ροή ειδήσεων

Γκάφα – ζημιά για την ΑΟΖ αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή – Θα «παραδίδαμε» τη Στρογγύλη

Μια απίστευτη γκάφα που θα είχε δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο θέμα του καθορισμού της ΑΟΖ αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή....

Με γνωμοδότησή του το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο χαρακτηρισε το ανατολικότερο σημείο της Ελλάδας, τη Στρογγύλη, αρχαιολογικό χώρο.

Η συγκεκριμένη απόφαση μάλιστα επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί ως “ασπίδα” για το νησί στο οποίο υπάρχει μία μικρή στρατιωτική δύναμη, η οποία αν επικυρωνόταν η συγκεκριμένη γνωμοδότηση θα έπρεπε να αποχωρήσει! Αυτό θα ήταν μέγα λάθος, γιατί η Στρογγύλη θα έμενε ακατοίκητη. Τι θα σήμαινε αυτό;

Οι αρχαιολογικοί χώροι δεν εχουν οικονομική δραστηριότητα και αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούε η Στρογγύλη να έχει ΑΟΖ. Η ζημιά θα ήταν τεραστίων διαστάσεων αφού αν …σβήναμε τη Στρογγύλη από το χάρτη της ΑΟΖ δεν θα μπορούσαμε να “ενωθούμε” με την ΑΟΖ της Κύπρου.

Η γκάφα ευτυχώς έγινε εγκαίρως αντιληπτή και η γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, δεν προχώρησε παραπέρα με τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο να μην υπογράφει.

Γράφτηκαν πολλά περί διαταγής αποχώρησης της ολιγομελούς στρατιωτικής δύναμης που βρίσκεται στο νησί και για “παράδοση” της Στρογγύλης. Δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Αλλά άπαντες θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί.
ΠΗΓΗ: EPIRUS CORNER


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *