νεκροταφείου.

Οι τραπεζίτες, φοβούνται ότι αν δεν υπάρξει παρέμβαση, πολλοί καταθέτες μπορεί να οδηγηθούν σε αναλήψεις ακόμα και των λιγοστών καταθέσεων που έχουν σε λογαριασμούς ταμιευτηρίου ή λογαριασμούς μισθοδοσίας, ώστε να αποφύγουν την κατάσχεση για κάποια μικρή οφειλή που μπορεί να έχουν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι κατασχέσεις ποσών από τους καταθετικούς λογαριασμούς για χρέη και οφειλές προς το Δημόσιο αναμένεται να αυξηθούν το προσεχές διάστημα με τη θεσμοθέτηση από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών της πρακτικής της ηλεκτρονικής κατάσχεσης.

Με την ηλεκτρονική κατάσχεση, θα μπορεί εκτός από την άμεση πληροφορία, την οποία έχει ήδη στη διάθεσή του να μπορεί να επιδίδει και ηλεκτρονικά το αίτημα της κατάσχεσης αντί της επίδοσης με κλητήρα, που γίνεται σήμερα, επισπεύδοντας τη διαδικασία και μειώνοντας τη γραφειοκρατία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ακατάσχετο της μισθοδοσίας και της σύνταξης ισχύει μόνο για οφειλές προς το Δημόσιο και όχι για άλλους φορείς στους οποίους μπορεί κάποιος να έχει οφειλές.



Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος20/10/13 21:45

    Όταν το κράτος χρωστάει σε ιδιώτη σε πόσο καιρό παραγράφεται η ωφελεί .; Γιατί το κράτος ζητάει ωφελές μέχρη και 22 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/10/13 22:44

    ΡΕ ΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ 5 ΕΥΡΩ! ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *