ροή ειδήσεων

Ο Γιάννης Σμαραγδής τιμήθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Για την συνεισφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό

Στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου παρουσίασε ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής την κινηματογραφική του τριλογία...
με τις εμβληματικές προσωπικότητες της διασποράς - Καβάφης, El Greco και Βαρβάκης -, που φώτισαν τους δρόμους της τέχνης, των γραμμάτων και της ελληνικής ιστορίας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα κατά την διάρκεια εθελοντικού πολιτιστικού διημέρου στη Ρόδο, με τίτλο «Επιρροές στο χρόνο… Δωδεκάνησα και Πολιτισμός».



Ο σκηνοθέτης απάντησε σε ερωτήματα που του έθεσαν οι φοιτητές και παριστάμενοι σχετικά με την επιλογή και το έργο των προσωπικοτήτων. Ο σκηνοθέτης και μέλος της επιτροπής προεδρίας των διεθνών βραβείων Giuseppe, ανέλυσε ακροθιγώς τη μεγάλη συμβολή τους παγκοσμίως και απάντησε σε ερωτήματα που του έθεσαν οι φοιτητές και παριστάμενοι σχετικά με την επιλογή και το έργο των προσωπικοτήτων. Ο Γιάννης Σμαραγδής εστιάστηκε, κυρίως, στην αγωνιστικότητα που μας διέπει στις περιόδους κρίσης και επικεντρώθηκε στην έννοια του «μέτρου» που οφείλουν να έχουν οι σύγχρονοι Έλληνες.



Ο Γιάννης Σμαραγδής με τη Συντονήστρια Ελλάδας Φωτεινή Βρύνα.Την συζήτηση συντόνισε η Φωτεινή Βρύνα, συντονίστρια Ελλάδας, και την εκδήλωση χαιρέτησαν η αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Φτακλάκη, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος ΔΟΠΑΡ Ρόδου, Σάββας Διακοσταματίου και η γενική γραμματέας των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη.



Τον δημοφιλή σκηνοθέτη με την διεθνή αναγνώριση, Γιάννη Σμαραγδή, βράβευσε η κα. Λίτσα Φτακλάκη, απονέμοντάς του τιμητική πλακέτα, επισημαίνοντας την τεράστια συνεισφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό, ενώ ο κ. Σάββας Διακοσταματίου δώρισε στον Γιάννη Σμαραγδή ένα βιβλίο του Σ. Δοντά, με τίτλο «Ρόδος» Εκατό Χρόνια Φωτογραφίας (1850 – 1950).

Για την μεγάλη του προσφορά στον εθελοντισμό και τον πολιτισμό διεθνώς, καθώς για την σπουδαία του διαδρομή στα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca, o Γιάννης Σμαραγδής τιμήθηκε από τα στελέχη της Ελληνικής Γραμματείας. Ο Τάσος Θεοδωρακέας, μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής, του απένειμε τιμητική περγαμηνή και ο Αντώνης Γιαννικουρής, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων, του δώρισε ένα γλυπτό «αλληλεγγύης» του γλύπτη Άγγελου Παπαζιάν. Ένα γυναικείο κεραμικό άγαλμα από την εικαστικό Δήμητρα Λαμπρέτσα εντυπωσίασε τον σκηνοθέτη, για το συμβολισμό του στο ελληνικό εσώτερο φως.

Μέλη και στελέχη των βραβείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό έδωσαν το «παρών» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Επίσης, παραβρέθηκαν ο συγγραφέας Γιώργος Τσούκαλης με την σύζυγό του Μαργαρίτα, ο ε.α. αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ Γιώργος Τσεκούρας, καθώς και επιφανείς πολίτες της Ρόδου, μεταξύ αυτών η αρχαιολόγος Αγγελική Γιαννικουρή, η δημοτική σύμβουλος Χαρούλα Γιασιράνη και ο κοινωνιολόγος - οικονομολόγος Νίκος Κωνσταντινίδης.
naftemporiki.gr


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *