ροή ειδήσεων

Πατέντα για την ανακύκλωση τηλεοράσεων από επιχειρηματία από τη Σάμο

Διεθνής πατέντα που αφορά στην ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών προωθείται από τον Σαμιώτη επιχειρηματία Μανώλη Βολακάκη, πρόεδρο της....
κοινοπραξίας RAEcycle spa, η οποία δραστηριοποιείται στην Ιταλία.

Η καινοτομία αυτής της πατέντας βρίσκεται στην ανακύκλωση παλιών ηλεκτρικών συσκευών και πιο συγκεκριμένα τηλεοράσεων.

Με ειδικό μηχάνημα γίνεται ο διαχωρισμός του μολύβδου από το γυαλί σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία που επιτρέπει την επεξεργασία χωρίς αλλοίωση της οθόνης, ενώ ο μόλυβδος που παράγεται είναι κατά 99% καθαρός.

Η διαδικασία ανακύκλωσης κατά το παρελθόν γινόταν με θρυμματισμό της οθόνης και το υλικό που προέκυπτε χρησιμοποιούταν από τη βιομηχανία των πλακιδίων αντί για σμάλτο, το οποίο όμως διατηρούσε τις βλαβερές ουσίες του μολύβδου επηρεάζοντας τον άνθρωπο και το περιβάλλον. «Έχουμε ολοκληρώσει τη φάση των δοκιμών και τον Δεκέμβριο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή η διαδικασία της ανακύκλωσης», δήλωσε ο κ. Βολακάκης.

Η RAEcycle spa που έχει έδρα στην Μπρέσια, εργοστάσια στις Συρακούσες και στη Παβία, οραματίζεται να μετατρέψει τις Συρακούσες σε ένα παγκόσμιο κέντρο υπεροχής το οποίο θα είναι σε θέση να επεξεργαστεί τουλάχιστον τρεις χιλιάδες τόνους γυαλιού με μόλυβδο προερχόμενο από την ανακύκλωση 75.000 τόνων αποσυρομένων τηλεοράσεων και οθονών H/Y.

Η RAEcycle spa, είναι το κύριο ιταλικό συλλογικό σύστημα για τη διαχείριση αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, μπαταριών και συσσωρευτών.
Πηγή: ΑΜΠΕ


Parapona-Rodou

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *