ροή ειδήσεων

Τι κρύβει το σπίτι ενός χρυσαυγίτη

Παράνομα όπλα, σιδηρογροθιές, ρόπαλα, ασπίδες, σπαθιά, σβάστικες, πορτρέτα του Χίτλερ και αδικαιολόγητα μεγάλα χρηματικά ποσά...
Οπλα, όσο το δυνατόν περισσότερα όπλα (κατά προτίμηση παράνομα), φυσίγγια (λογικό), σπαθιά, σιδηρογροθιές, usb πεταμένα εδώ κι εκεί, παραφερνάλια των SS και κάμποσες δεσμίδες ευρώ. Αυτά φαίνεται ότι είναι τα απολύτως απαραίτητα αξεσουάρ ενός χρυσαυγίτη, όπως προκύπτει από τις έρευνες των αστυνομικών αρχών το τελευταίο διάστημα στα σπίτια των συλληφθέντων.

Μολονότι ο Χρήστος Παππάς είχε πολύ χρόνο για «καθαριότητα», το σπίτι του στην Ανατολή Ιωαννίνων ανακηρύσσεται το πλέον χρυσαυγίτικο. Εκεί, ο φερόμενος ως «υπαρχηγός» της οργάνωσης διατηρούσε ένα μικρό μουσείο των ναζί. Μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν δύο στρατιωτικά κράνη (με τα διακριτικά των SS και τη σβάστικα), μπουκάλια κρασιού με ετικέτα όπου απεικονίζεται ο Μπενίτο Μουσολίνι, πάνινες σημαίες με τον αγκυλωτό σταυρό, δύο τριγωνικά σημαιάκια με αγκυλωτό σταυρό, πληθώρα βιβλίων για τους ναζί και φυσικά ένα πορτρέτο του Αδόλφου Χίτλερ στο πάνω μέρος του οποίου αναγράφεται με μεγάλα γράμματα το «Χρυσή Αυγή». Τη διακόσμηση συμπλήρωναν ένα πιστόλι 9 χιλιοστών (Luger), ένα εξάσφαιρο περίστροφο (Colt) και μία ξιφολόγχη μήκους 53 εκατοστών (μήκος λάμας 42 εκατοστά). Αξίζει να σημειωθεί ότι τα όπλα τα είχε στην κατοχή του παράνομα.

Αδεια ούτε για δείγμα δεν βρήκαν οι αστυνομικοί ούτε στο σπίτι του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου για τα τρία όπλα που εντόπισαν και κατάσχεσαν. Ηταν ένα περίστροφο, ένα πιστόλι και μία κυνηγετική καραμπίνα - σετ με φυσίγγια. Παράλληλα, βρέθηκαν και 43.100 ευρώ.

Ψίχουλα σε σχέση με τα 145.000 ευρώ που φέρεται να διατηρεί στην τράπεζα η υποψήφια της Χ.Α. Θέμ. Σκ., σύμφωνα με τα βιβλιάρια που βρέθηκαν στο σπίτι της. Σημειώνεται ότι η ίδια δηλώνει άνεργη (κάτι για το οποίο πιθανότατα κατηγορεί τους μετανάστες). Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, για τις Αρχές έχουν τα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι της και ιδίως οι σημειώσεις με προσωπικά δεδομένα μεταναστών και χάρτες για τα σπίτια τους. Στην κατοχή της βρέθηκε επίσης πληθώρα πειρατικών CD και DVD, αγορασμένων προφανώς από κάποιον πλανόδιο πωλητή, από εκείνους που η «αγανακτισμένη του Αγίου Παντελεήμονα» θέλει να διώξει από τη χώρα.

Πλούσια ήταν η «συγκομιδή» των αρχών και σε ό,τι αφορά τον 52χρονο πρώην διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια υπηρετούσε στην Ασφάλεια Αθηνών και φαίνεται ότι διατηρούσε στενότατη σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Στο γραφείο και στα σπίτια του σε Αθήνα και Γιάννενα βρέθηκαν μεταξύ άλλων σπρέι πιπεριού, ένα τέιζερ (ηλεκτρικός εκκενωτής), 14 κυνηγετικά όπλα, τρία πιστόλια με γεμιστήρες, έξι σουγιάδες και επτά μαχαίρια, δύο τσεκούρια και τρία σπαθιά, πληθώρα φωτοαντιγράφων διαβατηρίων, αδειών διαμονής, αιτήσεων για έκδοση δελτίων ταυτότητας (που σημειωτέον έφεραν ιδιόχειρες σημειώσεις σημαντικών χρηματικών ποσών), 130 πειρατικά CD και πάνω από μισό κιλό κάνναβης...

Ενα μικρό οπλοστάσιο εντοπίστηκε και στο σπίτι της ανθυπαστυνόμου «Βέτας» που υπηρετούσε στην Ασφάλεια Πειραιά και κατηγορείται για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Εκτός από τα υπηρεσιακά όπλα, βρέθηκαν επίσης ένα μαχαίρι με σιδηρογροθιά, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερις σουγιάδες, τρεις σιδηρογροθιές, δύο χατζάρες, 20 φυσίγγια για πολεμικό τουφέκι G-3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες και ένα... δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Ανάλογα ευρήματα και στα σπίτια χρυσαυγιτών που συνελήφθησαν σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Στη μεν Πάτρα βρέθηκαν σιδερένια ρόπαλα, κλομπ, σπαθιά τύπου... Σαμουράι και περίτεχνα μαχαίρια που παραπέμπουν στο Game of Thrones, ενώ στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι 41χρονου υπαρχιφύλακα βρέθηκε πιστόλι που κατείχε παράνομα, τέσσερις γεμιστήρες, καπνογόνα, πτυσσόμενο μαχαίρι και μια σειρά νάιλον σακουλάκια τα οποία περιείχαν από βάσεις γεμιστήρα μέχρι κάλυκες και «σκόνη λευκού χρώματος». Επίσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 106.800 ευρώ, που σύμφωνα με την αστυνομία, δεν δικαιολογούνται από τη γενικότερη οικονομική - περιουσιακή του κατάσταση.
πηγή: kathimerini


Parapona-Rodou

Σχόλια

  1. Ανώνυμος5/10/13 22:52

    ¨Εχασα όλες τις αριστερές μου κάλτσες!!
    Λες να είναι στο σπίτι του Παππά?
    Μη παραμυθιάζεσαι ρε φίλε.
    Στα σπίτια της μισής Ελλάδας υπάρχουν παρόμοια αντικείμενα.
    Τα κλεμμένα δίς ξέρεις που είναι?
    Όσο για το "LUGER" δές τις φωτογραφίες απο το ΕΘΝΟΣ :
    http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130930/low/newego_LARGE_t_1101_54253612.JPG
    http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130930/low/newego_LARGE_t_1101_54253613.JPG

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *