ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΝΕΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ" ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ.

"Αμεση απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων απαιτεί η τρόικα"
"Ανυποχώρητη η τρόικα στην απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων"

Αυτή είναι η προπαγάνδα των καθεστωτικών μέσων τις τελευταίες ώρες... για την δήθεν πίεση της Τρόικας για την "απελευθέρωση" της μίσθωσης επαγγελματικής στέγης (τίτλοι από Νεα και Καθημερινή αντίστοιχα). Βέβαια η Τρόικα το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να γεμίζουν οι βαλίτσες που φεύγουν στο εξωτερικό αδιαφορώντας παγερά για την καταστροφή της οικονομίας και κατ' επέκταση της κοινωνίας. Η συγκεκριμένη διάταξη λοιπόν που αρχίζουν να επωάζουν τα χαλκεία της διαπλοκής, δεν εξυπηρετεί κάποιον τέτοιο σκοπό αλλά αποκλειστικά και μόνο τους. τραπεζίτες! Αυτοί ακριβώς είναι που θέλουν να περάσουν την πλήρη απελευθέρωση, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του μισθωτή - μικροεπαγγελματία, σερβίροντας το συγκεκριμένο μέτρο στην Τρόικα για να επανέλθει μέσω τις πίεσης των νταβατζήδων. Οι αναγνώστες του Ολυμπία καταλαβαίνουν γιατί συμβαίνει αυτό, θα το εξηγήσουμε όμως για τους φίλους που δεν έχουν παρακολουθήσει την αρθρογραφία μας από την έναρξη της λαίλαπας του μνημονίου.
Ποιοί είναι αυτοί που οφελούνται από την "απελευθέρωση"; Φυσικά οι ιδιοκτήτες. Ο μισθωτής χάνει οποιαδήποτε επένδυση που έχει κάνει μέσα στο ακίνητο, άμεση (κατασκευαστικά, διακόσμηση, μετατροπες) και έμμεση (διαφήμιση, ιστορικότητα, πελατεία), χωρίς να έχει καμμία προστασία από το κράτος. Με συνοπτικές διαδικασίες ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να εκβιάσει και να εκπαραθυρώσει τον επαγγελματία για να του μείνει το ακίνητο ως έχει και να το εκμεταλλευθεί.
Που κολλάνε οι τράπεζες;
Μα φυσικά στο εξής απλό: Το συντριπτικό ποσοστό των επαγγελματικών ακινήτων στην Ελλάδα, ειδικά των νεόδμητων είναι υποθηκευμένο ή ήδη έχει έλθει στην κατοχή της τράπεζας, μέσω κατάσχεσης ή αθέτησης συμφωνιών μακροχρόνιας μίσθωσης! Κοινώς οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (που υπάρχουν λόγω της ληστείας του Έλληνα πολίτη μέσω του μνημονίου), είναι οι μεγαλύτεροι ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων! Με ποσοστά (σε επίπεδο αξίας) αντίστοιχα της ροής του χρήματος που διαθέτουν, η οποία φτάνει το ιλιγγιώδες 91%!!! Ποσοστό που συναντάται μόνο σε καθεστώτα τύπου Γιαρουζέλσκι ή Χίτλερ.
Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η "ελεύθερη" οικονομία γίνεται απολύτως υποδουλωμένη στις τράπεζες σε κάθε έκφανση της εάν περάσει κάτι τέτοιο. Για να είμαστε απολύτως ξεκάθαροι, πολλοί επιχειρηματίες με ιδιόκτητο ακίνητο που έβλεπαν τις τράπεζες να τους στραγγαλίζουν και την κατάσχεση προ των πυλών, άνοιγαν μία δεύτερη εταιρεία στην οποία μίσθωναν μακροχρόνια (21 χρόνια) το ακίνητο τους, εγγράφοντας την μίσθωση στο συμβόλαιο του ακινήτου! Δηλαδή, ακόμα και να γινόταν κατάσχεση από την τράπεζα, για 21 χρόνια δεν θα μπορούσε να αγγίξει τους όρους του συμφωνητικού. Αυτό λοιπόν θέλουν να το καταργήσουν.
Επιπλέον, χιλιάδες επαγγελματικά ακίνητα έγιναν sale & lease back από επιχειρηματίες, κοινώς πουλήθηκαν στις τράπεζες και επανεκμισθώθηκαν από αυτές, για να επιτευχθούν καλύτεροι όροι χρηματοδότησης στην επιχείρηση. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις. Τώρα αυτά τα ακίνητα είναι ήδη στις τράπεζες οι οποίες θα μπορούν να παραβιάσουν τους όρους αυτής της μίσθωσης με τα νέα δεδομένα εφ' όσον ισχύσουν.
Καταλάβατε λοιπόν την άθλια σκευωρία (πάλι) υπερ των ντόπιων τοκογλύφων;


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *