ροή ειδήσεων

ΗΠΑ: Οι τράπεζες γεμίζουν με χρήματα τα ΑΤΜ - Φοβούνται στάση πληρωμών!


''Κορυφαίος τραπεζίτης δήλωσε ότι η τράπεζά του τοποθετεί 20-30% περισσότερο ρευστό στα μηχανήματα αναλήψεων από όσο συνήθως, σε περίπτωση που πανικοβληθούν οι πελάτες...
και προσπαθήσουν να τραβήξουν χρήματα μαζικά'' αναφέρουν οι Financial Times που μιλάνε ξεκάθαρα για κίδυνο στάσης πληρωμών στις Η.Π.Α.!

Οι αμερικανικές τράπεζες φορτώνουν τα ΑΤΜ με επιπλέον κεφάλαια, οι επενδυτές εγκαταλείπουν μαζικά τα βραχυπρόθεσμα κρατικά ομόλογα και οι μετοχές βουλιάζουν, καθώς κλιμακώνονται οι φόβοι για τον κίνδυνο να κάνει η Ουάσιγκτον στάση πληρωμών μέσα στον μήνα.
αξιωματούχοι και επιχειρηματικοί ηγέτες δήλωναν όλο και πιο ανήσυχοι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί δεν θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία πριν την καταληκτική ημερομηνία της 17ης Οκτωβρίου για αύξηση στο «ταβάνι» του χρέους

Στην χθεσινή 3η ημέρα διακοπής της λειτουργίας κρατικών υπηρεσιών, αξιωματούχοι και επιχειρηματικοί ηγέτες δήλωναν όλο και πιο ανήσυχοι ότι οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί δεν θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία πριν την καταληκτική ημερομηνία της 17ης Οκτωβρίου για αύξηση στο «ταβάνι» του χρέους.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Christine Lagarde, προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις σε όλο τον πλανήτη, αν δεν επιλυθεί η κρίση. «Το λουκέτο σε κυβερνητικές υπηρεσίες είναι αρκετά κακό, αλλά αν δεν αυξηθεί το όριο του χρέους, θα είναι πολύ χειρότερο», δήλωσε. Είναι εξαιρετικά κρίσιμης σημασίας αποστολή να επιλυθεί το ζήτημα όσο το δυνατόν συντομότερα, τόνισε.
Ένας κορυφαίος τραπεζίτης δήλωσε ότι η τράπεζά του τοποθετεί 20-30% περισσότερο ρευστό στα μηχανήματα αναλήψεων από όσο συνήθως, σε περίπτωση που πανικοβληθούν οι πελάτες και προσπαθήσουν να τραβήξουν χρήματα μαζικά

Δύο από τις 10 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θέτουν σε εφαρμογή ένα «σχέδιο δράσης» που είχαν χρησιμοποιήσει τον Αύγουστο 2011, την τελευταία φορά που η κυβέρνηση κόντεψε να ξεπεράσει το όριο του χρέους.
Ένας κορυφαίος τραπεζίτης δήλωσε ότι η τράπεζά του τοποθετεί 20-30% περισσότερο ρευστό στα μηχανήματα αναλήψεων από όσο συνήθως, σε περίπτωση που πανικοβληθούν οι πελάτες και προσπαθήσουν να τραβήξουν χρήματα μαζικά. Οι τράπεζες διεξάγουν καθημερινές έκτακτες συναντήσεις συζητώντας πρόσθετα μέτρα, όπως ανοιχτές υπερ-αναλήψεις για πελάτες που εξαρτώνται από τις πληρωμές της κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ θα ξεμείνουν από χρήματα για να πληρώσουν τις οφειλές τους στις 17 Οκτωβρίου
Το υπουργείο Οικονομικών δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα ξεμείνουν από χρήματα για να πληρώσουν τις οφειλές τους στις 17 Οκτωβρίου, αν δεν βρει το Κογκρέσο συμφωνία.
«Μια στάση πληρωμών θα ήταν πρωτοφανής και θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή: Να παγώσουν οι πιστωτικές αγορές, να βουλιάξει η αξία του δολαρίου, να εκτιναχθούν στα ύψη τα επιτόκια»

«Μια στάση πληρωμών θα ήταν πρωτοφανής και θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή: Να παγώσουν οι πιστωτικές αγορές, να βουλιάξει η αξία του δολαρίου, να εκτιναχθούν στα ύψη τα επιτόκια», αναφέρει σε έκθεσή του υπουργείο, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν και «αρνητικές επιδράσεις σε όλο τον κόσμο». Προσθέτει: «Μπορεί να εκδηλωθεί χρηματοπιστωτική κρίση και ύφεση που θα μοιάζει με τα γεγονότα του 2008 ή και χειρότερα».
Οι χρηματιστηριακές αγορές παραμένουν συγκριτικά ψύχραιμες και ο δείκτης S&P 500 περιόρισε χθες τις μεγάλες απώλειες, αλλά τα premiums στα CDS των ετήσιων αμερικανικών χρεογράφων αυξήθηκαν από 30 ως 54 μονάδες βάσης.

Εχουν τοποθετηθεί μεγάλα ποσά σε βραχυπρόθεσμα κρατικά χρεόγραφα, που θεωρούνται υποκατάστατο του ρευστού και υποστηρίζονται πλήρως από το αμερικανικό δημόσιο. Όμως καθώς πλησιάζει το τελεσίγραφο για το ταβάνι του χρέους και δεν βρίσκεται συμφωνία στην Ουάσιγκτον, τα money funds προσπαθούν να ελαφρύνουν τα χαρτοφυλάκιά τους, σημειώνουν οι traders.
«Δεν διαπραγματεύεσαι βάζοντας το όπλο στο κεφάλι του άλλου»
Καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες, ο Πρόεδρος Barack Obama παρέθεσε μια εξοργισμένη ομιλία, επιτιθέμενος στους Ρεπουμπλικανούς που επιμένουν να καθυστερούν την χρηματοδότηση των μεταρρυθμίσεων του στην ασφάλιση υγείας, σε αντάλλαγμα για την έγκριση του προϋπολογισμού.

Χθες το βράδυ, ο κ. Obama συναντήθηκε με ηγετικά στελέχη των δύο κομμάτων του Κογκρέσο, αλλά δεν κατόρθωσε να γεφυρώσει τις διαφορές του. Η κυβέρνησή του και οι Δημοκρατικοί θεωρούν ότι η χρηματοδότηση της κυβέρνησης και η εξουσιοδότηση νέου δανεισμού για να πληρωθούν οι οφειλές της χώρας, δεν πρέπει να είναι διαπραγματεύσιμο ζήτημα.
Όμως οι Ρεπουμπλικανοί και το Κογκρέσο προσπαθούν σταθερά να κερδίσουν παραχωρήσεις από τον Λευκό Οίκο, κυρίως για να υπονομεύσουν την μεταρρύθμιση της ασφάλισης υγείας που είναι γνωστή ως "Obamacare".
Μέσα σε δύο εβδομάδες, η αμερικανική κυβέρνηση θα μείνει με μόνο 30 δισ. δολ. για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της κι έχει προειδοποιηθεί ότι λίγες ημέρες αργότερα, οι πραγματικές υποχρεώσεις της πιθανόν θα ξεπεράσουν αυτό το σύνολο

Καθώς οι προσπάθειες να λήξει η διακοπή λειτουργίας (shutdown) κυβερνητικών υπηρεσιών συγχέονται με τις συνομιλίες για να αποτραπεί η στάση πληρωμών, οι Ρεπουμπλικανοί ίσως επαναφέρουν τις απαιτήσεις τους για σημαντικές δημοσιονομικές παραχωρήσεις, όπως μεγάλες περικοπές δαπανών χωρίς αυξήσεις φόρων, από τον Πρόεδρο. Όμως ο κ. Obama επέμεινε ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα πρέπει να επιτρέψουν την χρηματοδότηση της κυβέρνησης χωρίς προϋποθέσεις και να αυξήσουν το όριο του χρέους. «Δεν διαπραγματεύεσαι βάζοντας το όπλο στο κεφάλι του άλλου», δήλωσε.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποφεύγουν να προσδιορίζουν ποιοι λογαριασμοί θα μείνουν απλήρωτοι και σε ποιο βαθμό θα πυροδοτηθεί στάση πληρωμών

Μέσα σε δύο εβδομάδες, η αμερικανική κυβέρνηση θα μείνει με μόνο 30 δισ. δολ. για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της κι έχει προειδοποιηθεί ότι λίγες ημέρες αργότερα, οι πραγματικές υποχρεώσεις της πιθανόν θα ξεπεράσουν αυτό το σύνολο.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποφεύγουν να προσδιορίζουν ποιοι λογαριασμοί θα μείνουν απλήρωτοι και σε ποιο βαθμό θα πυροδοτηθεί στάση πληρωμών. Εχουν απλώς σχολιάσει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική στην εξουσιοδότηση της αύξησης του δανεισμού και ότι δεν είναι λειτουργικό να δοθεί προτεραιότητα σε ορισμένες πληρωμές εις βάρος άλλων, όπως προτείνουν πολλοί Ρεπουμπλικανο
newsit


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/10/13 22:35

    Κάποιο λάκο έχει η φάβα σε όλη αυτή την υπόθεση της ασυνενοησίας Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών. Παίζονται μεγάλα παιχνίδια, δεν είναι δυνατόν μια τόσο ισχυρή χώρα να μην συμφωνούν σε τόσο απλά πράγματα. Μάλλον τεχνιτή είναι αυτή η κρίση με απότερο σκοπό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *