ροή ειδήσεων

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι οι Ελληνες έπεσαν θύματα τιμωρίας και πειραματισμού με εθνοτικα κριτήρια μέσα στην ενωμενη ευρωπη

Στοιχεία από το ΔΝΤ αποκαλυπτουν ότι το 2010 ήξεραν ότι το ελληνικό πακέτο «δε βγαίνει». Παρόλα αυτό οι Ελληνες πολίτες της ευρωπαϊκής ένωσης τιμωρήθηκαν από την ΕΕ γιατί ήταν Έλληνες...

Απόρρητα έγγραφα-φωτιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκαλύπτουν ότι ήδη από το 2010 οι ιθύνοντες του Ταμείου ήταν σίγουροι πως το ελληνικό πακέτο δεν έβγαινε, αλλά παρ' όλες τις έντονες εσωτερικές διαφωνίες αυτά συμμετείχαν στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Τα έγγραφα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Wall Street Journal επιβεβαιώνουν για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε από την αρχή ως πειραματόζωο, πράγμα που εμμέσως πλην σαφώς είχε επιβεβαιώσει και η Κριστίν Λαγκάρντ, όταν δήλωσε πως οι επιπτώσεις των σχεδίων λιτότητας επί της ανάπτυξης είναι πιο ισχυρές απ' ό,τι είχαν προβλέψει πριν από 3-4 χρόνια, καθώς σε ένα τέτοιο πρόγραμμα δεν μπορούν ποτέ να προβλεφθούν με ακρίβεια οι επιπτώσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ τα έγγραφα που αποκαλύπτει σήμερα είχαν χαρακτηριστεί το 2010 ως «μυστικά» ή «άκρως απόρρητα» και δείχνουν πως σχεδόν το ένα τρίτο των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, δηλαδή περισσότερες από 40 χώρες εκτός Ευρώπης, είχαν εγείρει ενστάσεις στο ελληνικό πακέτο.

Πολλές χώρες είχαν αντιρρήσεις, τονίζοντας ότι όλο το βάρος της επώδυνης αυτής προσαρμογής θα έπεφτε στις πλάτες των Ελλήνων, ενώ άφηνε ανεπηρέαστους τους ευρωπαίους πιστωτές. Άλλοι πάλι ισχυρίστηκαν ότι το πρόγραμμα ήταν καταδικασμένο να αποτύχει, αν οι πιστωτές της Ελλάδας δεν μείωναν κατά κάποιο τρόπο μέρος του χρέους της ταλαιπωρημένης χώρας», σημειώνει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τα πρακτικά των συνεδριάσεων, οι απεσταλμένοι στο ΔΝΤ από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, τον Καναδά και την Αυστραλία -που εκπροσωπούν ακόμη 38 χώρες- εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους τεράστιους κινδύνους του προγράμματος. Ο απεσταλμένος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ χαρακτήρισε το πρόγραμμα «κακοσχεδιασμένο και τελικά μη βιώσιμο» ή απλώς «ένα πρόγραμμα για τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων, που είναι κυρίως ευρωπαϊκοί χρηματοοικονομικοί οργανισμοί».

Τελικώς η έγκριση του προγράμματος δόθηκε καθώς οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. έχουν περισσότερο από το ήμισυ των ψήφων στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

«Κάποιοι από εκείνους που είχαν διαφωνήσει σε εκείνη τη συνεδρίαση όπως και μερικά από τα σημερινά στελέχη του ΔΝΤ πιστεύουν πως τα συμφέροντα των ευρωπαϊκών δυνάμεων μπήκαν πάνω από τα συμφέροντα της Ελλάδας, η οποία βλέπει την οικονομία της να συρρικνώνεται από το 2009 και το ποσοστό της ανεργίας να αγγίζει το 28%», αναφέρει η WSJ και συμπληρώνει:

«Αυτό βοηθά τη στάση του ΔΝΤ σήμερα στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους ως προς την αναδιάρθρωση του χρέους, σύμφωνα με ορισμένους νυν και πρώην αξιωματούχους του Ταμείου». Ενώ ένας άλλος αξιωματούχος του ΔΝΤ δήλωσε πως: «η ελληνική διάσωση δεν ήταν ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, αλλά για την ευρωζώνη».

Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος10/10/13 10:52

    ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
    ΣΑΜΑΡΑΣ
    ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
    ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
    ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
    ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/10/13 13:12

    ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΤΗς ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ
    ΠΙΣΤΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕς ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ,
    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,
    ΕΛΑ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΗΝ
    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ
    ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ
    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΩΝ ΟΡΘΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ E.N.D ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
    ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
    ΤΗΛ 2130291614---------6940507389-----6934905164
    ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΖΗΤΩ
    ΤΑ 600ΔΙς==ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ==

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *