ροή ειδήσεων

Ρόδος: επιχείρηση πέντε υπηρεσιών κατά 80 κατσικιών!

Πέντε υπηρεσίες (!) συμμετείχαν στην οργανωμένη επιχείρηση συγκέντρωσης αδέσποτων κατσικιών, που έχουν γίνει αιτία για πολλά θανατηφόρα ατυχήματα στη Ρόδο... μαζεύοντας 80 από αυτά! Ομως, αντί να τα βγάλουν σε πλειστηριασμό, όπως γίνεται με τις λείες των λαθροκυνηγών, μετέφεραν τα άτυχα ζωντανά στα σφαγεία!

Την επιχείρηση, που έγινε στην πόλη της Ρόδου, πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές της περιοχής με τη βοήθεια «κομάντος» της Εταιρείας Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών (ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ.), οι οποίοι κατάφεραν να εγκλωβίσουν ένα κοπάδι περίπου ογδόντα κατσικιών που λυμαίνεται την περιοχή εδώ και χρόνια.

Το κυνήγι

Η επιχείρηση διεξήχθη με τον απόλυτο συντονισμό των αρμόδιων αρχών, του δήμου, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου και της Αστυνομίας από εξειδικευμένο προσωπικό της ΕΤΑΙ.ΠΡΟ.ΦΥ.ΚΑ., το οποίο κατάφερε να εγκλωβίσει το κοπάδι σε περιφραγμένο χώρο κοντά στις εγκαταστάσεις της ΚΑΙΡ. Οι άνδρες της εταιρίας κυνηγούσαν τα κατσίκια και όταν τα έπιαναν, τα κρατούσαν είτε από τα πόδια είτε από τα αυτιά τους και με τη βοήθεια συναδέλφων τους τα έδεναν και τα έβαζαν μέσα σε ειδικά οχήματα. Οταν ολοκληρώθηκε η επιχείρηση, παρουσία πάνοπλων αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. (!), οι υπεύθυνοι μετέφεραν τα κατσίκια στα σφαγεία της Ρόδου.

Το περιστατικό προκάλεσε διφορούμενα σχόλια, αφού από τη μια πλευρά κάποιοι κάτοικοι πήραν βαθιά ανάσα, καθώς γλίτωσαν από το ανεξέλεγκτο πήγαινε - έλα των ζωντανών, το οποίο πολλές φορές προκαλούσε ατυχήματα. Από την άλλη, όμως, οι φιλόζωοι θεώρησαν πως θα μπορούσε το κοπάδι να έχει την τύχη που έχουν και οι λείες των λαθροκυνηγών, δηλαδή να δοθούν για πλειστηριασμό σε κτηνοτρόφους, αντί να πάνε κατευθείαν για σφαγή.
Espressonews.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *